POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka nakrájíme na kousky a osolíme. Celer, petržel a menší díl mrkve nakrájíme na plátky dáme zpěnit na tuku, zalijeme slepičím vývarem a přidáme nakrájeného králíka. Lehce posypeme trochou zázvoru a sladké papriky a dusíme pod pokličkou. Mezitím si zhotovíme ze 3 lžic mouky a 60g másla světlou jíšku zalijeme ji polévkou, do hladka vymícháme, přidáme k masu a povaříme. Měkké maso vyjmeme, omáčku zakapeme citrónovou šťávou a procedíme na maso. Podáváme e těstovinami, nejlépe a ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všeho nejdříve dáme vařit fazole a jestliže jsme je večer předtím namočili, tedy je vaříme v téže vodě. Potom skopové vykostíme, zbavíme tuku, opláchneme, nakrájíme na malé kostky, osolíme a prudce opečeme v rozpálené slanině. Pak přidáme drobné nakrájenou cibuli, a jakmile začne červenat, zalijeme vše vývarem a necháme pod pokličkou dusit. Z másla a mouky si připravíme žlutou jíšku, přidáme do ní sklenici horkého vývaru, necelou polovinu malé konzervy paprikové pomazánky, bo ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpuštěné máslo položíme kuře a opékáme je na mírném ohni, aby se máslo nepřepálilo, neboť by zhořklo. Kuře jen pozvolna dostává nazlátlou barvu; když je napolo opečené, rozsekneme je na čtvrtky, dáme zpátky na šťávu, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a muškátový oříšek. Když už je kuře téměř do zlatova, přidáme 1 jemně nakrájenou cibulku. Jakmile se zbarví, zalijeme 1/8 l smetany a 1/8 1 polévky, přidáme 1 lžíci strouhaného chleba a hrnec přikryjeme. Necháme na ohni 20 minu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře omyjeme a osušíme utěrkou. Rozsekneme je po páteři na dvě půlky, osolíme, vydatně opepříme a po obou stranách potřeme nastrouhaným česnekem. Pak obě půlky položíme kůží do rozpáleného oleje a zatěžkáme je, aby se maso při pečeni nestahovalo. Necháme péci po 10 minutách na každé straně. Na talíři obložíme čtvrtkami, posolených a mírně opepřených rajčat. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Skopový hřbet očistíme od blan, opereme, nasekneme tak, aby se maso při pečení nesmršťovalo, a nakrájíme na kousky. Rovněž očistíme a rozpůlíme ledvinky. Maso i ledvinky vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, lžičku octa nebo citrónové šťávy a promícháme. Zakryté dáme na 2-3 hodiny rozležet do chladna. Po této době napichujeme kousky masa na rožeň: mezi půlky ledvinek vždy kousek masa a opékáme nad žhavými uhlíky (ne nad plamenem!). Rožněm stále ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Zbavíme tuku a nakrájíme na kousky 1/2 kg vykostěného skopového masa a dáme je do většího hrnce. Přidáme drobné nakrájenou cibulku, oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory, baklažán nakrájený na kostky, petrželku, osolíme, opepříme a zalijeme dvěma sklenicemi vody. Zakryté poklicí dáme dusit do trouby. Asi za 1 1/2 hodiny přidáme do hrnce 3-4 rajčata nakrájená na čtvrtky a malou krabici zmrazených fazolových lusků. Necháme ještě 1/4 hodiny dusit a pak neseme na stůl v nádobě, v ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné tučnější maso ze skopové plece nakrájíme na kousky a s cibulí umeleme dvakrát na strojku. Na 1 kg masa dáme 100g cibule. Přidáme sůl, pepř a podle chuti citrónovou šťávu a 1-2 stroužky utřeného česneku. Vše dobře promícháme a dáme na 2 hodiny proležet do chladna. Ze směsi pak uvalíme oválky podobné vuřtům, napícháme je na rožeň a opékáme nad žhavými uhlíky asi 15 minut. Doma je pečeme v rozpáleném oleji na pánvi. Upečené maso dáme na nahřátou mísu, obložíme natí z lahůd ..
INGREDIENCE: Pro 4 osoby: 1/2 kg skopového masa, 120g loupaného hrachu, 50g cibule, 400g mrkve, 120g čistých jablek, 50g sušených švestek, 10g protlaku, ostatní podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové hrudí nakrájíme na menší kousky, zalijeme studenou vodou, uvedeme prudce do varu a pak ještě mírně vaříme 20 minut bez poklice. Po této době přisypeme přebraný a předem máčený hrách a vaříme dalších 40 minut. Pak osolíme, přidáme nakrájenou mrkev, mletou cibuli, tomatový protlak, omyté, sušené a vyp ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové králičí maso obereme z kostí, nakrájíme je na malé kousky, osolíme a opečeme na tuku. Rozsekané kosti dáme vařit s kořenovou zeleninou, špetkou majoránky a solí. Uděláme bledou jíšku, kterou zalijeme tímto vývarem, vzniklou omáčku do hladka vymícháme a necháme povařit se sklenkou bílého přírodního vína. Přidáme opečené maso a volné do měkka dusíme. Když maso změklo, nakapeme do omáčky citrónovou šťávu a vmísíme 2 ve smetaně rozkvedlané žloutky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka prošpikujeme slaninou. Na pekáč dáme 50g tuku s jemně pokrájenou cibulkou, na to osolený králičí zadek a pečeme v troubě za častého podlévání. Když je maso poloměkké přidáme k němu trochu sekané petrželky, 1-2 stroužky utřeného česneku, 3-4 nakrájené hříbky, 1 dl bílého vína, 4 rajčata trochu vývaru. Dusíme do měkka podáváme s malými brambůrky. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA