INGREDIENCE: 600 g vepřových jater, 600g vepřové plece, 400g tučného vepřového bůčku nebo laloku, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, 200 g polohrubé mouky, 100 g sádla, 1 cibule, paštikové koření, špetka mleté skořice, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra dvakrát jemně umeleme spolu s cibuli a předem na drobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibulí. Zvlášť pak umeleme maso. Ručním šlehačem nebo na robotu vyšleháme játra spolu s vejci, postupně přidáváme mleté maso a důkladně vymícháme. Přidáme smetanu, ..
INGREDIENCE: 600 g vepřových jater, 600g vepřové plece, 400g tučného vepřového bůčku nebo laloku, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, 200 g polohrubé mouky, 100 g sádla, 1 cibule, paštikové koření, špetka mleté skořice, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra dvakrát jemně umeleme spolu s cibuli a předem na drobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibulí. Zvlášť pak umeleme maso. Ručním šlehačem nebo na robotu vyšleháme játra spolu s vejci, postupně přidáváme mleté maso a důkladně vymícháme. Přidáme smetanu, ..
INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..
INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..
INGREDIENCE: 800 g vepřové plece nebo libového bůčku, 300g vepřového mozečku, 1 cibule, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky (6 kusů na porci). Cibuli drobně nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a na sádle s cibulkou osmahneme. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme odblaněný mozeček, utřený česnek, podle potřeby ještě mírně p ..
INGREDIENCE: 800 g vepřové plece nebo libového bůčku, 300g vepřového mozečku, 1 cibule, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky (6 kusů na porci). Cibuli drobně nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a na sádle s cibulkou osmahneme. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme odblaněný mozeček, utřený česnek, podle potřeby ještě mírně p ..
INGREDIECE: 1 kg vepřového ořezu, 50g sádla, 2 lžíce sušených hub, 3 dl kysané smetany, 50g hladké mouky, sůl, vývar z hlav, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle v pekáčku osmahneme vepřové ořezy, osolíme, mírně podlijeme a dáme péci. Z poloviny upečené maso zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvíli povařit. Zalijeme kysanou smetanou, vložíme sušené houby, které jsme překrájeli a předem ve vodě povařili, dochutíme podle potřeby octem nebo i vegetou a ještě chvíli povaříme. ..
INGREDIECE: 1 kg vepřového ořezu, 50g sádla, 2 lžíce sušených hub, 3 dl kysané smetany, 50g hladké mouky, sůl, vývar z hlav, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle v pekáčku osmahneme vepřové ořezy, osolíme, mírně podlijeme a dáme péci. Z poloviny upečené maso zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvíli povařit. Zalijeme kysanou smetanou, vložíme sušené houby, které jsme překrájeli a předem ve vodě povařili, dochutíme podle potřeby octem nebo i vegetou a ještě chvíli povaříme. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA