Recepty na xkuchtik.cz

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA Z UZENÁČE

INGREDIENCE: 200 g uzenáče, 40 g pomazánkového másla, 80 g cibule, lžíce hořčice, mletá paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenáče vykostíme a najemno posekáme. Máslo rozetřeme s hořčicí, přidáme jemné sekanou cibuli, špetku mleté papriky, maso,uzenáče, sůl a vše dobře promícháme cháme. Do pomazánky můžeme též přidat malou sladkokyselou okurku rozkrájenou nadrobno. ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA ZE SARDINEK

INGREDIENCE: 1 sardinky, 1/2 cibule, 2 vejce, 40 g másla, 1/2 citrónu, lžička hořčice, špetka červené papriky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sardinky vykostíme a rozetřeme s máslem nebo rostlinným tukem. Přidáme jemně sekanou cibuli, natvrdo vařené prolisované vejce, hořčici, papriku, sůl a několik kapek citrónové šťávy. Dobře promícháme a mažeme na chléb či pečivo. ..

POMAZÁNKY | DIETNÍ POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY

INGREDIENCE: 2 středně velké červené řepy, bílý jogurt, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY:  Řepu vaříme cca 50 minut, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme bílý jogurt, lehce osolíme zamícháme a je hotová lehká pomazánka ke snídani, svačině, či večeři. Dobrou chuť. ..

POMAZÁNKY | MAĎARSKÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 12 trojúhelníčků taveného sýra, 400 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 1 cibule, 2 feferonky, 2 lžíce octa, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce lehké majonézy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme kečupovou směs a majonézu. Důkladně promícháme. Mažeme na toasty nebo pečivo můžeme použít na zdobení jednohubek. Není pro děti! ..

POMAZÁNKY | ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 5-6 stroužků česneku, 1 malý balík majonézy, 1 velký obdélník nebo dva trojúhelníky sýru smetanito babybell, pepř mletý.POSTUP PŘÍPRVY: Česnek oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme majonézu, tavený sýr, špetku pepře a přistrouháme 2 ks babybellu. Vše zamícháme a necháme uležet v ledničce. ..

POMAZÁNKY | PIKANTNÍ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 3 lžíce oleje, 60 g másla, 2 dl bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, pažitka, drcený kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh. Česnek utřený se soli, drcený kmín a za postupného přilévání jogurtu vyšleháme hladkou pomazánku. Nakonec vmícháme pažitku. Pomazánku je možno použít na chleba i na plnění paprik či rajčat. ..

POMAZÁNKY | SMETANOVÝ KŘEN

INGREDIENCE: 1/4 l neoslazené šlehačky, sůl, 3 lžíce velmi jemně nastrouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si ušleháme šlehačku s trochou soli. Pak nastrouháme křen a ihned ho do šlehačky zamícháme, aby neztmavl. Podáváme ho nejčastěji zabalený v plátku šunky. ..

POMAZÁNKY | VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 5 vajec, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, l snítka petrželové natí, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme a vyjmeme z nich žloutky, které rozmačkáme v misce vidličkou a utřeme spolu s rostlinným máslem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájené bílky, cibuli, petrželovou nať, hořčici a kečup. Vše dobře promícháme a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Tip: Místo cibule a kečupu můžeme použít sardelovou pastu. ..

POMAZÁNKY | CELEROVÁ POMAZÁNKA S NIVOU

INGREDIENCE: 150 g celeru, 100 g sýra nivy, 60 g másla, citrónová šťáva, sůl, rajčata, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer nastrouháme na jemném struhadle a ihned zakapeme citrónovou šťávou, aby nezčernal Potom utřeme máslo s nivou, přidáme strouhaný celer, mírné osolíme a vše promícháme. Mažeme na krajíčky bílé veky a zdobíme plátkem rajčete nebo sekanou petrželkou. ..

POMAZÁNKY | TEPLÁ VAJEČNÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 4 vejce, 2 lžíce mléka, l lžíce másla, l cibulka, 100g eidamu, 1 lžička citrónové šťávy, pažitka, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvičce rozehřejeme máslo, vmícháme velmi drobně nakrájenou cibulku a osmahneme ji. Mezitím vyklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko a rozšleháme je. Vlijeme na osmahlou cibulku. Mícháme, až vejce ztuhnou. Pak přisypeme nastrouhaný sýr a pažitku, podle chuti přisolíme a opepříme a mícháme, až se sýr taví. Pomazánku použijeme jak za tepla, tak vychlazeno ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz