Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY DRŮBEŽ | KAVKAZSKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi půlkilové vykuchané a očištěné kuře ponoříme do horkého zeleninového vývaru a uvaříme je do měkka. Dáme odkapat, necháme vychladnout a pak celé kuře omočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme strouhankou a v dostatečném množství rozpáleného oleje do zlatova vysmažíme - smažení má trvat nejvýš 6 minut. Hotové kuře dáme na vyhřátou mísu a obložíme opékanými brambory, dušným zeleným hráškem. ..

DRŮBEŽ SLEPICE | KYJEVSKÉ KARBANATKY.

POSTUP PŘÍPRAVY:Upravíme je tedy buď ze zbytků předešlého jídla, nebo ze staré slepice, kterou ožehneme, vykucháme a opereme. Maso sejmeme s kostí i s kůží, umelme na strojku, přidáme žemli máčenou v mléce - na 1 kg slepice 100g žemle - znovu umeleme, přilijeme trochu rozpuštěného másla, osolíme a dobře promícháme se špetkou majoránky. Utvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a smažíme po obou stranách v rozpáleném tuku 4-6 minut do růžova. Pak dáme pánev s karbanátky na 5 minut do trouby n ..

DRŮBEŽ KUŘE | KYJEVSKÉ KOTLETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kyjevské kotlety jsou světoznámé a jsou pochoutkou vyhledávanou všemi cizinci, kteří zavítali do bývalé SSSR. Připravují se z přední půlky větších kuřat. Ze zbylých částí kuřat a stažené kůže připravíme druhý den kyjevské karbanátky. Přichystáme si tedy tři přední půlky kuřat, vyřízneme prsíčka, na kterých však ponecháme kousek křídelní kosti (aby to byly kotlety!) a kůži z nich sloupneme. Prsíčka obrátíme, silnější vrstvu masa nařízneme ze středu ke straně a rozevřeme, čímž plo ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | LABUŽNICKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělím na čtyři kusy. Ty posolím, opepřím a smažím na oleji, do kterého jsem přidal kousek másla, asi 10 minut po obou stranách, 100g vepřového pečeného masa a 100 g šunky, l00 g žampiónů nebo hříbků. Žampióny nebo hříbky jemně podusím na másle a spolu se šunkou a pečeným vepřovým masem dvakrát umelu na strojku. Do této směsi rozmíchám 1 vejce, pak 40g třeného másla a nakonec odhodlaně přidám kalíšek koňaku. Tak vzniklou směsí potřu kousky kuřete a vrhnu se na další přípr ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SRBSKA DOLMA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme 1/2 kg skopového masa, přidáme k němu 1/2 sklenice vařené rýže, 1 jemně nakrájenou cibuli, petrželku, osolíme a opepříme. Pak omyjeme vinné nebo kapustové listy, naplníme je nádivkou a svineme. Složíme je těsně podle sebe do hlubšího kastrolu, polijeme máslem, přidáme 1 sklenici vývaru ze skopových kostí a zakryté dusíme asi hodinu. Pravá dolma se podává s kyselým mlékem, v němž jesme rozmíchali česnek utřený se solí a skořicovým cukrem. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČEBURKY:

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostíme 400g skopového masa a umeleme se 100g skopového loje a 1 velkou cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou petrželku a vmícháme 2-3 lžíce studené vody. Pak tuto masovou směs smícháme s 50g uvařené studené rýže. Z mouky, vajec a vody uděláme nudlové těsto, rozválíme je na placku silnou asi 1 mm a z ní vykrájíme větší kolečka. Na jednu půlku každého kolečka dáme nádivku z masa a rýže, překryjeme druhou, volnou půlkou, kterou jsme potřeli rozšlehaným vejcem. Dobře spoj ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | BULHARSKÉ SKOPOVÉ

Skopové zbavíme tuku, naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a lžící maizeny. Pak odložíme maso do chladna a mezitím nakrájíme nadrobno cibulku, dáme ji na oleji zpěnit, přidáme odleželé maso, které na prudkém ohni osmažíme do zlatova. Pak přidáme kousek hlávky nakrájeného zelí, na růžičky rozebraný malý květák, celer nakrájený na nudličky, hrst sušených hub, 5 rajčat nakrájených na kolečka, poprášíme sladkou paprikou, přidáme třený česnek, bobkový list, asi ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY VINNÉ

INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800gvepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dc smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, nej ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY VINNÉ

INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800gvepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dc smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, nej ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY SMETANOVÉ.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 300g hovězího krku, 1 kg vepřového bůčku, 4 žemle, šlehačka, mletý pepř, muškátový květ, muškátový oříšek strouhaná citrónová kůra, sůl, ovčí střívka (můžeme použít i vepřová).POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky prosolíme (20 g soli na 1 kg masa) a necháme 2-3 hodiny odležet. Maso semeleme na velmi jemnou strukturo spolu se žemlemi namočenými ve šlehačce. Podle chuti doplníme koření, osolíme a dobře promícháme. Plníme do ovčích střívek asi o velikosti 15 ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz