Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | VEJCE S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 4 vejce, 100g majolky, 3 lžíce strouhaného křenu, sůl, pepř, špetka cukru, šťáva z 1 citronu.POSTUP PŘÍPRAVY: Majolku zakapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme, trochu přisladíme a vmícháme strouhaný křen. Uvařená oloupaná vejce přelijeme omáčkou a podáváme se slaným pečivem. ..

PŘEDKRMY | PALAČINKY SE ŠPENÁTEM A SE SÝREM.

INGREDIENCE: 450 g mraženého listového špenátu, 2 vejce, 75 g hladké mouky, na špetku nože prášku do pečiva, 150 ml mléka, 50 ml minerální vody, 8 šalotek, 2 stroužky česneku, 175 g kozího sýra, 3 lžíce oleje, 1 lžíce provensálského koření, 370 g pokrájených rajčat (i sterilizovaných), 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, sladká paprika, rozmarýn na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát necháme rozmrazit. Ušleháme vejce se špetkou soli, vmícháme prosetou mouku a prášek do pečiva. Přidáme mléko a minerální vodu a ..

PŘEDKRMY | JEMNÉ OMELETY.

INGREDIENCE:(dávka na dvě omelety).1 vejce, 1 lžička cukru, 2 lžíce mouky,2lžíce rozpuštěného másla, 1 dl mléka POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílku ušleháme sníh, zašleháme cukr, přimícháme žloutek, mouku, asi šálek mléka a lžíci rozpuštěného másla Na vymaštěné pánvi upečeme dvě tlustší omelety. Hotové potřeme zavařeninou, přehneme a pocukrujeme. ..

PŘEDKRMY | RÝŽOVÁ OMELETA.

INGREDIENCE: 120g dlouhozrnné rýže, sůl, 220g šunky v celku, svazek petrželky, 8 vajec, ml. bílý pepř, ml. sl. Paprika, 4 lžíce oleje. Na ozdobu: hrst lístků salátu, 4 cherry rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, důkladně propláchneme, zalijeme 220 ml vody, osolíme a necháme na mírném ohni vařit od bodu varu 20 min. Poté rýži odtavíme z ohně a necháme 10 min. pod pokličkou dojít. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Vejce rozšleháme, vmícháme šunku, rýži a petrželku. Směs ..

PŘEDKRMY | FALEŠNÝ BRAMBOROVÝ TATARÁK.

INGREDIENCE: 6 jemně nastrouhaných vařených brambor, 1 lžíce červené papriky, 1 sklenice kečupu, 1 lžičky pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky hořčice, 3 stroužky česneku, 2 dl oleje, chilli nebo jiné podobné koření, 2 lžičky sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY:Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a necháme uležet v lednici. Směs pak použijeme na topinky. ..

PŘEDKRMY | ROLÁDKY Z LISOVÉHO TĚSTA.

INGREDIENCE: 1 listové těsto, 4 drůbeží párky, 8 plátků sýra, 8 plátků anglické slaniny, 1 paprika, 1 cibule, 1 vejce, kečup, křenová směs, hořčice, sůl, olej na vymazání.POSTUP PŘÍPRAVY: Listové těsto osolíme a rozválíme na 8 stejných obdélníků. Párky rozřízneme, jednu půlku pomažeme hořčicí a přikryjeme plátkem slaniny. Druhou půlku potřeme kečupem a pokladem cibulí, nakrájenou na kolečka. Párek potřeme křenovou směsí a obalíme plátky sýra. Položíme na listové těsto a obložíme paprikou. Vše za ..

PŘEDKRMY | ŠUKNKOVÉ KORNOUTKY S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 4 větší slabé plátky šunky, 6 lžic jemně strouhaného křenu, 2 dl smetany na šlehání, 2 lžíce citrónové šťávy, s81, hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku rozložíme na pracovní desku, plátky překrojíme na poloviny, lžičkou na ně naneseme směs ušlehané smetany, mírně osolené a smíchané s křenem a citrónovou šťávou. Po naplnění je stočíme do kornoutků a povrch ozdobíme hvězdičkami šlehačky. Podáváme je po vychlazení na listech křehkého hlávkového salátu. ..

PŘEDKRMY | ZAPÉKANÁ DRŮBEŽÍ POCHOUTKA.

INGREDIENCE: 1 vařeného nebo pečeného kuřete, 2 rajčata, 50 g anglické slaniny, 4 žampióny, cibule, 2 lžíce tuku, sůl, mletý pepř, 100 g sýra .POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné kuře nakrájíme na plátky, stejně tak spařená a oloupaná rajčata, slaninu, žampióny a cibuli. Vše postupně osmažíme na tuku v zapékací misce a ochutíme pepřem a soli. Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÝ SALÁM ZAPEČENÝ V ALOBALU.

INGREDIENCE: 400g širšího salámu 100g strouh. sýra, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky hořčice, 4 lžičky kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Salám oloupeme a nakrájíme na 8 plátků. Polovinu plátků potřeme hořčicí, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou, přiklopíme ostatními plátky a zabalíme do alobalu. Zapečeme na grilu a podáváme s kečupem, pečenými brambory a zeleninovým salátem. ..

PŘEDKRMY | PÁRKY GRILOVANÉ SE SÝREM.

INGREDIENCE: 200 g párků, 8 rohlíků, 150 g tvrdého sýra (moravsky bochník, eidamská cihla apod.), 2 lžíce másla, sůl, 4 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané párky nakrájíme na 1 cm dílky, sýr na kostičky. Z rohlíků seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme část střídky (po usušení ji použijeme na strouhanku). Vnitřky rohlíků pomažeme máslem, mírně osolíme a střídavě do nich rozložíme dílky párků a kostičky sýra. Potom rohlíky zapečeme pod grilem nebo v troubě, až párky zčervenají a sýr se začne rozp ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz