INGREDIENCE: 6 vepřových panenek po 150g, 6 plátků eidamské cihly, 6 plátků šunky, 3 žampiony, 12 kousků chřestu, kapie, sůl, pepř, kečup, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové panenky podélně nařízneme, paličkou vyklepeme na trojúhelník, osolíme opepříme a potřeme kečupem. Na maso položíme plátek šunky a sýra, přidáme půlku žampionu, dva kousky chřestu a dvě proužky kapie. Okraje vepřových panenek přeložíme a svineme tak, aby vložka nevyčnívala. Spojíme párátkem naskládáme do misky z varného skla ne ..
INGREDIENCE: 6 vepřových panenek po 150g, 6 plátků eidamské cihly, 6 plátků šunky, 3 žampiony, 12 kousků chřestu, kapie, sůl, pepř, kečup, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové panenky podélně nařízneme, paličkou vyklepeme na trojúhelník, osolíme opepříme a potřeme kečupem. Na maso položíme plátek šunky a sýra, přidáme půlku žampionu, dva kousky chřestu a dvě proužky kapie. Okraje vepřových panenek přeložíme a svineme tak, aby vložka nevyčnívala. Spojíme párátkem naskládáme do misky z varného skla ne ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku nebo vepřové krkovice bez kosti, 40g třeného česneku, 60g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso Prohněteme s třeným česnekem a solí. Vložíme do kameninové nádoby a zalijeme 1 litrem studené převařené vody tak aby maso bylo úplně zalito. Necháme v chladu 10-14 dnů. Odleželé maso v láku uvaříme a podáváme teplé i studené s křenem, hořčicí a tmavým chlebem. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku nebo vepřové krkovice bez kosti, 40g třeného česneku, 60g soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso Prohněteme s třeným česnekem a solí. Vložíme do kameninové nádoby a zalijeme 1 litrem studené převařené vody tak aby maso bylo úplně zalito. Necháme v chladu 10-14 dnů. Odleželé maso v láku uvaříme a podáváme teplé i studené s křenem, hořčicí a tmavým chlebem. ..
INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou o ..
INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové plece, 150g vařené karotky, 150g vařeného celeru, 150g krájeného pórku, 150g zeleného hrášku, 4 vejce, zelená petrželová nať, sůl, vegeta, kmín, 1 cibule, lžíce sádla, lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec rozkrojíme opatrně tak, aby vznikl plát, který dobře naklepeme paličkou. Celer, mrkev a kapii nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky. Na sádle vše prohřejeme spolu se zeleným hráškem a zelenou petrželkou, spojíme rozšlehanými vejci, ochutíme solí a vegetou o ..
INGREDIENCE: Vepřová panenská svíčková 200 g vepřové bráníce, lžíce sádla, 1 cibule, sůl, kmín, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenskou potřeme solí a česnekem a zabalíme do bránice. Na pekáček dáme sádlo drobně nakrájenou cibuli, položíme panenskou, mírně okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme do růžova. Během pečení přeléváme výpekem. Dáváme pozor, abychom nespálili cibuli. Pečenou panenskou podáváme jako teplé jídlo nebo i na studeno, krájenou na plátky přes vlákno. Vhodnou přílohou ..
INGREDIENCE: Vepřová panenská svíčková 200 g vepřové bráníce, lžíce sádla, 1 cibule, sůl, kmín, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenskou potřeme solí a česnekem a zabalíme do bránice. Na pekáček dáme sádlo drobně nakrájenou cibuli, položíme panenskou, mírně okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme do růžova. Během pečení přeléváme výpekem. Dáváme pozor, abychom nespálili cibuli. Pečenou panenskou podáváme jako teplé jídlo nebo i na studeno, krájenou na plátky přes vlákno. Vhodnou přílohou ..
INGREDIENCE: 200g vepřové slezinky, 60g nevařených krupek, 100g sádla, 100g cibule, 50g hladké mouky, 15 g mleté sladké papriky, mletý pepř ,sůl, třený česnek, vegeta, vývar z vepřového masa a drobů.POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme a dáme do slané vody uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle usmažíme do světle růžova,zasypeme moukou, opražíme, vmícháme mletou papriku a zalajeme vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme další koření a česnek. Necháme dobře povařit. Pak přidáme mletou ve ..
INGREDIENCE: 200g vepřové slezinky, 60g nevařených krupek, 100g sádla, 100g cibule, 50g hladké mouky, 15 g mleté sladké papriky, mletý pepř ,sůl, třený česnek, vegeta, vývar z vepřového masa a drobů.POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme a dáme do slané vody uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle usmažíme do světle růžova,zasypeme moukou, opražíme, vmícháme mletou papriku a zalajeme vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme další koření a česnek. Necháme dobře povařit. Pak přidáme mletou ve ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA