INGREDIENCE: 4 vejce, 100g majolky, 3 lžíce strouhaného křenu, sůl, pepř, špetka cukru, šťáva z 1 citronu.POSTUP PŘÍPRAVY: Majolku zakapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme, trochu přisladíme a vmícháme strouhaný křen. Uvařená oloupaná vejce přelijeme omáčkou a podáváme se slaným pečivem. ..
INGREDIENCE: 450 g mraženého listového špenátu, 2 vejce, 75 g hladké mouky, na špetku nože prášku do pečiva, 150 ml mléka, 50 ml minerální vody, 8 šalotek, 2 stroužky česneku, 175 g kozího sýra, 3 lžíce oleje, 1 lžíce provensálského koření, 370 g pokrájených rajčat (i sterilizovaných), 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, sladká paprika, rozmarýn na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát necháme rozmrazit. Ušleháme vejce se špetkou soli, vmícháme prosetou mouku a prášek do pečiva. Přidáme mléko a minerální vodu a ..
INGREDIENCE:(dávka na dvě omelety).1 vejce, 1 lžička cukru, 2 lžíce mouky,2lžíce rozpuštěného másla, 1 dl mléka POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílku ušleháme sníh, zašleháme cukr, přimícháme žloutek, mouku, asi šálek mléka a lžíci rozpuštěného másla Na vymaštěné pánvi upečeme dvě tlustší omelety. Hotové potřeme zavařeninou, přehneme a pocukrujeme. ..
INGREDIENCE: 120g dlouhozrnné rýže, sůl, 220g šunky v celku, svazek petrželky, 8 vajec, ml. bílý pepř, ml. sl. Paprika, 4 lžíce oleje. Na ozdobu: hrst lístků salátu, 4 cherry rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, důkladně propláchneme, zalijeme 220 ml vody, osolíme a necháme na mírném ohni vařit od bodu varu 20 min. Poté rýži odtavíme z ohně a necháme 10 min. pod pokličkou dojít. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Vejce rozšleháme, vmícháme šunku, rýži a petrželku. Směs ..
INGREDIENCE: 6 jemně nastrouhaných vařených brambor, 1 lžíce červené papriky, 1 sklenice kečupu, 1 lžičky pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky hořčice, 3 stroužky česneku, 2 dl oleje, chilli nebo jiné podobné koření, 2 lžičky sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY:Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a necháme uležet v lednici. Směs pak použijeme na topinky. ..
INGREDIENCE: 1 listové těsto, 4 drůbeží párky, 8 plátků sýra, 8 plátků anglické slaniny, 1 paprika, 1 cibule, 1 vejce, kečup, křenová směs, hořčice, sůl, olej na vymazání.POSTUP PŘÍPRAVY: Listové těsto osolíme a rozválíme na 8 stejných obdélníků. Párky rozřízneme, jednu půlku pomažeme hořčicí a přikryjeme plátkem slaniny. Druhou půlku potřeme kečupem a pokladem cibulí, nakrájenou na kolečka. Párek potřeme křenovou směsí a obalíme plátky sýra. Položíme na listové těsto a obložíme paprikou. Vše za ..
INGREDIENCE: 4 větší slabé plátky šunky, 6 lžic jemně strouhaného křenu, 2 dl smetany na šlehání, 2 lžíce citrónové šťávy, s81, hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku rozložíme na pracovní desku, plátky překrojíme na poloviny, lžičkou na ně naneseme směs ušlehané smetany, mírně osolené a smíchané s křenem a citrónovou šťávou. Po naplnění je stočíme do kornoutků a povrch ozdobíme hvězdičkami šlehačky. Podáváme je po vychlazení na listech křehkého hlávkového salátu. ..
INGREDIENCE: 1 vařeného nebo pečeného kuřete, 2 rajčata, 50 g anglické slaniny, 4 žampióny, cibule, 2 lžíce tuku, sůl, mletý pepř, 100 g sýra .POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné kuře nakrájíme na plátky, stejně tak spařená a oloupaná rajčata, slaninu, žampióny a cibuli. Vše postupně osmažíme na tuku v zapékací misce a ochutíme pepřem a soli. Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. ..
INGREDIENCE: 400g širšího salámu 100g strouh. sýra, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky hořčice, 4 lžičky kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Salám oloupeme a nakrájíme na 8 plátků. Polovinu plátků potřeme hořčicí, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou, přiklopíme ostatními plátky a zabalíme do alobalu. Zapečeme na grilu a podáváme s kečupem, pečenými brambory a zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 200 g párků, 8 rohlíků, 150 g tvrdého sýra (moravsky bochník, eidamská cihla apod.), 2 lžíce másla, sůl, 4 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané párky nakrájíme na 1 cm dílky, sýr na kostičky. Z rohlíků seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme část střídky (po usušení ji použijeme na strouhanku). Vnitřky rohlíků pomažeme máslem, mírně osolíme a střídavě do nich rozložíme dílky párků a kostičky sýra. Potom rohlíky zapečeme pod grilem nebo v troubě, až párky zčervenají a sýr se začne rozp ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA