INGREDIENCE: 400 g polohr. mouky, 60 g Hery, 30g droždí, lžička soli, 3dcl mléka a vody (1:1), tuk na plech, vejce na potření Náplň: 20dkg sušeného ovoce, 15dkg vlašských ořechů, 5dkg rozinek, 4 lžíce pískového cukru, 1 lžíce skořice, 3 tlučené hřebíčky, 2 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozdrobíme do mísy, zalijeme vlahým mlékem s vodou, smícháme s rozpuštěným máslem, moukou a uděláme těsto, které necháme kynout. Mezitím připravíme náplň. Sušené ovoce, které jsme nechali přes noc namoč ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 150 g másla, 100 g práškového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, trocha citronové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Hmotu vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při vyšší teplotě. Vychladlé slepujeme marmeládou, můžeme přizdobit čokoládou a obalujeme v cukru. ..
INGREDIENCE: 140 g tuku, 110 g cukru, 350 g hl. mouky, 1 celé vejce, 70 g mletých oříšků, lžíce kakaa, citr. kůra, hřebíček, skořice.( Postupuje se jako obvykle). ..
INGREDIENCE: 240 g dět. piškotů (uválet nebo rozdrtit v mixeru) , 220 g mouč. cukru, 130 g másla, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 6 lžic mléka, (piškoty nebo malá linecká kolečka na podloženi úlu). NÁPLŇ: 1/4 celého másla, 2 lžíce rumu, 2 lžíce cukru, 2 žloutky. Postup jako obvykle na úly. ..
INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 120 g tuku, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom z těsta tvarujeme kuličky a dáváme na plech. Koncem vařečky uděláme do kuliček důlky, do kterých dáme marmeládu a upečeme. ..
INGREDIENCE: 560 g hladké mouky, 280 g moučkového cukru, 28 g másla, 4 žloutky, 2 vanilkové cukry, asi 4lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše v těsto zadělat, odpočinout nechat, vyválet na plát, vykrájet jak je libo, pect do růžova, slepit dle chuti, zdobit dle fantazie. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: I. 560 g hladké mouky, 420 g cukru, rovná kávová lžička jedlé sody, hrst pokrájené cukrované pomerančové nebo strouhané citronové kůry, 100 g medu, skořice a mletý hřebíček, vše se zadělá 4 vejci a dobře zpracuje v tuhé těsto. Poté se rozválí, vykrajují libovolné tvary, potírají bílkem nebo cukrovou vodou a zdobí buď krystalovým cukrem, nebo půlkou oříšku. Pekou se zprvu prudce, pak zvolna dopékají. II. 320 g krupičkové mouky, 1 celé vejce, 4 lžíce ohřátého medu, 140 g cukru, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 300 g cukru, 200 g tekutého medu, citronová a pomerančová kůra, trochu tlučené skořice, anýzu, hřebíčku, 50 g mletých oříšků, 15 g jedlé sody, 750 g hladké mouky a 3 vejce se zadělá v tuhé, ale vláčné těsto. Vyválí se placka, vypichují tvary, pomazují rozkvedlaným vejcem a na pomazaném plechu pekou. Mohou se zdobit nějakým ledem, pak se před pečením nepomazují. ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 400 g másla, 200 g vlašských ořechů, 150 g cukru, 3 vanilkové cukry. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny zpracujeme a necháme odležet asi hodinu v lednici. Poté vytvarujeme rohlíčky, pečeme v mírné vyhřáté troubě. Teplé obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do 200 g mouky se rozemne 100 g dobrého másla, zadělá pak 1 celým vejcem, 3 lžícemi bílého vína a trošku mírně osolené vody. Dá do studena odpočinout, převálí čtyřikrát po sobě jako máslové těsto, vyválí se, vykrojí tvary, uprostřed se utvoří důlek a upeče se. Vychladlé se uprostřed zdobí zavařeninou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA