Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT JEDNODUCHÝ.

INGREDIENCE: 2 kg den předem ve slupce vařených brambor, 30dk majonézy, 2 cibule, mrkev, petržel, celer, kyselá okurka, 4 vařená vejce, hořčice plnotučná, šťáva z citronu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše nakrájejte na drobné kostičky a spojte majonézou. ..

SALÁTY | VÁNOČNÍ BRAMBOROVÝ SALÁT VI.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer), 60 g sterilovaného hrášku, 2 sladkokyselé okurky, 3 vejce, 150 g měkkého salámu, 120 g majonéz, 1 větší cibule, 2 pórky, 2 lžíce nasekané cibulové natě, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 kapie, 1 dl smetany na šleháni, mletý pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme doměkka ve slupce obvyklým způsobem, necháme vychladnout a oloupeme. Potom rozkrájíme na kostičky asi 5 mm veliké nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce ..

SALÁTY | MRKEV S JABLKY.

INGREDIENCE: 500g mrkve, 100g cibule 60g rostlinného tuku, sůl, pepř; 20 g cukru, 5 lžíce bílého vína, 250 g jablk.POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev oloupeme a nakrájíme na. jemná kolečka. V kastrolu rozpustíme 40 g tuku, zpěníme na něm cibuli, přidáme mrkev. Osolíme, dost opepříme a ochutíme špetkou cukru. Přilijeme víno, přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a 20 minut dusíme. Zeleninu několikrát v zakrytém kastrolu protřepeme. Mezitím oloupeme jablka, vyjmeme z nich jádřince a rozkrájíme je na silnější ..

SALÁTY | MEXICKÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 2 rajčata, 1 feferonka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, šťáva z 1 limety, sůl, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky hořčice, pepř, 125 g salátu, 1 konzerva mexické zeleniny (425 ml), 75 g ovčího sýra, 4 kukuřičné placky (tacos).POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata pokrájíme na kostky, feferonku posekáme. Obojí smícháme s cukrem, 1 lžící oleje a polovinou limetové šťávy. Na zálivku smícháme zbylou šťávu, ocet, sójovou omáčku, hořčici, sůl a pepř. Listy salátu a sterilovanou zeleninu pr ..

SALÁTY | JARNI BEEF SALÁT.

INGREDIENCE.: 50g hovězího masa, 2 cl bílého přírodního vína, 30g salátových okurek, 30g rajčat, 20g ředkviček, 10g cibule, 20g paprikových lusků, 20g oleje, 2 cl citrónové šťávy, hořčice, sůl, mletý bílý pepř, hlávkový salát.POSTUP PŘÍPRAVY. Mladé hovězí maso uvařené doměkka, se nakrájí na menší kostičky a vloží se na chvíli do bílého přírodního vína. Oloupané salátové okurky, rajčata a ředkvičky se nakrájejí na drobnější kousky a promíchají se s jemně krájenou cibulí a paprikovými lusky, troch ..

SALÁTY | PIKANTNÍ SALÁTOVÁ SMĚS.

INGREDIENCE: 250 g dietního salámu, 2 dl kysané smetany, 150 g vařených fazolí, 2 střední steril. Okurky, 2 menší cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 4 lžíce kečupu, trochu kari, cukr, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, cibuli a okurku nakrájíme na velmi drobné kostičky, smícháme s olejem, kečupem, hořčicí a kořením kari. Vmícháme uvařené měkké fazole a zalijeme smetanou. Podle chuti přidáme ještě cukr, pepř a sůl. Vše dobře promícháme a dáme na 24 hodin uležet do chladničky. ..

SALÁTY | RYBÍ SALÁT.

INGREDIENCE: 4 zavináče, majonéza nebo, bílý jogurt, trocha cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmotáme zavináče, stáhneme kůži, nakrájíme nadrobno i se zelím, přidáme majonézu nebo bílý jogurt a nepatrně osladíme. Promícháme a necháme v chladu přes noc uležet. Podáváme s bílým pečivem. ..

SALÁTY | SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY PODLE UZENÁŘE.

INGREDIENCE: 500g vařené červené řepy, 250g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupeme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořči ..

SALÁTY | VÁNOČNÍ DRŮBEŽÍ SALÁT.

INGREDIENCE: 250 g vařeného slepičího masa, 1/4 bulvy celeru, l citrón, 4 lžíce zmrazené zeleninové směsi mrkve s hráškem, 6 lžic vařené vychladlé rýže, sůl, olej, pepř, 4 lžíce strouhaného sýra, 4 lžíce majolky, 4 lžíce bílého jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Slepičí maso nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme najemno a hned ho pokapeme citrónovou šťávou, aby nehnědl, přidáme předem uvařenou a vychlazenou mrkev s hráškem, vařenou, ale sypkou rýži a vše promícháme, ochutíme solí a pepřem a pokapeme ol ..

SALÁTY | BRAMOROVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 100 g vařených brambor, 20 g mrkve, 10 g celeru, 10 g hrášku, 10 g cibule, 30 g okurky, 1 celé jablko, 30 g nízkotučného jogurtu, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, mrkev, celer, cibuli, okurky a jablko nakrájíme na kostičky. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a přidáme jogurt. Vše zamícháme a podáváme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz