Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | CIBULOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 500g cibule, 3 lžičky cukru, 2 kuličky pepře,1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, ocet, olej, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, sesuneme ji do vařící osolené vody (100 ml vody a větší špetka soli), přidáme cukr, pepř, bobkový list a nové koření. Ve vařícím nálevu necháme cibuli změknout. Potom přidáme ocet a alej a necháme proležet. Koření vyjmeme a vychlazené podáváme. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PO PASTEVECKU.

INGREDIENCE: 800g jehněčího masa bez kosti, 200g cibule, mlela sladká paprika, mletý pepř, 2 pálivé zelené papriky, bobkový list, česnek, sůl, rajčatová šťáva, 700g brambor, 1 kysaná okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso pokrájíme na kostky. Maso dáme dusit s drobné nakrájenou cibulí bez přidání dalšího omastku. Když maso pustilo šťávu, vmícháme papriku, pepř, pokrájené papriky a bobkový list, rozetřený česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlijeme trochou rajčatové šťávy. K témě ..

GULÁŠ SKOPOVÝ | SKOPOVÝ KOTLÍKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 800g předního skopového masa, 60g sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, sůl, 2 stroužky česneku, kmín, 400g brambor, 2 zené papriky, 2 feferonky, 1 rajče, l,5dl červeného vína. Nočky: 1 vejce,100g hladké mouky, 1-2 lžíce vody sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté, na větší kostky pokrájené maso vložíme do usmažené a opaprikované cibule v kotlíku, osolíme je a dusíme na malém plaménku nejprve ve vlastní šťávě. Když se šťáva odpaří, maso podléváme vodou jen tolik, aby se nepřipálilo, a č ..

GULÁŠ SKOPOVÝ | ŠELMOVSKÝ PAPRIKÁŠ (zvaný Gobé).

INGREDIENNCE: 600g skopové plece bez kostí nebo 1 kg skopového hrudí s kostmi, 60g slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, 600g zelených fazolek, sůl, 2dl kysané smetany, 40g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutou skopovou plec nakrájíme na kostky (hrudí nasekáme na kostky). V kotlíku rozškvaříme drobně pokrájenou slaninu, usmažíme v ní drobné pokrájenou větší cibuli, zaprášíme paprikou a po přidání masa dusíme za častého zamíchání. Když se maso vysmahlo na tuk, přilijeme trochu vody a dus ..

VEJCE | SMAŽENÁ OBALOVANÁ VEJCE S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 8 natvrdo uvařených vajec, 20 g sádla, 1 malá cibule 180 g čerstvých hub, pepř, sůl, 1 dl bílého vína,lžička smetany, hladká mouka, 3 vejce, strouhanka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Z vařených vajec odkrojíme na jednom konci špičky a lžičkou vydlabeme žloutky. Vejce naplníme touto směsí: Na troše sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme drobné pokrájené houby, opepříme, osolíme, zalijeme vínem a podusme. Pak. vmícháme dva rozmačkané žloutky a lžičku smetany. Odkrojené špič ..

GULÁŠ SKOPOVÝ | JEHNĚČÍ KOTLÍKOVÝ PAPRIKÁŠ.

INGREDIENCE: 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 kg předního jehněčího masa, sůl, 2 zelené papriky, 1 rajče, 1,5 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVYV kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobné pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme jehněčí maso pokrájené na kostky. Maso osolíme a dusíme na malém plaménku za častého zamíchání. Když se šťáva vydusila, přidáme papriky pokrájené na kolečka, oloupané a pokrájené rajče, podlijeme trochou vody a dusíme dom ..

SALÁTY | ZELENINOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 1 menší vařený celer; 200 g salátové okurky, svazek ředkviček, 2 papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rozsekané řeřichy, 1 cibule, 1 bílý jogurt, 1 žloutek; 1 lžíce oleje, 1 lžíce estragonového octa, sladká mletá paprika, sůl, pepř, 1 menší hlávkový salát.POSTUP PŘÍPRAVY: Celer a okurky nakrájíme na malé kastičky, ředkvičky na plátky, papriky na menší nudličky, rajčata na drobné kousky. Řeřichu a cibuli rozsekáme nadrobno. Řeřichu můžeme nahradit petrželkou. Potom vše promícháme se zálivkou, ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | ROLOVANÁ PEČENĚ V ROSOLU.

INGREDIENCE: 800g studené rolované pečeně, 4 velká masitá rajčata, 5 kořeněných okurek, 1 svazek petrželky, 1/2 l čistého masového vývaru (bujónu), sůl, pepř, ocet, 1 bl. prášku na rosol. POSTUP PŘÍPRAVY: Rolovanou pečeni, i omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky a naklademe ve formě rozety na 4 mělké talíře. Okurky nakrájíme na jemné plátky umístníme doprostřed a nasypeme na ně jemné otrhané lísky petržele. Podle návodu připravíme tekutinu na rosol s přísadou vývaru a koření a vlažnou přelije ..

HOUBY | HOUBOVÉ OMOLETY.

INGREDIENCE: 400g čerstvých hub, sůl, 7 vajec, mletý pepř, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, opláchnuté houby uvaříme v osolené vodě doměkka, pak drobné pokrájíme. Houby vmícháme do rozšlehaných vajec, směs osolíme, opepříme a ne rozehřátém tuku postupně upečeme omelety. Když vejce u dna ztuhla, přehrneme protilehlé okraje a podáváme na porcelánové míse. ..

VEJCE | MÍCHANÁ VEJCE S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 80 g slaniny, 1 cibule,300g čerstvých hub, petrželová nať, sůl, mletá sladká paprika, 8 vajec, opečené plátky bílé veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na tenké plátky a škvaříme, až vyteče tuk. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, na kousky pokrájené houby, sekanou petrželku, osolíme, opaprikujeme a přikryté dusíme. Potom rozklepneme vejce, rozšleháme, vlijeme do pánve a dusíme ještě 1-2 minuty. Podáváme poprášené paprikou s opečenými plátky veky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz