Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | BRIGHTONSKÝ ROSTBÍF.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejlepší je k němu maso z roštěnce. Odřízneme blány a nařízneme šlachy, aby se při pečení nekroutilo. Osolíme, opepříme, omotáme provázkem a necháme hodinu odležet. Zpěníme cibulku na omastku, na ni dáme maso a dusíme pod pokličkou. Asi v polovině dušení vytlačíme na maso část sardelové pasty, rozetřeme ji, pak pečeme za stálého otáčení ještě asi 40 minut, přičemž maso občas podlijeme slepičím vývarem. Hotové maso lehce pokapeme worceeterskou omáčkou, scedíme, odstraníme prováze ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | SIBIŘSKÉ PELMENĚ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nudlové těsto s hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutku a vody. Dlaní propracované těsto má být lesklé a suché. Těsto, rozválené na placky, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu zaschnout, přičemž je několikrát obrátíme. Placky musí být vláčné; jsou-li přeschlé, lámou se. Pak třikrát umeleme ve strojku: 200g hovězího masa z plece nebo hrudí, 150 g prorostlého vepřového masa z plece nebo z krku zároveň s 60g cibule. Utřeme do pěny 30g másla a za stálého míchání k ..

MASO TELECÍ | RUSKÉ TELECÍ ZRAZY

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme to, co zabere nejvíc času: nádivku. Nakrájenou žemli namočíme v mléce, po chvíli vymačkáme; jemně nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní vymačkanou žemli, osolíme, opepříme, dobře promícháme a dáme na pánev osmahnout na mírném ohni. Potom hranou ruky naklepeme tenké řízky z telecího masa a na každý dáme po jedné lžíci připravené nádivky: řízky stočíme, ovážeme nití a osolíme. V rozpáleném tuku je opečeme tak, že je vidličkou otáčíme, aby byly z ..

MASO TELECÍ | MAĎARSKÉ ZÁVITKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí řízky naklepeme hranou dlaně, na každý položíme stejně velký plátek šunky a půlku podélně rozkrojeného, natvrdo vařeného vejce. Stočíme, převážeme nití a v rozpáleném oleji opečeme do červena. Pak přidáme na větší kousky pokrájené hříbky nebo žampióny, na plátky nakrájená rajčata nebo zelené papriky a podlijeme 1 dl vody. Pod pokličkou dusíme do měkka asi 1 až 1 1/2 hodiny. Mezitím ohřejeme hrášek v jeho šťávě, scedíme, dáme na mísu a omastíme kouskem másla nebo raději ro ..

MASO TELECÍ | FRANCOUZSKÁ HOLUBÍ VEJCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme na strojku 1/2 kg telecího masa, přidáme k němu nastrouhanou cibuli, trochu nastrouhané citrónové kůry a muškátového oříšku, nasekanou petrželku, osolíme a prohněteme. Do směsi uděláme důlek, do něhož rozklepeme 2 vejce a dáme 4 lžíce v mléce máčené strouhanky a 1 lžíci v mléce máčených ovesných vloček. Vše propracujeme, z hmoty naděláme kuličky velikosti holubích vajec, obalíme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a do zlatova vysmažíme v rozpáleném oleji. Na porci ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | GRUZÍNSKÁ SVÍČKOVÁ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaníme a očistíme 3/4 kg svíčkové, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo (asi 100g) a rychle je po všech stranách opečeme. Pak k němu přidáme 100g nastrouhané cibule, když zpění, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme jižní omáčku, 1/4kg kyselých, na kostičky nakrájených okurek, stroužek utřeného česneku, zalijeme 1 dl přírodního červeného vína, osolíme a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Podáváme ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HAJDARÁBADSKÁ HOMOLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: K téhle indické pochoutce použijeme 1/2 kg masa. Hovězího, vepřového, telecího, z kuřat, čím více druhů, tím lépe. Umeleme 2 cibule, pálivou zelenou papriku (v zimě ji nahradí feferonky) hrst usekané petrželky, 4 stroužky česneku, lžičku zázvoru, přidáme 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky, lžičku mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, lžičku práškového cukru, špetku skořice, polévkovou lžíci kečupu a worcesteru. Potom nakrájíme dvě cibule a na oleji je osmažíme do zlatova, ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | SOLJANKA PO GRUZÍNSKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 1/2 kg hovězího masa (nejlepší je plec nebo velký ořech) odstraníme šlachy, maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, přidáme 2 drobně nakrájené cibule a vše opečeme v rozpáleném oleji. Přitom přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 naložené okurky nakrájené na kolečka, stroužek rozdrceného česneku, osolíme. zalijeme bílým přírodním vínem - stačí 1 dl a 3 lžícemi vývaru. Zakryté dusíme 30-40 minut. ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz