INGREDIENCE: 200 g uzenáče, 40 g pomazánkového másla, 80 g cibule, lžíce hořčice, mletá paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenáče vykostíme a najemno posekáme. Máslo rozetřeme s hořčicí, přidáme jemné sekanou cibuli, špetku mleté papriky, maso,uzenáče, sůl a vše dobře promícháme cháme. Do pomazánky můžeme též přidat malou sladkokyselou okurku rozkrájenou nadrobno. ..
INGREDIENCE: 1 sardinky, 1/2 cibule, 2 vejce, 40 g másla, 1/2 citrónu, lžička hořčice, špetka červené papriky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sardinky vykostíme a rozetřeme s máslem nebo rostlinným tukem. Přidáme jemně sekanou cibuli, natvrdo vařené prolisované vejce, hořčici, papriku, sůl a několik kapek citrónové šťávy. Dobře promícháme a mažeme na chléb či pečivo. ..
INGREDIENCE: 2 středně velké červené řepy, bílý jogurt, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řepu vaříme cca 50 minut, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme bílý jogurt, lehce osolíme zamícháme a je hotová lehká pomazánka ke snídani, svačině, či večeři. Dobrou chuť. ..
INGREDIENCE: 12 trojúhelníčků taveného sýra, 400 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 1 cibule, 2 feferonky, 2 lžíce octa, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce lehké majonézy, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme kečupovou směs a majonézu. Důkladně promícháme. Mažeme na toasty nebo pečivo můžeme použít na zdobení jednohubek. Není pro děti! ..
INGREDIENCE: 5-6 stroužků česneku, 1 malý balík majonézy, 1 velký obdélník nebo dva trojúhelníky sýru smetanito babybell, pepř mletý.POSTUP PŘÍPRVY: Česnek oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme majonézu, tavený sýr, špetku pepře a přistrouháme 2 ks babybellu. Vše zamícháme a necháme uležet v ledničce. ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 3 lžíce oleje, 60 g másla, 2 dl bílého jogurtu, 3 stroužky česneku, pažitka, drcený kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh. Česnek utřený se soli, drcený kmín a za postupného přilévání jogurtu vyšleháme hladkou pomazánku. Nakonec vmícháme pažitku. Pomazánku je možno použít na chleba i na plnění paprik či rajčat. ..
INGREDIENCE: 1/4 l neoslazené šlehačky, sůl, 3 lžíce velmi jemně nastrouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si ušleháme šlehačku s trochou soli. Pak nastrouháme křen a ihned ho do šlehačky zamícháme, aby neztmavl. Podáváme ho nejčastěji zabalený v plátku šunky. ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, l snítka petrželové natí, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme a vyjmeme z nich žloutky, které rozmačkáme v misce vidličkou a utřeme spolu s rostlinným máslem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájené bílky, cibuli, petrželovou nať, hořčici a kečup. Vše dobře promícháme a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Tip: Místo cibule a kečupu můžeme použít sardelovou pastu. ..
INGREDIENCE: 150 g celeru, 100 g sýra nivy, 60 g másla, citrónová šťáva, sůl, rajčata, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer nastrouháme na jemném struhadle a ihned zakapeme citrónovou šťávou, aby nezčernal Potom utřeme máslo s nivou, přidáme strouhaný celer, mírné osolíme a vše promícháme. Mažeme na krajíčky bílé veky a zdobíme plátkem rajčete nebo sekanou petrželkou. ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 2 lžíce mléka, l lžíce másla, l cibulka, 100g eidamu, 1 lžička citrónové šťávy, pažitka, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvičce rozehřejeme máslo, vmícháme velmi drobně nakrájenou cibulku a osmahneme ji. Mezitím vyklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko a rozšleháme je. Vlijeme na osmahlou cibulku. Mícháme, až vejce ztuhnou. Pak přisypeme nastrouhaný sýr a pažitku, podle chuti přisolíme a opepříme a mícháme, až se sýr taví. Pomazánku použijeme jak za tepla, tak vychlazeno ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA