Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÝ ŘÍZEK PŘÍRODNÍ.

INGREDIENCE: 12 vepřových řízků (2 na porci), sůl, hladká mouka, olej, vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky nakrájíme přes vlákno paličkou naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. V horkém oleji postupně opékáme a skládáme do varného skla nebo do kastrolku. Na zbytek tuku na pánvi nalijeme trochu vývaru nebo vody, ochutíme vegetou a povaříme. Povařenou šťávu přecedíme na opečené řízky, přikryjeme a v horké troubě chvíli podusíme. Šťávu před podáváním můžeme zjemnit máslem a dochutit lžičkou ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÝ VEPŘOVÝ LALOK.

INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÝ VEPŘOVÝ LALOK.

INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ RAŽNIČI.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, sůl, mletý pepř, česnek, olej, 2 cibule, hořčice, kečup.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kytu (nedoporučuji frikando) nakrájíme přes vlákno na menší plátky. Paličkou plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, zakapeme olejem, naskládáme do misky a v chladu necháme odležet. Odleželé plátky pečeme na pánvi po obou stranách. Opečené plátky klademe na talíř, posypeme na jemné plátky nakrájenou cibuli a přestříkáme kečupem a hořčici. Vhodnou přílohou jsou hr ..

ZABIJAČKA MASO | HANÁCKÁ ZABIJAČKOVÁ PEČÍNKA.

INGREDIENCE: 500g vepřového ořezu, 200g vepřové plece, 500g vepřové panenské, 200g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, drcený kmín, strouhaná citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez a plec jemně umeleme. Přidáme vejce, bílé vino, sůl a koření. Směs dobře promícháme. Bránici rozprostřeme na prkénko, poklademe masovou směsí a doprostřed položíme osolenou a třeným česnekem ochucenou vepřovou panenskou. Svineme a utvoříme šišku, dáme na pekáče ..

ZABIJAČKA MASO | HANÁCKÁ ZABIJAČKOVÁ PEČÍNKA.

INGREDIENCE: 500g vepřového ořezu, 200g vepřové plece, 500g vepřové panenské, 200g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, drcený kmín, strouhaná citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez a plec jemně umeleme. Přidáme vejce, bílé vino, sůl a koření. Směs dobře promícháme. Bránici rozprostřeme na prkénko, poklademe masovou směsí a doprostřed položíme osolenou a třeným česnekem ochucenou vepřovou panenskou. Svineme a utvoříme šišku, dáme na pekáče ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK ZAPEČENÝ V BRAMBOROVÉ KAŠI.

INGREDIENCE: 6 plátků z vepřové kýty, 6 špalíčků klobásy, 6 plátků anglické slaniny bez kůže, 6 feferonek, lžíce sádla, 4 dl mléka, 1 kg očištěných brambor, sůl, 3 žloutky, 100g eidamské cihly, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky z vepřové kýty naklepeme osolíme, rozložíme na ně plátek slaniny, špalíček klobásy, feferonku a na plátky na tvrdo uvařených vajec. Plátky přehneme okraje sklepneme paličkou, podle potřeby upevníme párátkem a na sádle po obou stranách opečeme. Brambory uvaříme do měkka a ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÝ VEPŘOVÝ ŘÍZEK ZAPEČENÝ V BRAMBOROVÉ KAŠI.

INGREDIENCE: 6 plátků z vepřové kýty, 6 špalíčků klobásy, 6 plátků anglické slaniny bez kůže, 6 feferonek, lžíce sádla, 4 dl mléka, 1 kg očištěných brambor, sůl, 3 žloutky, 100g eidamské cihly, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky z vepřové kýty naklepeme osolíme, rozložíme na ně plátek slaniny, špalíček klobásy, feferonku a na plátky na tvrdo uvařených vajec. Plátky přehneme okraje sklepneme paličkou, podle potřeby upevníme párátkem a na sádle po obou stranách opečeme. Brambory uvaříme do měkka a ..

ZABIJAČKA MASO | ZNOJEMSKÝ VEPŘOVÝ PLÁTEK.

INGREDIENCE: 6 plátků z libového vepřového bůčku, lžíce sádla, cibule, 100g žampionů, sůl, 20g sladké mleté papriky, 200g leča nebo 200g čerstvých zelených paprik a 200 g čerstvých rajčat, 2 d1 sladké smetany, 100g sterilovaných okurek, lžíce hladké mouky, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa o váze 150 g paličkou naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém sádle po obou stranách opečeme a naskládáme do pekáčku nebo zapékací misky. Ve zbylém tuku po opečení masa osmahneme jednu na plátky nak ..

ZABIJAČKA MASO | ZNOJEMSKÝ VEPŘOVÝ PLÁTEK.

INGREDIENCE: 6 plátků z libového vepřového bůčku, lžíce sádla, cibule, 100g žampionů, sůl, 20g sladké mleté papriky, 200g leča nebo 200g čerstvých zelených paprik a 200 g čerstvých rajčat, 2 d1 sladké smetany, 100g sterilovaných okurek, lžíce hladké mouky, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa o váze 150 g paličkou naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém sádle po obou stranách opečeme a naskládáme do pekáčku nebo zapékací misky. Ve zbylém tuku po opečení masa osmahneme jednu na plátky nak ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz