Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | KLOBÁSY SMETANOVÉ.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 300g hovězího krku, 1 kg vepřového bůčku, 4 žemle, šlehačka, mletý pepř, muškátový květ, muškátový oříšek strouhaná citrónová kůra, sůl, ovčí střívka (můžeme použít i vepřová).POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky prosolíme (20 g soli na 1 kg masa) a necháme 2-3 hodiny odležet. Maso semeleme na velmi jemnou strukturo spolu se žemlemi namočenými ve šlehačce. Podle chuti doplníme koření, osolíme a dobře promícháme. Plníme do ovčích střívek asi o velikosti 15 ..

POMAZÁNKY | ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA S VEJCI.

INGREDIENCE: 300 g vepřových škvarků, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 2 stroužky česneku drcený kmín, sůl, zelená petrželka, cibulka a paprika na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky semeleme spolu s česnekem. Vmícháme strouhanku, vařená jemně nasekaná vejce, dochutíme drceným kmínem, sekanou petrželkou a soli. Mažeme na plátky černého chleba a zdobíme plátkem cibule a červené papriky. ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | ZÁHORÁCKÉ KLOBÁSY (10 KG).

INGREDIENCE:9 kg vepřového výřezu, 1 kg hovězího krku, 1 kg uzené vepřové slaniny nebo hřbetního sádla, 200 g sladké mleté papriky, 100g mleté pálivé papriky, 50g mletého černého pepře drcený kmín, 250g česneku, 200g soli, šlemovaná střeva. POSTUP PŘÍPRAVY. Vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš. Vmícháme sůl, koření a necháme 24 hodin v chladnu odležet. Z hovězího masa připravíme prát, a to tak, že hovězí maso velmi jemně umeleme, přidáme sůl a důkladně mícháme. Během míchání přidáme ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | ZÁHORÁCKÉ KLOBÁSY (10 KG).

INGREDIENCE:9 kg vepřového výřezu, 1 kg hovězího krku, 1 kg uzené vepřové slaniny nebo hřbetního sádla, 200 g sladké mleté papriky, 100g mleté pálivé papriky, 50g mletého černého pepře drcený kmín, 250g česneku, 200g soli, šlemovaná střeva. POSTUP PŘÍPRAVY. Vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš. Vmícháme sůl, koření a necháme 24 hodin v chladnu odležet. Z hovězího masa připravíme prát, a to tak, že hovězí maso velmi jemně umeleme, přidáme sůl a důkladně mícháme. Během míchání přidáme ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ ŠKVARKY.

INGREDIENCE: 300 g vepřových škvarků, 1,5 kg loupaných vařených brambor, 300g hrubé mouky, 100g krupice, 1 vejce, sůl, sádlo, 2 cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené loupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku krupici a sůl. Zpracujeme v těsto, které musí být tužší. Těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný. Plát rozkrájíme na čtverce které naplníme škvarky a vytvarujeme do kulata. Knedlíky vaříme v osolené vodě 10 až 12 minut. Podáváme s přílohou zelí, polité sádlem a us ..

ZABIJAČKA UZENÉ | DOMÁCÍ UZENÁ SLANINA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Díly sádla k přípravě slaniny dobře očistíme, okraje přiřízneme. Můžeme použít sádlo s kůží i bez kůže. Nasolíme je stejným způsobem jako při přípravě masa. V chladničce při 4-6°C necháme podle velikosti dílů odležet l4-20 dnů bez použití láku. Udíme jako valašské klobásy. ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku jako u záhoráckých klobás), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku jako u záhoráckých klobás), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře ..

ZABIJAČKA UZENÉ | ANGLICKÁ SLANINA

POSTUP PŘÍPRAVY: Naložené vepřové boky (viz uzeny bůček) vykostíme tak, abychom nepoškodili masitou část. Začistíme okraje, protáhneme motouz, zavěsíme na hůlky a necháme okapat. Udíme na 50-60°C dva až tři dny. ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | DOMÁCÍ LISOVANÁ ŠUNKA.

INGREDIENCE: 1 kg kýty (neměl by to být díl frikanda), 22 g soli dusičné (nebo kuchyňské a lžíce cukru), 1 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky jako na guláš (asi 2x2 cm), dáme do kastrolu přidáme vodu a sůl. Dobře prohněteme a necháme v chladničce při 6°C 48 hodin odležet. Pak maso vložíme do tlačenkového střeva nebo mikrotenového sáčku zavážeme a vložíme do formy, kterou uzavřeme. Může to byt forma na paštiku nebo šunku. Vložíme do vody horké 80°C a mírným varem vaříme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz