INGREDIENCE: 5 vepřových nožiček, 600g uvařených hub v mírně osoleném a okyseleném nálevu, třený česnek, mletý pepř, majoránka, vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a oprané vepřové nožičky uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pak obereme a maso včetně kůži pomeleme. Vývarem rozmělníme tak, aby směsi bylo 5-8 dl. Do směsi vmícháme vařené, na sítu okapané a nakrájené houby, Ochutíme a plníme do tlačenkového střeva.. Nevaříme, necháme ztuhnout. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Semeleme asi 1/2 kg srnčího masa, srdce, játra, 1/2 kg tučného vepřovho masa.Přidáme 2 máčené housky, mletě pepř, smaženou cibulka. Směs zpracujeme na karbantky, kter‚ volně pečeme na másle 1/4 hodiny. Hotové karbantky vyjmeme, šťávu zalijeme 1/4 l smetany, přidáme citrónovou šťávu, 3 lžíce hladk‚ mouky, citrónovou kůru, 1 lžíci hořčice, 2 kostky cukru a vše dobře povaříme a přeceďíme na karbantky. Před podáváním je posypeme na kostičky pokrájenou červenou řepou, okurkami nebo ..
INGREDIENCE: Asi 1 kg daňčí zvěřiny z plecka, 12dkg slaniny, 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10dkg másla, 3 lžíce bílého vína, mouka. : NÁDIVKA - 3 rohlíky pokrájené na kolečka, vařící mléko, 10dkg tlustšího uzeného pokrájeného na kostičky, 2 vejce, sůl a petrželka.POSTP PŘÍPRAVY: Plecko necháme odležet v jalovčinkách. Pak je omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plocho. Posolíme, proložíme slaninou, natřeme nád ..
INGREDIENCE: 400g bílého zelí, sůl, 50g cibule; 2 lžíce rajčatového protlaku, 40g oleje, 10g cukru, mletý pepř, ocet nebo estragonový ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: 0čišténé zeli rozpůlíme a rozkrájíme na jemné nudličky. Přelijeme ho vařící osolenou vodou a necháme okapat. Potom ho promícháme s nadrobno rozsekanou cibulí a přelijeme zálivkou z vody, rajčatového protlaku, oleje, pepře, octa, cukru a soli, Necháme v chladu proležet a podáváme. ..
INGREDIENCE: Králičí zadek, celer, 2 mrkve, 10dkg uzeného masa, 5 dkg slaniny, 10dkg másla, sůl, 4 zrnka pepře, 1 snítka tymiánu, 1 bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVZ: Králičí zadek omyjeme vykostíme, rozřízneme na plátky (tj. z každé kýty uděláme 2 plátky, z každé půlky hřbetu jeden plátek, takže získáme 6 kousků) a naklepeme. Plátky osolíme, hustě posypeme strouhaným celerem a mrkví a na vrch položíme plátky uzeného masa. Narovnáme vše na sebe, navrch dáme několik plátků slaniny, na rozpáleném má ..
INGREDIENCE: 200g zelených paprik, 200g rajčat, 150g salátové okurky, 80g cibule, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 100g balkánského sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a okurku na kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, olej, osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu rozležet. Před podáváním každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE:80 g slaniny, 2-3 cibule, mletá sladká paprika, sůl, 4 dl kysané smetany, 8 vajec.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájenou na tenké plátky vložíme do kotlíku a na mírném ohni škvaříme tak dlouho, až vyteče tuk. Na slanině zpěníme drobné pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, osolíme a zalijeme smetanou. Uvedeme do varu. Mezitím rozšleháme vejce a přilijeme ke smetaně. Dusíme, až vejce ztuhnou a hned podáváme s čerstvým chlebem. ..
INGREDIENCE: 100g slaniny 1 kg brambor, sůl, mletý pepř, tymián, petrželka, 150g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu slaniny pokrájíme na kostky a škvaříme, až pustí tuk. Očištěné brambory pokrájená na kolečka osolíme, přidáme vyškvařené kostky slaniny a vložíme do nádoby z jenského skla. Poprášíme je mletým pepřem, drobné rozsekaným tymiánem a petrželkou, poklademe plátky rajčat a tenkými plátky slaniny, zakryjeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Když brambory změkly, odkryjeme ..
INGREDIENCE: 8 vajec, kopr petrželová nať, 1 cibule mletý pepř, 1,5dl. kysané smetany sůl, 20 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme do mísy, přidáme drobně rozsekaný kopr, petrželku, drobné pokrájenou cibuli, pepř a smetanu, osolíme a důkladné ušleháme metlou. Sádlo rozehřejeme na velké pánvi (nebo v pekáčku), vlijeme vaječnou směs, upečeme a podáváme horké s chlebem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA