INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..
INGREDIENCE: 800 g vepřových jater, 2 kg vepřového ořezu, 200g kůží, mletý pepř, strouhány muškátový oříšek, mleté nové koření, sůl, majoránka, vegeta, střeva, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez uvaříme v osolené vodě, vytřídíme a větší kousky nakrájíme na kostičky. Syrová játra nakrájíme na jemné nudličky a v horké vodě krátce blanšírujeme. Kůže uvaříme do měkka samostatně. Zůstatek ořezu semeleme na jemno spolu s kůžemi. Maso na kostičky, oblanšírovaná játra a mletou směs dobře promícháme, o ..
INGREDIENCE: 500g velkých krup (10),5 dl vepřové krve, 1,5 kg vepřové hlavy, 300g cibule, 300g vnitřního sádla, 150g škvarků, sůl, mletý pepř a nové koření, třený česnek, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy dobře propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Prochladlé rozmícháme a zalijeme scezenou vepřovou krví. Vepřovou hlavu, kterou jsme dobře očistili, uvaříme ve slané vodě do měkka. Vykostíme a maso nasekáme na drobno. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a usmažíme na ně ..
INGREDIENCE: 500g velkých krup (10),5 dl vepřové krve, 1,5 kg vepřové hlavy, 300g cibule, 300g vnitřního sádla, 150g škvarků, sůl, mletý pepř a nové koření, třený česnek, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy dobře propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Prochladlé rozmícháme a zalijeme scezenou vepřovou krví. Vepřovou hlavu, kterou jsme dobře očistili, uvaříme ve slané vodě do měkka. Vykostíme a maso nasekáme na drobno. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a usmažíme na ně ..
INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..
INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové hlavy, 250g syrové rýže, třený česnek, 300g vnitřního sádla, 5 dl krve, cibule sůl , mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži zalijeme scezenou krví a necháme as1 30 minut ustát. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a v sádle usmažíme do růžova na drobno nakrájeno ..
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové hlavy, 250g syrové rýže, třený česnek, 300g vnitřního sádla, 5 dl krve, cibule sůl , mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži zalijeme scezenou krví a necháme as1 30 minut ustát. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a v sádle usmažíme do růžova na drobno nakrájeno ..
INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 300g syrového vepřového sádla, 10 žemlí, 4 dl vepřové krve, 3 větší cibule, sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín, mleté nové koření. POSTUP PŘPRAVY: Dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Z hlavy obereme maso a nakrájíme na drobné kostičky. Syrové sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme, sádlo slijeme a na něm usmažíme do růžova jemně nakrájenou cibuli. Žemle nakrájíme na kostičky, zalejeme procezenou krví a nechá ..
INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 300g syrového vepřového sádla, 10 žemlí, 4 dl vepřové krve, 3 větší cibule, sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín, mleté nové koření. POSTUP PŘPRAVY: Dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Z hlavy obereme maso a nakrájíme na drobné kostičky. Syrové sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme, sádlo slijeme a na něm usmažíme do růžova jemně nakrájenou cibuli. Žemle nakrájíme na kostičky, zalejeme procezenou krví a nechá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA