Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | CIKÁNSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 3 cibule, 50g sádla, 500-600 g předního hovězího masa nebo kližky, 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky, rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl, stroužek česneku, kmín, mletý pepř, 2 středně velké brambory, 2-3 houby, slanina, 2 papriky, 1 sterilovaná okurka, 2 rajčata, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světlezlatové barvy, přidáme na větší kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme tro ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ GULÁŠ V ZELÍ.

INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 50g sádla, 2 cibule, 1/2 sklenice sterilovaného zelí (320g), 1 lžíce hladké mouky a sádlo na jíšku, sůl, mletý pepř, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájené na kousky dáme na cibuli zpěněnou na sádle, za stálého míchání osmažíme, osolíme a podlijeme mírně vodou. Dusíme téměř do měkka, okořeníme pepřem a kmínem a přidáme sterilované zelí. Když nám zelí změkne, zahustíme je předem připravenou jíškou a společné podusíme. Přílohou mohou být vařené brambo ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ PRO LABUŽNÍKY.

INGREDIENCE: 500-600g předního hovězího masa, 50g sádla, 500-600g cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/4 lžičky pálivé mleté papriky, 1 feferonka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, kousek masoxové kostky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, na kterém usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Potom přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, rozkrájenou feferonku, rajčatový protlak a ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA PO NÁMOŘNICKU.

INGREDIENCE: 600g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 30g slaniny, 1 menší cibule, 25g mrkve 25g petržele, 25g celeru, sůl, 1-2lžíce octa, 1/2 bobkového listu tymián, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, šťáva s půlky citrónu, 1lžička cukru, 1 lžička hladké mouky, 2 dl přírodního červeného vína, 1 lžíce kečupu, vývar z kostí, 1 lžička hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme hovězí maso nakrájené na kostky a pak je odsuneme stranou. Do tuku dáme na plá ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA PO ZAHRADNICKU.

INGREDIENCE: 600g hovězí kližky, 50g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, vývar, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky(nebo strouhaný chléb), mrkev, sterilovaný nebo zmrazený hrášek, fazolky, malý květák (celkem asi 400 g zeleniny), majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky; v kastrolu na sádle nebo na pokrájené rozškvařené slanině zpěníme do světležluta cibulku, pak k ní přidáme nakrájené maso a po všech stranách opečeme. K opečenému masu přidáme mletou sladko ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ S RAJČATY.

INGREDIENCE: 650g hovězího masa z plece nebo kližky, 2 cibule, 2-3 lžíce sádla (nebo jiného tuku), sůl, mletý pepř 1 lžička hladké mouky, 7 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na sádle do světležluta, přidáme na kostky pokrájené maso, sůl, mletý pepř, osmahneme a dusíme. Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a znovu podlijeme. Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a necháme je rozvařit. K pokrmu podáváme těstoviny, rýži. ..

RYBY KAPR | KAPR NA ČERNO (Staročeský recept).

POSTUP PŘÍPRAVY: Předpokládejme, že jste si koupili pěkného, půldruhakilového chlapíka. Máte ho už očištěného a nakrájeného na úhledné kousky. Chytili jste při zabíjení krev ? Velmi dobře - použijeme ji také. Ne-li, nermuťte se, podruhé na to nezapomenete! Nakrájíme tedy kořenovou zeleninu na nudličky, s ní 1 cibuli, dáme do kastrolu s 50g másla, přidáme bobkový list, trochu pepře, nového koření, tymiánu, osolíme, osmažíme do zlatová, pak přidáme krev a 1/41černého piva čím sladší, tím lepší -, ..

RYBY KAPR | MAĎARSKÝ KAPR.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme a porce z obou stran na několika místech nařízneme tak, abychom do zářezů mohli vsunout plátky zelené papriky, slaniny a mrkve. Pak nakrájíme brambory na plátky, naklademe je na dno pekáče, na ně položíme osolené porce kapra hřbetem navrch, zalijeme dvěma dl smetany, 100g rozpuštěného másla a posypeme lžící sladké papriky. Dáme do trouby a pečeme do červena, přičemž často podléváme vlastní šťávou. Místo plátků brambor můžeme na dno pekáče navrstvit dušenou rýži ..

RYBY KAPR | KAPR PO FRANCOUZSKU

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, rozporcujeme, osolíme. Každou porci na hřbetě dvakrát nařízneme a do řezů vložíme plátek citrónu s kůrou, ale bez jader. Smažíme na másle asi deset minut. Potom uvaříme dvě vejce na tvrdo, rozstrouháme je, smícháme s usekanou petrželkou a posypeme smaženého kapra. Podáváme nejlépe s pomfrity, nebo s bramborem. ..

RYBY KAPR | ALSASKÝ KAPR.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve necháme dobře vyhřát troubu. Na kameninovou mísu - nemáte ji tedy na ohnivzdornou misku - také ji nemáte ? Pak tedy na pánvičku položíme porce kapra a celé je pokryjeme slaninou. Mezi porce dáme 2-3 kousky másla, aby se nám maso nepřichytlo, a vložíme pánev do dostatečně vyhřáté trouby. Za 10 minut se podíváme, co se děje. Máslo se rozpustilo hned, slanina se s ním pravě mísí. Jakmile se omastek začne škvařit - anebo ještě lépe právě před tím kamžikem, nalijeme na pánev ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz