Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTEV S ČOČKOU.

INGREDIENCE: 2 mladé koroptve, 100g slaniny, 10g másla, 1 malá cibule, několik zrnek pepře a jalovce. Příloha: 2 šálky čočky, 10g másla, 10g hladké mouky, kousek bobkového listu, 1/8 l mléka či sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptve vykucháme, opereme, jejich hlavičku zastrčíme pod křídlo, nožky nařízneme v kloubu a ohneme, vše nasolíme ve vnitřku i na povrchu. Potom koroptve obalíme tenkými plátky slaniny a zavážeme. Rozpustíme máslo, do kterého přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koroptve ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTEV VE VINNÉM LISTU.

INGREDIENCE: 1 koroptev, 100g másla, 100g slaniny, 50g mrkve, 50g petržele, 50g cibule, bobkový list, celý pepř, 5 cl bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, mladé vinné listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou koroptev osolíme, obalíme mladými vinnými listy, potom širokými plátky slaniny a zavážeme. Dusíme na másle s cibulí, mrkví petrželí, do nichž jsme přidali několik zrnek pepře a bobkový list. Měkkou koroptev vyndáme, nit odstraníme tak, aby vinné listy a slanina na koroptvi zůstaly. Šťávu vysmahnem ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | BAŽANTÍ STEHNO V ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 4 bažantí stehna, pokud možno ze slepice, 120g slaniny, 1 lžíce másla, 1/8 l sladké smetany, trochu hladké mouky, 1 malá cibule, 1 karotka, 1kořenová petržel, 1/2 citrónu, pepř, nové koření, bobkový list, bílé víno. POSTUP PŘÍPRAVY: Bažantí stehna částečně vykostíme. Slaninu nakrájíme na kostky, necháme zvolna rozpustit, přidáme dvě třetiny nakrájené zeleniny, nasekanou cibulku a lehce opražíme. Do tohoto základu vložíme maso, které osolíme, okořeníme a za stálého polévání dusíme d ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI.

INGREDIENCE: 4 bažantí prsíčka, 1 lžíce másla, trochu hladké mouky, 120g slaniny, 1 cibule, 1/2 celeru, zrnka pepře a nového koření, bobkový list, jeřabinový kompot a pár mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až je slanina skelná, a potom do ní dáme na drobno nakrájenou cibuli a půlku celeru. Do lehce opraženého základu položíme bažantí prsíčka, osolíme je, okoření ..

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | DIVOKÁ KACHNA PEČENÁ S JABLKY A ŠVESTKAMI.

INGREDIENCE: 1 divoká kachna, 1 lžíce másla, několik jablek, hrst sušených švestek, trochu cukru a skořice, 1/8 kyselé smetany, trochu hrubé mouky, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou divokou kachnu zbavíme všeho tuku, propereme octovou vodou, osušíme a osolíme. Naplníme ji oloupanými jablky a sušenými švestkami, posypanými cukrem a skořicí. Nyní ji dáme na pekáč s rozpuštěným máslem a pečeme do měkka. Potom divokou kachnu vyjmeme, rozporcujeme. Do šťávy zamícháme kyselou smetanu s rozkvedlanou ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | BAŽANT PO ČESKU.

INGREDIENCE: 800g bažanta, 80g slaniny, 50g másla, 1 cibule, trochu hladké mouky, 100g husích jater, celý pepř, bobkový list, 10g lanýžů.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného, vypraného a vykuchaného bažanta prošpikujeme slaninou a osolíme. Potom jej dáme na máslo s kostičkami slaniny, na drobno pokrájenou cibulí, celým pepřem, bobkovým listem, podlijeme jej vodou a pečeme do měkka. Než se bažant dopeče, vložíme na pekáč osolená bílá husí játra. Když je vše hotové, maso a játra vyjmeme, šťávu vysmahneme d ..

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | DIVOKÁ KACHNA PO ČESKU.

INGREDIENCE: 1 divoká kachna, 200g jablek, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 60g másla, 40g slaniny, 1/4 l hovězího vývaru, 100g brusinek, 50 cl červeného vína, citrónová kůra, šťáva, pepř, nové koření, trochu hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a opranou kachnu osolíme a naplníme celými oloupanými jablky. Rozkrájenou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle s kostičkami slaniny a zalijeme ji hovězím vývarem. Přidáme koření a na tomto základě dusíme divokou kachnu do ..

ZVĚŘINA ZAJÍC | ZAJÍC PODLE HEJTMANA.

INGREDIENCE: 1 zaječí hřbet, 200g slaniny, 200g cibule, citrónová kůra, bazalka, tymián, pepř, 2 dl červeného vína, 100g jader vlašských ořechů, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí hřbet vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do ní vložíme směs, kterou uděláme z masa, drobně nakrájené cibule, rozsekaných jader vlašských ořechů, koření a červeného vína: Přiklopíme, zasuneme do trouby a dusíme 1 1/2 hodiny. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami. Toto ..

ZVĚŘINA ZAJÍC | ZAJÍC NA HOUBÁCH.

INGREDIENCE. 600g zaječího masa, 30g. tuku, 1 cibule, 10 g sušených hub či 100 g čerstvých hub, mletý pepř, sladká paprika, mletý pepř, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a na kousky rozkrájené zaječí maso. Trochu je opečeme, posolíme, přidáme mletý pepř, mletý kmín, spařené houby a dusíme je za stálého podlévání. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ HŘBET S HRUŠKAMI.

INGREDIENCE: 600g srnčího hřbetu, 60g másla, 1 dl červeného vína, sladká paprika, worcester, tymián, 200 g brusinkové zavařeniny, 4 hrušky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí maso z hřbetu zbavíme kostí a blan, posypeme sladkou paprikou a pokapeme worcesterem. Potom je potřeme máslem, vložíme do trouby a necháme necelou hodinu péci. Přitom je podléváme horkou vodou a .ke konci červeným vínem. Maso vybereme na mísu, šťávu smícháme s brusinkami a dáme do omáčníku. To jsme ale už podusili hrušky, které roz ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz