Recepty na xkuchtik.cz

RYBY LOSOS EXOTICKÉ | INDONÉSKÝ LOSOS S MANDLEMI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Lososa, případně i pstruha vykucháme, očistíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme 50g dobrého másla a dáme do trouby. Když se máslo rozteklo na dně, podlijeme vínem a na každou porci položíme plátek ananasu. Za mírného pečení občas podléváme vzniklou šťávou, vodou nebo vínem. Mezitím si připravíme mandle: v horké vodě je spaříme, oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a na másle opražíme do růžova. Nezapomněli jeme na lososa ? Ne - vůně vydává svědectví o jeho d ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE DUŠENÉ PO SELSKU.

INGREDIENCE: 700g kuřete, 100g slaniny, 60g másla, 400g brambor, 160g hříbků, 100g uzeného masa, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle se slaninou, nakrájenou na kostičky. Do ohnivzdorné nádoby, kterou jsme vymazali máslem, dáme vrstvu syrových oloupaných brambor, nařezaných na plátky. Na ni položíme porce opečeného masa, na to pak plátky čerstvých hříbků. Potom následuje vrstva na plátky rozřezaného uzeného masa, kterou posypeme sekano ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ITALSKÉ BRODETTO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dostali jame malého kapříka, okouna a línka. Jak to udělat, aby se ti, které podělíme, nedomnívali, že tu nejlepší rybu mám já? Upravíme je dohromady - každý dostane od každé kousek. Bude to něco na způsob slavné francouzské bouillabaisse. Všechny ryby vykucháme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. V rozpáleném oleji zpěníme ne kolečka nakrájenou cibuli, stroužek utřeného česneku a jemně nasekanou petrželku. Do toho přidáme kousky osoleného rybího masa a necháme je slabě opéci. ..

RYBY RŮZNÉ | SMAŽENÉ MLÍČÍ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mlíčí očištěné od žilek chvíli povaříme ve slané vodě s trochou octa, aby ztuhlo. Když vychladne, osolíme je, obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme stejné jako řízky do růžová na oleji. Samotné mlíčí lze nakoupit v rybárnách. ..

RYBY MAKRELA | MAKRELY NA ČESNEKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, očištěné, s odstraněnou hlavou, ocasem a vyjmutou páteři opět opláchneme. Utřeme několik stroužků česneku se solí a rybu touto směsí uvnitř potřeme. Na povrchu ji pouze osolíme, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje. Po obou stranách rybu opečeme, pak zmírníme plamen, pokryjeme pánev pokličkou a rybu dodusíme. Makrela jo tučná ryba, proto brambor, který si k ní uvaříme, už budeme mastit jen velmi málo! Ale naopak si bohatě dopřejeme zeleného nebo okurkového s ..

RYBY TRESKA | TRESČÍ FILÉ PO BASKICKU.

POSUP PŘÍPRAVY:. Koupím 3/4 kg tresčího filé, opláchnu je v teplé vodě a dám vařit do vody. Než se uvaří - nebude to však trvat dlouho - oloupu cibuli a nakrájím ji na malá kolečka. Vhodím je na pánev do rozpáleného oleje a nechám zbarvit do zlatová. Pak pánev odstavím. Nečekám však až na chvíli, kdy je cibule zlatá, protože vím, že dojde ještě na pánvi. Kdyby měla cibule ztmavět, raději ji z oleje vyjmu, neboť bych měl jídlo zkažené. Do malého rendlíku naliji půl sklenice vody, v níž se vařila ..

RYBY TRESKA | TRSČÍ FILÉ JAKO MOZEČEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tedy mozeček: potřebujeme k němu cibuli, omastek - tentokrát zvolíme slaninu, protože chceme docílit vůně i šťavnatosti - 4 vejce (stačí na 3 porce), kmín, sůl a trochu papriky. Filé rozdělíme na několik kousků, aby roztálo. Mezitím nakrájíme na proužky slaninu a dáme ji v pánvičce na malý oheň. Pak nadrobno rozsekáme cibulku a dáme ji zpěnit na slaninu, která se začíná rozpékat. Přidáme filé, osolíme, pokmínujeme a dusíme, až je téměř hotové. Potom do něho rozklepneme 4 vejce, ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE DUŠENÉ PO PLZEŇSKU.

INGREDIENCE: 1 kuře, 80g másla, 1 cibule, 40g hrozinek, 3 dl světlého piva, 1 houska, mletý pepř, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře.rozdělíme na poloviny, posolíme je a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky, upražíme na másle do zlatova, maso na ni položíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme je do měkka. Potom kuře vyjmeme, šťávu zahustíme houskou, namočenou ve světlém pivě, povaříme a přecedíme na maso. Nakonec přidáme namočené hrozinky a ještě podusíme. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE V TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: 1 kuře, 100g strouhaného parmazánu, hladká mouka, 3 dl světlého piva, 2 lžíce oleje, sníh ze 2 6ílků, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme a posypeme strouhaným parmazánem. Nyní si připravíme těstíčko z hladké mouky, světlého piva, oleje, které osolíme a do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Maso v těstíčku obalíme a smažíme. ..

RYBY MAKRELA | PLNĚNÉ MAKRELY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Makrela na česneku je dobrá - ale makrela plněná je lepší. Chceme-li makrelu plněnou, budeme ji kuchat ne břichem, ale hřbetem! Tak jako u kapra uděláme podél páteřní kosti od hlavy k ocasu z každé strany řez a páteř u hlavy a u ocasu vyjmeme. Hřbetem pak vyndáme vnitřnosti. Rybu opláchneme a utěrkou osušíme, břišní dutinu lehce osolíme a opepříme. Pak nadrobno nasekáme slaninu s cibulí a do této směsi přimícháme sardelovou pastu. Tím makrely naplníme a nádivku zalijeme dvěma lž ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz