Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | PIVNÍ POLÉVKA „PLZEŇAČKA“

INGREDIENCE: 1 litr Plzeňského piva 12°; 325g cukru, 1 citrón, 4 žloutky, 50g hrozinek, 100g černého chleba, 10g skořice, 18 cl sladké smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: do světlého piva dáme cukr, citrónovou kůru, celou skořici a necháme přejít varem. Do povařené a odstavené polévky rozšleháme žloutky se sladkou smetanou a necháme ji v ledničce vychladnout. Potom do ní přidáme jako vložku jemně nastrouhaný a s práškovým cukrem do zlatova upražený černý chléb. Při podávání vložíme do polévky uvařené a osu ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

INGREDIENCE: 2 menší červené řepy, 1 litr vody, 1/2 l smetany nebo kyselého mléka, 1 vejce, sůl, kmín, ocet. Očištěnou a opranou řepu oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme a povaříme 15 až 20 minut. Když je řepa měkká, zahustíme ji smetanou se lžící mouky, povaříme, přidáme vajíčko a rozšleháme je. Polévku podle chuti osolíme nebo osladíme. Chuť upravíme trochou octa. ..

RÝŽE | ZELENINOVÁ RÝŽE

INGREDIENCE: 5 porcí rýže ve varných sáčcích, 30g rostlinného tuku, 50g mraženého hrášku, 50 g sterilovaných kapií. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle ohřejeme sterilovaný hrášek a nakrájené kapie a promícháme s vařenou rýží. ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | BŮČKOVÁ TMAVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | RYCHLÝ MÁSLOVÝ ZÁVIN

POSTUP PŘÍPRAVY: Odměříme tentokrát mouku půllitrem - tedy 1/2 l mouky, 210g másla, 3 žloutky a 3lžíce kyselé smetany rychle zpracujeme, rozdělíme na 3 díly a ty rozválíme na pruhy asi 12 cm široké. Polovinu každého pruhu po délce pomažeme tvarohem nebo poklademe jablky, přeložíme, pomažeme vajíčkem, posypeme sekanými mandlemi a upečeme v troubě: ..

VEJCE | ČÍNSKÁ NAKLÁDANÁ VEJCE

INGREDIENCE: 8 vajec, velmi silný vývar tmavého čaje. Na oblohu: sladkokyselé (i čerstvé) okurky, rajčata, papriky, hlávkový salát, hořčice, tatarka, kysané zelí, strouhaný křen apod. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si silný až černý čaj, ponoříme do něj syrová vejce a vaříme alespoň 1 1 hodiny. Asi po 20 minutách, pokud vejce trochu nepopraskají (oloupaná potom dělají v prasklinách tu správnou mozaiku, tak je na několika místech skořápky naťukneme. V některých receptech se doporučuje přidat do čaj ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KACAMAK S MLÉKEM

INGREDIENCE: 300 g kukuřičné mouky, 1 l vody, 4 lžíce másla, 3/4 až 1 l mléka, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Kukuřičnou mouku pozvolna sypeme do osolené vařící vody, přidáme lžíci másla a vaříme za stálého míchání, až se těsto odlepuje ode dna. Vykrajujeme z něho vetší nebo menší kousky (noky), dáváme do mísy, přelijeme horkým mlékem a rozpuštěným máslem. Podáváme teplé jako samostatné jídlo. ..

KRÁLÍK | PLNĚNÝ KRÁLÍK

INGREDIENCE: 1 mladý králík, 1 lžíce másla, 2 lžíce sádla. Náplň: 300 g prorostlého vepřového masa, 1 cibulka, lžíce zelené petrželky, sůl, pepř, lžíce polohrubé mouky, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nožem nahrubo rozsekáme, přidáme jemně nakrájenou cibulku a společně s ostatními přísadami vpracujeme směs, kterou vložíme do vykostěného králíka. Přidáme rozpůlené ledvinky a plát masa z králíka s náplní dobře zašijeme. Kosti ze stehen a ze hřbetu rozsekáme na menší kousky, osolíme a př ..

HOUBY | HŘÍBKY NEBO ŽAMPIÓNY PO ITALSKU

INGREDIENCE: 500 g hub, sůl, 40 g oleje, 2-3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 250 g rajčat, kopr, petrželka, strouhaný parmazán. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby překrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Ocedíme, necháme okapat, dáme na pánev olej, přidáme česnek utřený se solí, pepř, oloupaná a překrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm, který je řidší rozdušenými rajčaty, posypeme jemně nakrájenými natěmi. Strouhaný sýr podáváme zvlášť. Podáváme s bílým pečivem nebo ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz