Recepty na xkuchtik.cz

JITRNICE JELITA A PREJT | JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak p ..

Dárky ze skla | JITRNICE SELSKÉ – HRUBOSEKANÉ.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak p ..

JITRNICE JELITA A PREJT | SLOVÁCKÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..

Dárky ze skla | SLOVÁCKÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JITRNICOVÝ PREJT I.

INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..

Dárky ze skla | JITRNICOVÝ PREJT I.

INGREDIENCE: 1, 2 kg vepřové hlavy, 100g bůčku, 100 g vepřových plic, kořenová zelenina, kousek vepřových jater, sůl, mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, velká lžíce sádla, třený česnek, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné a oprané maso zalijeme osolenou vodou přidáme kořenovou zeleninu a uvaříme do měkka. Vykostíme a pěkné kousky masa nakrájíme na kostičky, ostatní drobné maso semeleme. Strouhanku zalejeme prochladlým vývarem a rozmícháme s umletými syrovými játry. Pak přidáme n ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKO ŽEMLOVÉ.

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kterou ..

Dárky ze skla | JELÍTKO ŽEMLOVÉ.

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 100g vnitřního sádla, 150g škvarků, 5 d1 vepřové krve, 400g žemlí, 100g cibule, třený česnek, sůl, majoránka, mleté nové koření kořenová zelenina, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou do měkka. Na kostičky nakrájené žemle zalijeme procezenou vepřovou krví a lehce zamícháme. Uvařené obrané maso sekáčkem nasekáme, škvarky překrájíme a vše zlehka promícháme se žemlemi. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli kterou ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | POLÉVKA JITRNICOVÁ.

INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | POLÉVKA JITRNICOVÁ.

INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz