INGREDIENCE: 2 mladé koroptve, 100g slaniny, 10g másla, 1 malá cibule, několik zrnek pepře a jalovce. Příloha: 2 šálky čočky, 10g másla, 10g hladké mouky, kousek bobkového listu, 1/8 l mléka či sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptve vykucháme, opereme, jejich hlavičku zastrčíme pod křídlo, nožky nařízneme v kloubu a ohneme, vše nasolíme ve vnitřku i na povrchu. Potom koroptve obalíme tenkými plátky slaniny a zavážeme. Rozpustíme máslo, do kterého přidáme na drobno nakrájenou cibuli, koroptve ..
INGREDIENCE: 1 koroptev, 100g másla, 100g slaniny, 50g mrkve, 50g petržele, 50g cibule, bobkový list, celý pepř, 5 cl bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, mladé vinné listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou koroptev osolíme, obalíme mladými vinnými listy, potom širokými plátky slaniny a zavážeme. Dusíme na másle s cibulí, mrkví petrželí, do nichž jsme přidali několik zrnek pepře a bobkový list. Měkkou koroptev vyndáme, nit odstraníme tak, aby vinné listy a slanina na koroptvi zůstaly. Šťávu vysmahnem ..
INGREDIENCE: 4 bažantí stehna, pokud možno ze slepice, 120g slaniny, 1 lžíce másla, 1/8 l sladké smetany, trochu hladké mouky, 1 malá cibule, 1 karotka, 1kořenová petržel, 1/2 citrónu, pepř, nové koření, bobkový list, bílé víno. POSTUP PŘÍPRAVY: Bažantí stehna částečně vykostíme. Slaninu nakrájíme na kostky, necháme zvolna rozpustit, přidáme dvě třetiny nakrájené zeleniny, nasekanou cibulku a lehce opražíme. Do tohoto základu vložíme maso, které osolíme, okořeníme a za stálého polévání dusíme d ..
INGREDIENCE: 4 bažantí prsíčka, 1 lžíce másla, trochu hladké mouky, 120g slaniny, 1 cibule, 1/2 celeru, zrnka pepře a nového koření, bobkový list, jeřabinový kompot a pár mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až je slanina skelná, a potom do ní dáme na drobno nakrájenou cibuli a půlku celeru. Do lehce opraženého základu položíme bažantí prsíčka, osolíme je, okoření ..
INGREDIENCE: 1 divoká kachna, 1 lžíce másla, několik jablek, hrst sušených švestek, trochu cukru a skořice, 1/8 kyselé smetany, trochu hrubé mouky, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou divokou kachnu zbavíme všeho tuku, propereme octovou vodou, osušíme a osolíme. Naplníme ji oloupanými jablky a sušenými švestkami, posypanými cukrem a skořicí. Nyní ji dáme na pekáč s rozpuštěným máslem a pečeme do měkka. Potom divokou kachnu vyjmeme, rozporcujeme. Do šťávy zamícháme kyselou smetanu s rozkvedlanou ..
INGREDIENCE: 800g bažanta, 80g slaniny, 50g másla, 1 cibule, trochu hladké mouky, 100g husích jater, celý pepř, bobkový list, 10g lanýžů.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného, vypraného a vykuchaného bažanta prošpikujeme slaninou a osolíme. Potom jej dáme na máslo s kostičkami slaniny, na drobno pokrájenou cibulí, celým pepřem, bobkovým listem, podlijeme jej vodou a pečeme do měkka. Než se bažant dopeče, vložíme na pekáč osolená bílá husí játra. Když je vše hotové, maso a játra vyjmeme, šťávu vysmahneme d ..
INGREDIENCE: 1 divoká kachna, 200g jablek, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 60g másla, 40g slaniny, 1/4 l hovězího vývaru, 100g brusinek, 50 cl červeného vína, citrónová kůra, šťáva, pepř, nové koření, trochu hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a opranou kachnu osolíme a naplníme celými oloupanými jablky. Rozkrájenou kořenovou zeleninu a drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle s kostičkami slaniny a zalijeme ji hovězím vývarem. Přidáme koření a na tomto základě dusíme divokou kachnu do ..
INGREDIENCE: 1 zaječí hřbet, 200g slaniny, 200g cibule, citrónová kůra, bazalka, tymián, pepř, 2 dl červeného vína, 100g jader vlašských ořechů, 150g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí hřbet vykostíme a maso nakrájíme na plátky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do ní vložíme směs, kterou uděláme z masa, drobně nakrájené cibule, rozsekaných jader vlašských ořechů, koření a červeného vína: Přiklopíme, zasuneme do trouby a dusíme 1 1/2 hodiny. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami. Toto ..
INGREDIENCE. 600g zaječího masa, 30g. tuku, 1 cibule, 10 g sušených hub či 100 g čerstvých hub, mletý pepř, sladká paprika, mletý pepř, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a na kousky rozkrájené zaječí maso. Trochu je opečeme, posolíme, přidáme mletý pepř, mletý kmín, spařené houby a dusíme je za stálého podlévání. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. ..
INGREDIENCE: 600g srnčího hřbetu, 60g másla, 1 dl červeného vína, sladká paprika, worcester, tymián, 200 g brusinkové zavařeniny, 4 hrušky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí maso z hřbetu zbavíme kostí a blan, posypeme sladkou paprikou a pokapeme worcesterem. Potom je potřeme máslem, vložíme do trouby a necháme necelou hodinu péci. Přitom je podléváme horkou vodou a .ke konci červeným vínem. Maso vybereme na mísu, šťávu smícháme s brusinkami a dáme do omáčníku. To jsme ale už podusili hrušky, které roz ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA