Recepty na xkuchtik.cz

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ PAŠTIKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze syrového králíka obereme maso, přidáme k němu kousek tučnějšího vepřového a kousek telecího masa a umeleme dohromady. Do studené polévky namočíme 2 žemle, po chvíli je vymačkáme, přidáme k nim 1 ustrouhanou cibuli, pepř, květ, rozemletý bobkový list, tymián, 2 vejce, osolíme a řádně propracujeme tak, aby hmota byla jemná, tažná. Pak nakrájíme králičí játra a slaninu na kostky. Kameninový hrnek vyložíme plátky slaniny, vložíme do něho vrstvu masové kaše, na ni játra se slanino ..

DRŮBEŽ KUŘE | VLAŠSKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné rozsekané kuře osolíme, ponoříme do horkého tuku a obalíme v bramborové moučce. V másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, malou petržel a kousek celeru, stroužek česneku, přidáme několik lžic vývaru a podusíme. Když se vývar téměř vypařil, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, sladkou papriku, na to naklademe kousky kuřete, zalijeme polévkou a dusíme tak dlouho. až je měkké. Zeleninu nakonec vyjmeme ! Jako přílohu podáváme makaróny. ..

DRŮBEŽ KUŘE | SICILSKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, 150g anglické slaniny nakrájíme, rozpečeme v kastrole, přidáme k ní nadrobno krájenou cibulku a třený česnek. Ještě než se úplně zabarví, naklademe do kastrolu porce kuřete a za stálého podlévání je pečeme v troubě do měkka. Mezitím očistíme růžičkovou kapustu, krátce ji povaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme ke kuřeti, ještě přisolíme a společně podusíme. ..

DRŮBEŽ KUŘE | INDICKÉ KUŘE V KARI OMÁČCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky, osolíme a rychle je na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova: Odložíme je do kastrolu, pak na tuku, v němž jsme kuře opékali, osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme k ní trochu kari, podlijeme několika lžícemi vývaru a krátce povaříme. Tuto šťávu nalijeme na opečené kusy kuřete a dusíme je v ní pod pokličkou do měkka, za občasného podlévání vývarem. Před dokončením přidáme jemně nastrouhané, oloupané jablko. Hotové čtvrtky kuřete vyjmem ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | LA-CTI (kuře po čínsku s paprikovým luskem).

POSTUP PŘÍPRAVY: Půlku kuřete očistíme, vykostíme a nakrájíme na drobné kousky. Dáme do misky, přidáme k němu půlku syrového vejce, lžíci vodou máčené škrobové moučky, osolíme, promícháme a na hodinu dáme do chladna. Mezitím si připravíme kořeněnou čínskou omáčku. Potom si nakrájíme cibuli a paprikové lusky (cibule asi 100g, paprik přibližně také tolik) a v pánvi je krátce podusíme. Přidáme k nim vychlazené a rozkrájené kuřecí maso, promícháme, prudce opečeme, zalijeme kořeněnou omáčkou, vše doh ..

DRŮBEŽ KUŘE | FLORENTINSKÉ KUŘE NADÍVANÉ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a propláchnuté kuře položíme na prkénko a prstem opatrně pronikneme pod jeho Prsní kůžičku, kam chceme vložit nádivku. Tu si upravíme z jatérek kuřete, která nasekáme nadrobno a podusíme na zpěněné cibulce. Tři obyčejné rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, dáme je do mísy, zavlhčíme mlékem, osolíme a přidáme na špičku nože muškátového květu, drobně nasekanou petrželku, orestovaná játra a dva syrové žloutky. Vše náležitě promícháme a nakonec přidáme dobře ušlehaný sníh ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | AŠANTSKÉ KUŘE (recept z Ghany).

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a rozčtvrcené kuře dáme dusit na omastek s celou oloupanou, rozmačkanou cibulí a s práškovou paprikou. Občas podléváme vývarem. Když je kuře hotové, silně je opepříme a zahustíme omáčku rozemletými burskými oříšky. ..

SALÁTY | HAVANSKÝ KUŘECÍ SALAT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na kolečka cibuli, očistíme půlku kuřete a společné dáme dusit na oleji. Měkké kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky, dáme zpět do šťávy a necháme chladnout. Zatím nakrájíme 150g banánů na plátky; přidáme k nim trochu pomerančového kompotu a nakrájená rajčata s jedním natvrdo uvařeným a nakrájeným vejcem. Směs opatrné promícháme přidáme k nakrájenému kuřeti a podáváme úplně studené. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘE Z MONTEREY (Kalifornie).

INGREDIENCE: Toto kuře má zvlášť dobrou a zajímavou chuť, neboť je smažíme se sýrem. připravíme si80g strouhaného eidamu, 150g hladké mouky, 2 dl mléka a 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře - očištěné a oprané - rozdělíme na 4 porce, které povaříme asi 20 minut v osolené vodě. Pak je vyjmeme, částečně odkostíme a vychladlé porce obalíme v mouce. Ze zbylé mouky, vajec, mléka a strouhaného eidamu si připravíme těstíčko, které přisolíme, velmi jemně opepříme a jednotlivé porce v něm namáčíme a obracíme, ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | SACIVI KUŘE PO GRUZÍNSKU.

Známe už dvě kuřata po Gruzínsku: Tabaka a Tamara. Nyní přistoupíme k třetímu gruzínskému receptu; je to studená lahůdka, kterou zvlášť oceníme v horkých letních dnech. Můžeme ji připravit z kuřete nebo i z půlky mladší slepice.Dobře očištěné kuře dáme v celku vařit do slané vody a kořenovou zeleninou. Vody nedáme příliš, abychom získali vývaru jen tolik, kolik ho upotřebíme na omáčku. Uvařené kuře nebo slepici vyndáme, rozporcujeme a zprudka opečeme na pánvi v horkém omastku. Mezi vařením jsme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz