Recepty na xkuchtik.cz

RYBY MAKRELA | MAKRELA PO NORSKU

INGREDIENCE: K této pochoutce potřebujeme: sůl, mouku, pepř, olej, cibuli, sladkou papriku, 4 rajčata nebo rajčatový protlak, 1 párek a šálek bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme dvě velké makrely a nakrájíme je na větší kousky. Utěrkou je osušíme a obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. V rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s lžičkou papriky, přidáme porce makrely a lehce opečeme po obou stranách. Mezitím rozsekáme jeden oloupaný- větší párek a čtyři oloupaná rajčata. V zimě ..

ZVĚŘINA HOLUB | HOLUB NA DIVOKO.

INGREDIENCE: 2 holubi, mletý jalovec, 20g másla, 50g slaniny, 60g másla, celer, mrkev, kořenová petržel, cibule, zrnka pepře, nového koření, bobkový list, tymián, trochu mouky, citrónová šťáva, trochu cukru, malinové či rybízové zavařeniny a červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané holuby osolíme a vytřeme je uvnitř máslem, smíchaným s mletým jalovcem. Pak do nich vložíme očištěné vnitřnosti, tzn. srdce, játra, žaludek, svážeme je a na prsíčkách prošpikujeme. Nakrájenou kořenovou zeleninu a c ..

ZVĚŘINA HOLUB | HOLUB NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 2 holubi, 50 g másla, 1 cibule, sladká paprika, 1/8 kyselé smetany, trochu hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané holuby rozdělíme na polovici. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme sladkou papriku a maso. Poté, co se trochu opeče, podlijeme vodou, osolíme a udusíme do měkka. Nakonec přidáme kyselou smetanu s rozkvedlanou moukou a necháme krátce povařit. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PODLE BUDĚJOVICKÉHO SLÁDKA.

INGREDIENCE: 1 kachna (asi 2000g), kmín, 500g černého chleba, 1/4 L světlého piva, 1000g kyselého zelí, 60g sádla, 1 velká cibule, 100g cukru, 20g hladké mouky zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a naplníme černým chlebem, namočeným ve světlém pivě. Takto připravenou upečeme do zlatova. Nádivku, po níž zbude typická vůně a chuť chleba a piva, odstraníme, kachnu rozporcujeme, na talíři polijeme její vlastní šťávou. Jako přílohu podáváme vařené kyselé zelí, posy ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: 1 kachna, 1 malá hlávka červeného zelí, 1 cibule, trochu sádla, červeného vína,. mouky, cukru, 6 - 8 jablek, kmín, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého polévání pečeme. Hlávku -červeného zelí rozřežeme na proužky, které dáme na cibuli, zpěněnou na sádle. Osolíme je, okmínujeme a dusíme do měkka. Potom zelí ještě ochutíme octem červeným vínem a cukrem. Neoloupaná jablka seřízneme u stopky jen natolik, abychom je mohli zbavit jaderníku a vyhloubit. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PO ŠUMAVSKU.

INGREDIENCE: 1 kachna (asi 2000g), kmín, 1500g kyselého zelí, 50g sádla, 150g cibule, 2 dl bílého vína, 200 g libového uzeného masa, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a upečeme jen napolovic. Potom ji rozporcujeme a dusíme v kyselém zelí, do něhož jsme zamíchali kostky uzeného, zpěněnou rozkrájenou cibuli, vše ochuceno bílým vínem a osoleno. Při podávání sypeme zelenou petrželkou a jako přílohu dáváme vařené brambory nebo chlupaté knedlíky, přelité šťávou z ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PODLE POSLEDNÍ MÓDY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu posolíme a v troubě opečeme na obou stranách do hněda. Na pánvi podusíme cibuli, česnek, celer a mrkev, přidáme rajský protlak a necháme lehce zhnědnout. Přilijeme horkou vodu a na tento základ položíme kachnu, kterou dusíme. Když je měkká, vyjmeme ji, šťávu propasírujeme, osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Přidáme pomerančový likér a zjemníme kyselou a sladkou smetanou. Na kachnu položíme malé kousky másla a dopečeme v troubě do křupava. Rozporcujeme ji, p ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTVE PO MĚLNICKU.

INGREDIENCE: 1 koroptev, 50g slaniny, 30g másla, 5 cl bílého vína. Nádivka: 70g bílých husích jater, 20g lanýžů, 2 cl koňaku, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptev vykucháme, opereme a naplníme nádivkou. Tu připravíme tím způsobem, že syrová husí játra a lanýže nakrájíme na kostky, ochutíme koňakem, pepřem a solí a vše promícháme. Naditou koroptev zašijeme, obalíme tenkými plátky slaniny, které ovážeme, a pečeme ji, podlitou bílým vínem, do měkka. Hodí se k ní vařené brambory a brusinkový kompo ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA NA DIVOKO.

INGREDIENCE: 1 kachna, 60g slaniny, 40g másla, kořenová zelenina, citrónová kůra, ocet, cibule, zrnka pepře, nového koření, tymián, bobkový list, hřebíček, jíška z másla, mouky a cukru, 1/8l červeného vína, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu prošpikujeme. Na másle osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, citrónovou kůru, zalijeme polévkou a trochou octa. Kachnu vložíme do tohoto základu a za občasného podlití dusíme. Až je měkká, vyjmeme ji a roz ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTEV PETRA VOKA.

INGREDIENCE: 1 mladá koroptev, 200 g másla, 1 citrón, 2 žloutky, 50 g žampiónů nebo hříbků, 1 rajské jablíčko, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptev vykucháme, stáhneme z kůže a rozdělíme na čtvrtky, které osolíme, opepříme a dusíme na másle s čerstvými žampióny či hříbky, cibulí a rajským jablíčkem. Než maso změkne, připravíme omáčku ze žloutků a dvou lžic hovězího vývaru. Šleháme ji na otevřeném ohni do zhoustnutí, zašleháme do ní ještě rozpuštěné máslo a přidáme citrónovou šťávu a sůl. Je-li m ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz