INGREDIENCE: 4 řízky srnčího z hřbetu či kýty (každý 150g), 100g slaniny, mletý pepř, hořčice, trochu mouky, másla, olej, 2 lžičky worcesteru, 1 kyselá okurka, 1 pomeranč, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí maso odblaníme a odkrojíme z něho řízky. Naklepeme je hřbetem nože, prošpikujeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Touto stranou .je. vložíme do mouky a .opečeme na oleji. Nyní řízky obrátíme, přidáme trochu másla a dopečeme je. Maso vybereme na teplou mísu, olej ..
INGREDIENCE: 800g srnčí kýty, 150g hříbků, 100g slaniny, trochu másla, kmín, 1 velká cibule, 2 žloutky, zrnka jalovce, trochu červeného vína, mouky, cukr, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze srnčí kýty nařežeme řízky a dobře je naklepáme. Dvě třetiny slaniny nakrájíme na drobno, rozpustíme a zpěníme v ní půlku nasekané cibule. Nyní přidáme na plátky rozkrájené hříbky, posolíme je, okmínujeme a dusíme. Když jsou měkké, zamícháme do nich žloutky, necháme vychladnout a touto směsí potom srnčí ř ..
INGREDIENCE: 1000g kančího hřbetu, 50g mrkve, 50g celeru, 50g cibule, 1/4l červeného vína, 50g másla, 2 vejce, 200g strouhaného chleba, 200g sádla, celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, 10g mleté skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozpůleného kančího hřbetu nakrájíme žebírka, která upravíme tak, aby u kosti zbyl pouze střed masa. Osolíme je, vložíme na nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli na másle, okořeníme, podlijeme červeným vínem a řádně dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme je, osušíme, ..
INGREDIENCE: 120g křenu, víc než 1 l hovězího vývaru, 100g másla, 60g hladké mouky, 50g bílého chleba sůl, 30g hořčice, ocet, 3 žloutky a mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouhaný křen necháme povařit v silném hovězím vývaru, zahustíme máslovou zásmažkou a strouhaným bílým chlebem. Ochutíme mletým pepřem, hořčicí, solí, octem a provařenou a procezenou omáčku zjemníme rozšlehanými žloutky. ..
INGREDIENCE: 200g másla, 50g celeru, 50g petržele, 50g mrkve, 50g cibule, 100g hladké mouky, 1400 g rajských jablíček, 20g divokého koření, 1 a 1 /2 1 hovězího vývaru, sůl, ocet, 140g cukru, 2 g skořice, kousek citrónové kůry, 5 cl rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmažíme celer, petržel, mrkev, cibuli a hladkou mouku do světle zlatova. Přidáme rozkrájená rajská jablíčka, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián, mletou skořici. Přikryjeme poklicí a necháme vydusit do tuku. Zalijeme hovězím vý ..
INGREDIENCE: 150g meruňkové a 120g rybízové zavařeniny (ještě lepší je šípková či brusinková zavařenina), šťáva z 1/2 citrónu a 1/2 pomeranče, 1 lžička hořčice, 1 lžička strouhaného křenu, 3 lžíce rumu, 1/8l červeného vína, trochu cukru, bílý pepř a trochu na nudličky rozkrájené citrónové kůry (popřípadě i pomerančové, která musí být ale předem zbavena bílé kůry a uvařena), několik kapek worcesteru a velmi málo soli.POSTUP PŘÍPRAVY: To vše dobře promícháme a podáváme ke zvěřině. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka, nejlépe malináče, upečeme v troubě i se slupkou. Potom je uvaříme se šťávou z červené řepy, česnekem, octem, solí a feferony do měkka. Prolisujeme je sítem a vychladlé slijeme do láhve. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 2 lžíce oleje se solí, pepřem a 2 lžícemi octa, až vše snadno pění. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Třeme 2 žloutky z na tvrdo uvařených vajec s 2 syrovými pomocí 2 polévkových lžic oleje. Osolíme a přidáme bílý mletý pepř. Poté vlijeme do směsi sklenku bílého vína a přimícháme několik lžiček nasekané zelené petrželky, estragonu, pórku, pažitky a šalotky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Zásadně vybereme jen úplně světlou, zpola dozrálou tykev, oloupáme ji a uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme ji potom na kostky či proužky, necháme vychladnout a zaděláme společně s octem, olejem, pepřem a solí. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA