POSTUP PŘÍPRAVY: Lososa, případně i pstruha vykucháme, očistíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme 50g dobrého másla a dáme do trouby. Když se máslo rozteklo na dně, podlijeme vínem a na každou porci položíme plátek ananasu. Za mírného pečení občas podléváme vzniklou šťávou, vodou nebo vínem. Mezitím si připravíme mandle: v horké vodě je spaříme, oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a na másle opražíme do růžova. Nezapomněli jeme na lososa ? Ne - vůně vydává svědectví o jeho d ..
INGREDIENCE: 700g kuřete, 100g slaniny, 60g másla, 400g brambor, 160g hříbků, 100g uzeného masa, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle se slaninou, nakrájenou na kostičky. Do ohnivzdorné nádoby, kterou jsme vymazali máslem, dáme vrstvu syrových oloupaných brambor, nařezaných na plátky. Na ni položíme porce opečeného masa, na to pak plátky čerstvých hříbků. Potom následuje vrstva na plátky rozřezaného uzeného masa, kterou posypeme sekano ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dostali jame malého kapříka, okouna a línka. Jak to udělat, aby se ti, které podělíme, nedomnívali, že tu nejlepší rybu mám já? Upravíme je dohromady - každý dostane od každé kousek. Bude to něco na způsob slavné francouzské bouillabaisse. Všechny ryby vykucháme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. V rozpáleném oleji zpěníme ne kolečka nakrájenou cibuli, stroužek utřeného česneku a jemně nasekanou petrželku. Do toho přidáme kousky osoleného rybího masa a necháme je slabě opéci. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mlíčí očištěné od žilek chvíli povaříme ve slané vodě s trochou octa, aby ztuhlo. Když vychladne, osolíme je, obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme stejné jako řízky do růžová na oleji. Samotné mlíčí lze nakoupit v rybárnách. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, očištěné, s odstraněnou hlavou, ocasem a vyjmutou páteři opět opláchneme. Utřeme několik stroužků česneku se solí a rybu touto směsí uvnitř potřeme. Na povrchu ji pouze osolíme, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje. Po obou stranách rybu opečeme, pak zmírníme plamen, pokryjeme pánev pokličkou a rybu dodusíme. Makrela jo tučná ryba, proto brambor, který si k ní uvaříme, už budeme mastit jen velmi málo! Ale naopak si bohatě dopřejeme zeleného nebo okurkového s ..
POSUP PŘÍPRAVY:. Koupím 3/4 kg tresčího filé, opláchnu je v teplé vodě a dám vařit do vody. Než se uvaří - nebude to však trvat dlouho - oloupu cibuli a nakrájím ji na malá kolečka. Vhodím je na pánev do rozpáleného oleje a nechám zbarvit do zlatová. Pak pánev odstavím. Nečekám však až na chvíli, kdy je cibule zlatá, protože vím, že dojde ještě na pánvi. Kdyby měla cibule ztmavět, raději ji z oleje vyjmu, neboť bych měl jídlo zkažené. Do malého rendlíku naliji půl sklenice vody, v níž se vařila ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Tedy mozeček: potřebujeme k němu cibuli, omastek - tentokrát zvolíme slaninu, protože chceme docílit vůně i šťavnatosti - 4 vejce (stačí na 3 porce), kmín, sůl a trochu papriky. Filé rozdělíme na několik kousků, aby roztálo. Mezitím nakrájíme na proužky slaninu a dáme ji v pánvičce na malý oheň. Pak nadrobno rozsekáme cibulku a dáme ji zpěnit na slaninu, která se začíná rozpékat. Přidáme filé, osolíme, pokmínujeme a dusíme, až je téměř hotové. Potom do něho rozklepneme 4 vejce, ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 80g másla, 1 cibule, 40g hrozinek, 3 dl světlého piva, 1 houska, mletý pepř, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře.rozdělíme na poloviny, posolíme je a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky, upražíme na másle do zlatova, maso na ni položíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme je do měkka. Potom kuře vyjmeme, šťávu zahustíme houskou, namočenou ve světlém pivě, povaříme a přecedíme na maso. Nakonec přidáme namočené hrozinky a ještě podusíme. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 100g strouhaného parmazánu, hladká mouka, 3 dl světlého piva, 2 lžíce oleje, sníh ze 2 6ílků, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme a posypeme strouhaným parmazánem. Nyní si připravíme těstíčko z hladké mouky, světlého piva, oleje, které osolíme a do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Maso v těstíčku obalíme a smažíme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Makrela na česneku je dobrá - ale makrela plněná je lepší. Chceme-li makrelu plněnou, budeme ji kuchat ne břichem, ale hřbetem! Tak jako u kapra uděláme podél páteřní kosti od hlavy k ocasu z každé strany řez a páteř u hlavy a u ocasu vyjmeme. Hřbetem pak vyndáme vnitřnosti. Rybu opláchneme a utěrkou osušíme, břišní dutinu lehce osolíme a opepříme. Pak nadrobno nasekáme slaninu s cibulí a do této směsi přimícháme sardelovou pastu. Tím makrely naplníme a nádivku zalijeme dvěma lž ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA