INGREDIENCE: 1 kg pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v předchá ..
INGREDIENCE: 1 kg pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v předchá ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové hlavy nebo kolena, 1 kg vepřových nožiček, kousek jater, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, nové koření, celý pepř, 100 g velkých krup, 2 dl vepřové krve, 1 lžíce sádla, mletý pepř, majoránka, ,sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu nebo koleno a nožíčky dobře očistíme a dáme vařit spolu s játry a zeleninou. Zvlášť v mírně osolené vodě uvaříme kroupy do měkka. Po vychladnutí je promícháme s krví. Na sádle do zlatova opražíme jemně nakrájenou cibuli. Až je maso měkké, výva ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové hlavy nebo kolena, 1 kg vepřových nožiček, kousek jater, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, nové koření, celý pepř, 100 g velkých krup, 2 dl vepřové krve, 1 lžíce sádla, mletý pepř, majoránka, ,sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu nebo koleno a nožíčky dobře očistíme a dáme vařit spolu s játry a zeleninou. Zvlášť v mírně osolené vodě uvaříme kroupy do měkka. Po vychladnutí je promícháme s krví. Na sádle do zlatova opražíme jemně nakrájenou cibuli. Až je maso měkké, výva ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky sůl, olej, 30g másla, mletý pepř, petrželka, 1 rajče. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné, po obvodu na třech místech nakrojené, mírně naklepané roštěnky potřeme olejem a necháme v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme a pečeme na roštu nad dřevěným uhlím za občasného pokapání rozehřátým máslem, z obou stran dohněda. Pečené maso přeložíme na talíře, jemně poprášíme pepřem, ozdobíme petrželkou a plátky rajčete a podáváme s vařenými brambory. ..
INGREDIENCE: 400g vepřové krve, vývar vařeného masa a drobů, 100 g velkých krup (nevařených) česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 větší cibule, sádlo, kořenová zelenina do vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvařme zvlášť v mírně osolené vodě. Uvařené kroupy po prochladnutí zalajeme přecezenou krví a necháme asi 10-15 minut zalité, aby se krvi obarvily (nesmí být použit žádný tuk). Připravíme si vývar z masa a drobů, uvedeme do varu a stálého míchání vlejeme do vroucího vývaru kroupy s krví. Polévku ..
INGREDIENCE: 400g vepřové krve, vývar vařeného masa a drobů, 100 g velkých krup (nevařených) česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 větší cibule, sádlo, kořenová zelenina do vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvařme zvlášť v mírně osolené vodě. Uvařené kroupy po prochladnutí zalajeme přecezenou krví a necháme asi 10-15 minut zalité, aby se krvi obarvily (nesmí být použit žádný tuk). Připravíme si vývar z masa a drobů, uvedeme do varu a stálého míchání vlejeme do vroucího vývaru kroupy s krví. Polévku ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 3 I vývaru z vepřového masa a drobů (ze zabijačky), 300 g vepřových jater, 3 žemle, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, 1 vejce, sůl, mletý pepř, třený česnek, drcený kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra a žemle, které zvlhčíme studeným zabijačkovým vývarem, jemně umeleme. Přidáme celé vejce, podle potřeby mírně zahustíme strouhankou a hladkou moukou v poměru 1:1. Dochutíme kořením a solí a dobře promícháme. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zaválíme v osolené vařící vod ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA