INGREDIENCE: 1 balení špaget, 50 g másla, 200 g listového nebo mraženého špenátu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 ml smetany, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Na větší pánvi mírně rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, spařený rozsekaný špenát, zalijeme smetanou a svaříme asi 2 minuty. Přidáme scezené špagety, promícháme a podáváme. ..
INGREDIENCE: 300 g listového špenátu, 200 g kuřecího masa, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 400 g těstovin, sůl, bílý pepř, 1 lžíce másla, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce kysané smetany nebo bílého jogurtu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, česnek a šalotku najemno nasekáme. Nudle uvaříme ve slané vodě. Na másle orestujeme šalotku a česnek, přidáme kuřecí maso, citrónovou šťávu, smetanu nebo jogurt a spařený špenát. Vaříme asi 2 minuty. Osolíme a opepříme, smícháme s nudlemi a pod ..
INGREDIENCE: 500 g těstovin, 1 menší cibule, 1 malý stroužek česneku, 100 ml červeného vína, 200 ml kečupu, 150 g nastrouhané nivy, černé nebo zelené olivy, špetka bazalky a tymiánu, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, špetka cukru, sůl, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené těstoviny scedíme a necháme zakryté. V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme najemno posekaný česnek. Podlijeme připraveným kečupem s vínem, které ochutíme veškerým kořením a cukrem. Za stálého míchání vaříme na mírném ..
INGREDIENCE: 500 g těstovin, 4 lžíce oleje, 200 g čerstvých nebo sterilovaných, žampionů, 200 g mraženého hrášku s mrkví, 1 menší pórek, 1 červená kapie, 4 stroužky česneku, 100 g nastrouhaného sýra, sůl, pepř, špetka kari, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme těstoviny. V hluboké pánvi na horkém oleji osmahneme jemně pokrájený česnek, zeleninu a žampiony. Orestujeme asi 10 minut. Po vydušení vody okořeníme a promícháme se scezenými těstovinami. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme petr ..
INGREDIECE: 2 vejce, 100g olivového oleje, 50g moučkového cukru, 120g hladké mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky uděláme důlek, vyklepneme vejce, osolíme a propracujeme v nudlové těsto. Rozválíme na kulaté placky a rádýlkem krájíme širší nudličky, které vážeme do mašliček a smažíme v rozpáleném oleji do růžova. Hotové vyjmeme a podáváme pocukrované moučkovým cukrem. ..
INGREDIENCE: 300g špaget, sůl, 200g vařeného uzeného masa, kousek mrkve, celeru, brokolice a pórku, olej, strouhanka, 3 vejce, 1 l mléka, 50g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme a necháme dobře odkapat, uzené maso nakrájíme na kostičky. Mrkev , celer a brokolici uvaříme doměkka a nakrájíme na kousky, pórek nakrájíme na tenká kolečka a vše promícháme se špagetami, s masem a olejem. Směs vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací misky a prohřejeme v troubě, po chvilce ..
INGREDIENCE: 500 g makarónů, případně jiných těstovin, 50 g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sekané petrželky, 50 g másla, 2lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného čedaru, několik lístků bazalky.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme okapat. Mezitím přepravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na kousky a vložíme do rendlíku, přidáme drobně nakrájeny stroužek česneku, sekanou petrželku, máslo a chvíli osmahneme. Potom přidáme rajčatový protlak ..
INGREDIENCE: 500 g špaget nebo jiných těstovin, 4 lžíce oleje, 30 g cibule, 30 g mrkve, 10 g slaniny, 100 g mletého libového hovězího masa, 1 stroužek česneku, kousek celerové natě, 50 g kuřecích jater, 100 ml bílého přírodního vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, masový vývar, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného čedaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, mrkev, slaninu, mleté hovězí maso, česnek a kousek celerové natě. Zelenina musí jen zrůžovět. Pak přidáme ..
INGREDIENCE: 500 g nudlí, 80 g másla, 100 g šunky, 100 g žampiónů, 200 g rajčat, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekané petrželky, 100 g strouhaného čedaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Mezitím na rendlíku rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme drobně nakrájenou šunku, na plátky nakrájené očištěné žampióny, oloupaná nakrájená rajčata, sůl, pepř a dusíme na mírném ohni do zhoustnutí. Těstoviny upravíme na talíř doprostřed uděláme důlek, do něj nalijeme ..
INGREDIECE: 250 g hub, 60 g sádla, 250 g makarónů, sůl ,100g pražské šunky, l,5dl kysané smeteny, 2 žloutky, 80g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a na plátky pokrájené houby podusíme na sádle. Makaróny rozlámeme na kratší kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, propláchneme je ve studené vodě a necháme odkapat. Drobné pokrájenou šunku promícháme s dušenými houbami, smetanou, žloutky, solí a makaróny. Směs rozložíme do nádoby z jenského skla, posypeme strouhaným sýrem, v horké troubě ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA