Recepty na xkuchtik.cz

KRÁLÍK | SMAŽENÝ KRÁLIK PO FRANCOUZSKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka nakrájíme a ponoříme asi na 2 hodiny do marinády. Několikrát jej během té doby obrátíme, aby všechny kousky stejnoměrně nasákly. Pak jednotlivé porce utěrkou osušíme, obalíme ve strouhance smíchané s moukou osmažíme v horkém tuku. Kolečka cibule z marinády osmažíme a rovněž položíme na králíka. Marinádu si připravíme tímto způsobem; stejný díl vody a vinného octa, cibuli krájenou na kolečka, petrželku, bobkový list, celý pepř a sůl svaříme dáme vychladnout. Do vychladlé ..

KRÁLÍK | SMŽENÝ KRALÍK PO ANGLICKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naložíme do receptu( Smažený králík po Francouzsku) na 2-3 hodiny. Těsně před vyjmutím si připravíme těsto ze 1/4 l vody, 90g hladké mouky, 1 lžíce oleje, 3 žloutků, soli a ze sněhu ušlehaného ze 2 zbylých bílků. V tomto těstíčku porce králíka omáčíme a smažíme v rozpáleném tuku do růžova. ..

KRÁLÍK | MAĎARSKÝ KRÁLÍK.

POSTUP PŘÍPRVY: Na kousky nakrájeného králíka osolíme. Pak nakrájíme 60g slaniny, cibuli, kořenovou zeleninu, necháme vše zpěnit a přidáme nasolené maso. Zakryté dáme dusit asi na 3/4 hodiny. Potom zaprášíme lžící mouky, zalijeme 1/4 1 vývaru nebo horké vody a 1/41 kyselé smetany, přidáme kávovou lžičku sladké papriky a to vše řádně povaříme. Maso vyndáme na mísu a omáčku na ně procedíme. Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu jsou halušky. ..

KRÁLÍK | TIBETSKÝ KRALÍK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou slaninu rozpustíme v pekáči, vložíme rozkrájeného králíka, na něj dáme na kolečka pokrájenou cibuli, kytičku petrželky, několik zrnek pepře, bobkový list, květ a sůl. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené, a vaříme půl hodiny. Pak procedíme a maso se slaninou si dáme zvlášť. Omáčku zahustíme bledou jíškou a přidáme do ní několik ošlejchů (ty můžeme nahradit několika nejmenšími cibuličkami), dovaříme do měkka, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme sekané kapary a ..

KRÁLÍK | KRALÍK V ŠOULETU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme vařit 1/4 kg krup a zvlášť 1/4 kg hrachu (do měkka). Mezitím rozkrájíme králíka na dílky, osolíme je a opečeme v tuku prudce do červena. Osmažíme jemně nakrájenou cibuli, opečeného králíka na ni vložíme, zalijeme, přidáme utřený česnek, pepř, trochu majoránky a dusíme do poloměkka. Mezitím se nám uvařil hrách i kroupy; obojí teď smícháme, do kastrolku dáme vrstvu tohoto šouletu, na to kousky králíka i s omáčkou, ve které se dusil (necedíme ji!), navrch zbytek šouletu. přikl ..

KRÁLÍK | LISABONSKÝ KRALÍK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si marinádu ze dvou sklenek vína ,jedné sklenky vinného octa, krájené cibule, několika pepřů, jalovců a bobkového listí, což všechno dohromady necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme máčet králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině. Při pečení podléváme marinádou. Omáčku zahustíme moukou a povařenou scedíme na králíka. Do omáčky můžeme rovněž přidat kyselou smetanu. Tento způsob úpravy je zvlášť výhodný, m ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NAČERNO PO FRANCOUZSKU

POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky nakrájenou petržel, celer a cibuli osmahneme na tuku do zlatova, přidáme lžíci cukru a dusíme, až cukr zhnědne. Pak zalijeme vinným octem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián, osolíme, vložíme rozkrájeného králíka, podle potřeby zalijeme slepičím vývarem a dusíme. Když maso změkne, vyjmeme je, omáčku zaprášíme moukou a podle potřeby ještě zředíme. Přidáme jednu lžíci bezinkové marmelády a osminku červeného vína, nakapeme citrónovou šťávu, přistrouháme ..

KRÁLÍK | KRALÍK NADIVOKO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí zadek protáhneme slaninou, zalijeme octem a necháme přes noc v chladném místě. Druhý den déme na pekáč tuk, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, pepř, nové koření, tymián, bobkový list, kousek citrónové kůry, na to vložíme osoleného králíka, podlijeme a dáme péci. Při pečení často podléváme a dbáme, aby se omáčka nepřipalovala. Pečený králičí zadek vyjmeme na mísu, do pekáčku přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s trochou mouky, 1/8 1 bílého vína, povaříme, zakapem ..

RÝŽE | TORINSKÉ RIZOTO Z KULŘETE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře nasekáme na menší kousky,odstraníme kůstky přidáme jatérka a žaludek. Drobně nakrájenou cibulku osmažíme do zlatova, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené kuře, osolíme a dusíme asi půl hodiny. Mezitím propereme rýži - na pěkné kuře asi 1/4 kg - přidáme ji ke kuřeti zalijeme asi 1/3 1 polévky a dusíme dál v troubě. Hotové přendáme na dobře vyhřátou mísu a posypeme strouhaným sýrem. ..

DRŮBEŽ KUŘE | BULHARSKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ke kuřeti nakrájenému na čtvrtky přidáme 120g tučnějšího vepřového masa nakrájeného na plátky. Jatérka a srdéčko kuřete rovněž nakrájíme. Pak na oleji podusíme 2 paprikové lusky nakrájené na plátky, společně s cibulkou nakrájenou na kolečka. Do kastrolu přendáme část paprikových lusků, několik koleček rajčat a cibule, na to střídavě kuře s vepřovým masem a jatérky, pak opět zeleninu, zasypeme vypranou rýži a vrstvíme tak dál až kastrůlek do dvou třetin zaplníme. Zalijeme polévko ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz