Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PAŠTIKY | BÍLÁ PAŠTIKA.

INGREDIENCE: 600 g vepřových jater, 600g vepřové plece, 400g tučného vepřového bůčku nebo laloku, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, 200 g polohrubé mouky, 100 g sádla, 1 cibule, paštikové koření, špetka mleté skořice, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra dvakrát jemně umeleme spolu s cibuli a předem na drobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibulí. Zvlášť pak umeleme maso. Ručním šlehačem nebo na robotu vyšleháme játra spolu s vejci, postupně přidáváme mleté maso a důkladně vymícháme. Přidáme smetanu, ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | BÍLÁ PAŠTIKA.

INGREDIENCE: 600 g vepřových jater, 600g vepřové plece, 400g tučného vepřového bůčku nebo laloku, 2 vejce, 2 dl sladké smetany, 200 g polohrubé mouky, 100 g sádla, 1 cibule, paštikové koření, špetka mleté skořice, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra dvakrát jemně umeleme spolu s cibuli a předem na drobno nakrájenou a na sádle osmaženou cibulí. Zvlášť pak umeleme maso. Ručním šlehačem nebo na robotu vyšleháme játra spolu s vejci, postupně přidáváme mleté maso a důkladně vymícháme. Přidáme smetanu, ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ OCASKY.

INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ OCASKY.

INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..

ZABIJAČKA MASO | DUŠENÉ VEPŘOVÉ MASO S MOZEČKEM.

INGREDIENCE: 800 g vepřové plece nebo libového bůčku, 300g vepřového mozečku, 1 cibule, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky (6 kusů na porci). Cibuli drobně nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a na sádle s cibulkou osmahneme. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme odblaněný mozeček, utřený česnek, podle potřeby ještě mírně p ..

ZABIJAČKA MASO | DUŠENÉ VEPŘOVÉ MASO S MOZEČKEM.

INGREDIENCE: 800 g vepřové plece nebo libového bůčku, 300g vepřového mozečku, 1 cibule, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky (6 kusů na porci). Cibuli drobně nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a na sádle s cibulkou osmahneme. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme odblaněný mozeček, utřený česnek, podle potřeby ještě mírně p ..

ZABIJAČKA MASO | VALAŠSKÉ ZABIJAČKOVÉ KŮSKY.

INGREDIECE: 1 kg vepřového ořezu, 50g sádla, 2 lžíce sušených hub, 3 dl kysané smetany, 50g hladké mouky, sůl, vývar z hlav, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle v pekáčku osmahneme vepřové ořezy, osolíme, mírně podlijeme a dáme péci. Z poloviny upečené maso zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvíli povařit. Zalijeme kysanou smetanou, vložíme sušené houby, které jsme překrájeli a předem ve vodě povařili, dochutíme podle potřeby octem nebo i vegetou a ještě chvíli povaříme. ..

ZABIJAČKA MASO | VALAŠSKÉ ZABIJAČKOVÉ KŮSKY.

INGREDIECE: 1 kg vepřového ořezu, 50g sádla, 2 lžíce sušených hub, 3 dl kysané smetany, 50g hladké mouky, sůl, vývar z hlav, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle v pekáčku osmahneme vepřové ořezy, osolíme, mírně podlijeme a dáme péci. Z poloviny upečené maso zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvíli povařit. Zalijeme kysanou smetanou, vložíme sušené houby, které jsme překrájeli a předem ve vodě povařili, dochutíme podle potřeby octem nebo i vegetou a ještě chvíli povaříme. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ VÝPEČKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ VÝPEČKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz