Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | SELSKÉ RACLETTE.

SELSKÉ RACLETTE. INGREDIENCE: 1 kg ve slupce vařených brambor, 800g sýra Eidam nebo Otava, zeleninový doplněk - papriky nakrájené na nudličky, cibule nakrájená na kousky a plátky rajčat, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvě uvařené brambory scedíme a horké vysypeme na mísu, kterou umístíme uprostřed stolu. Každý host dostane talířek a ubrousek a odebírá si brambory a olupuje. U kamen nebo u krbu zahříváme na pánvičce sýr a seškrabujeme ho na oloupané osolené vařené brambory. Podle chuti osolí ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | MASITÁ HAŠE PRO DĚTI.

INGREDIENCE: 150 g masa (maso hovězí, telecí nebo játra apod.), 15g másla, 15 g hladké mouky, sůl, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme osolenou vodou a povaříme. Po prochladnutí dáme do mixéru a po částech přidáváme na kousky nakrájené maso. Mixujeme jednu až dvě minuty, podle tuhosti masa. Přendáme na kastrolek a dobře podusíme. Větším dětem můžeme přidat trochu jemně sekané cibule, menším přidáme jen pár kapek citrónové šťávy. Nejmenším dětem př ..

HOUBY | HOUBOVÝ HRNEC S LUŠTĚNINAMI.

INGREDIENCE: 1 šálek luštěnin, 1 l vývaru, 1 hrst pevných hub ( lesní žampióny, rudočechratky fialové, ryzce, hříbky, hnědáci, suchohřiby), 1 cibule, 1 lžíce kostek špeku, polévková zelenina, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Luštěniny se namočí. Houby se nakrájejí na jemné kousky, cibule na jemné kostičky. Špek se orestuje na oleji do světlehnědé barvy, cibule do sklovitosti, přidají se houby a krátce se podusí. Potom se přidá zelenina, luštěniny a vývar. Okoření se a nechá se asi 30 minut vařit, a ..

PŘEDKRMY | RACLETTE SE SARDELKOU.

INGREDIENCE: 1 chlebíčková veka, 200 g sardelového másla, 600g sýra Přimda nebo Eidam, pepř.POSTUP PŘÍRAVY: Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky, každý potřeme sardelovým máslem a opečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova. Hotové rozdělíme na porce nebo upravíme na oválnou mísu na stůl. Sýr necháme natavit, až bublá, a potom ho oškrabujeme na jednotlivé topinky, opepříme a podáváme. Doplníme chutným salátem, zelným, zeleninovým, mandarinkovým apod. ..

BRAMBORY | LABUŽNICKÉ RACLETTE.

INGREDIENCE:1 kg syrových brambor, sůl, česnek, 600g sýra Otava pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1/2 cm silné plátky, potřeme je olejem, urovnáme na plech a v troubě nebo pod grilem upečeme dočervena po obou stranách. Hotové promícháme s česnekem a se solí. Rozdělíme je na jednotlivé porce a oškrabujeme každému hostu roztavený sýr přímo na teplé bramborové topinky. Podle chuti můžeme opepřit. Podáváme k vínu, pivu, bylinným čajům apod. ..

SALÁTY | SALÁT Z FAZOLOVÝCH LUSKŮ.

INGREDIENCE: 1 sklenice sterilovaných fazolek, 2 cibule, kopr, 4 lžíce nálevu, 3 lžíce oleje, sul, cukr, citrónová šťáva, 4 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy rozkrájíme sterilované fazolky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kopr a promícháme s nálevem z fazolek ochuceným citrónovou šťávou, solí, cukrem a olejem. Na každou porci salátu nalijeme do středu zakysanou smetanu nebo jogurt. Podáváme vychlazené. ..

SALÁTY | MANDARINKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 3 menší hlávkové saláty, 100g mandarinkového kompotu, 2 jablka, 2 hrušky, 50g loupaných mandlí, šťáva z mandarinkového kompotu, 1 citrón, 2lžíce koňaku nebo brandy.POSTUP PŘÍPRAVY: 0mytý hlávkový salát rozkrájíme na proužky. Přidáme procezený mandarinkový kompot, na hrubé nudličky nastrouhaná oloupaná jablka a hrušky a rozsekané opražené mandle. Vše promícháme a přelijeme šťávou z kompotu ochucenou citrónovou šťávou a koňakem. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | PASTEVECKÁ PEČINKA.

INGREDIENCE: 8 jehněčích žebírek nebo plátků z jehněčí kýty sůl, mletý pepř, šťáva z jednoho citrónu, 4 lžíce oleje, 50g hořčice, 200g rajčat, 50g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky jehněčího masa odblaníme, opláchneme, osolíme, opepříme, namočíme do citrónové šťávy, potřeme olejem a necháme 2 hodiny odležet. Hořčici smícháme s olejem a se šťávou, kterou jsme vymačkali z rajčat, a do této směsi namáčíme plátky masa, potom je obalujeme ve strouhance, upečeme na roštu dočervena za častého obrace ..

SALÁTY | PAPRIKOVÝ SALÁT S ČESNEKEM.

INGREDIENCE: 1 větší hlavička česneku, sůl, ocet, mletý pepř, 500g paprik, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek rozetřeme se solí, rozmícháme se třemi lžícemi vody, s octem a pepřem. Očištěné papriky pokrájíme na tenké proužky a promícháme se zálivkou a olejem. Hned podáváme. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | PRAVÝ FALCKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ.

INGREDIENCE: TĚSTO: 250gmouky, 100g netučného tvarohu, 1 lžička soli, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vejce, 40g přeškvařeného másla.NÁDIVKA: 400gbílé zeleninové cibulky, 30g přeškvařeného másla, 200g vařené šunky, pepř, 100g sýra ementálu, 2 vejce, 200g kyselé smetany, 1lžička kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, tvaroh, sůl, prášek do pečiva, vejce a 3 lžíce přeškvařeného másla zpracujeme v hladké těsto. Tímto těstem vyplníme koláčovou formu (průměr 28 cm).Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemné kroužky ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz