Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | OMÁČKA OSTRÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka nakrájíme na kousky, přidáme nakrájenou cibuli, hřebíček, zázvor, skořici, práškovou sladkou papriku, karamelový cukr, ocet a lusky feferonek. Vše dobře povaříme a po procezení jemným sítem dostaneme hnědou omáčku, kterou slijeme do láhve postavíme do ledničky. ..

OMÁČKY | OMÁČKA KOKTEJLOVÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do tomatového kečupu nastrouháme jemně křen, přidáme citrónovou šťávu, několik kapek worcesteru a promícháme. Necedíme. ..

OMÁČKY | OMÁČKA AROMATICKÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájená rajská jablíčka, sůl, pepř, nové koření, tymián, koriandr, bobkový list, ocet a cukr řádně povaříme a přecedíme jemným sítem. ..

OMÁČKY | OMÁČKA ČERVENÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Stejný díl rajských jablíček a červených paprikových lusků s. přim octa, soli, oleje, mletého pepře a bobkového listu dobře povaříme. Potom všechno umeleme na masovém strojku a necháme vystydnout. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ANGLICKÁ MKVOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1cibule, 65g másla, 3/4 l slabé hovězí polévky, kousek šunky, 6 mrkví, pepř, sůl a osmažené žemlové kostky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli rozkrájíme na koláčky, dáme ji dusit na máslo a přidáme libovou rozkrájenou šunku a nastrouhanou mrkev. Za stálého míchání smažíme vše do světle hněda, přilijeme teplou polévku a necháme slabou hodinku vařit. Polévku potom procedíme, osolíme, opepříme a podáváme s osmaženými žemlovými kostkami. ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | KRVAVICE.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 3 dl vepřové krve, 500g žitné mouky, 100g sádla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, hřebíček drcený nebo tlučený.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový lalok a plec uvaříme v osolené vodě do měkka. Plec umeleme lalok nakrájíme na malé kostičky a obojí maso promícháme. Mouku rozmícháme s krví a kořením. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, vše promícháme hustotu upravíme vývarem a plníme do tlačenkových střev. Vaříme v horké vodě mírným ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | KRVAVICE.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 3 dl vepřové krve, 500g žitné mouky, 100g sádla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, hřebíček drcený nebo tlučený.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový lalok a plec uvaříme v osolené vodě do měkka. Plec umeleme lalok nakrájíme na malé kostičky a obojí maso promícháme. Mouku rozmícháme s krví a kořením. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, vše promícháme hustotu upravíme vývarem a plníme do tlačenkových střev. Vaříme v horké vodě mírným ..

RÝŽE | TIHÁŇSKÉ RIZOTO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zpěníme nakrájenou cibulku na oleji, opečeme na ní na kostečky nakrájené vepřové maso (300 g) a podlijeme horkou vodou. Dusíme až do měkka, pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme špetkou mouky a lehce převaříme. 120 g propláchnuté rýže trochu opražíme na oleji, pak ji zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme 200 g růžičkové kapusty a dusíme do měkka. Pak všechno promícháme, osolíme, dokořeníme a podáváme na talířích, sypané petrželkou. ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | GALATINA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU A JATER.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 10 vajec, 200g vepřových jater, 100 g .strouhanky, 100 g hladké mouky (sušené mléko), sůl, vegeta, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky a v horké vodě oblanšírujeme. Bůček bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Plátky jater nakrájíme na jemné nudličky. V míse bůček i játra smícháme s celými vejci, strouhankou a sušeným mlékem nebo hladkou moukou. Ochutíme vegetou, solí třeným česnekem a mu ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | GALATINA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU A JATER.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 10 vajec, 200g vepřových jater, 100 g .strouhanky, 100 g hladké mouky (sušené mléko), sůl, vegeta, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky a v horké vodě oblanšírujeme. Bůček bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Plátky jater nakrájíme na jemné nudličky. V míse bůček i játra smícháme s celými vejci, strouhankou a sušeným mlékem nebo hladkou moukou. Ochutíme vegetou, solí třeným česnekem a mu ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz