Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY DORTY | DORT MALAKOV.

INGREDIENCE: Rozpočet na piškoty: 150g cukru, 6 žloutků, vanilka, citrónová kůra, ze 6 bílků sníh, 180g hrubé mouky, 10g cukru na posypání, 10g másla na papír, 150g meruňkové zavařeniny, 1/4 l šlehané smetany na ozdobu, 30g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve připravíme piškoty: prosátý, tlučený cukr žloutky a tlučenou vanilku třeme v míse 1/2 hod. Pak přidáme z bílků tuhý sníh současně s hrubou moukou. Těsto vložíme do papírového kornoutu s hladkou trubičkou a uděláme na plech papírem vyložený a sy ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | HOVĚZÍ VÝVAR S MORKOVÝMI KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 0,8 l hovězího vývaru, 50 g hovězího morku, 1 vejce, 1 lžíce netučného tvarohu, 1 lžička jemně krájené petrželky, sůl, muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Morek očistíme opláchneme, osušíme a nakrájíme jej na malé kousky. Pak jej osolíme a prohněteme s tvarohem a žloutkem a jemně krájenou petrželkou. Bílek nepatrně osolíme a ušleháme z něj tuhý sníh, který lehce promísíme s morkovým těstíčkem. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a necháme v chladničce 15 min. odpočinout. Z vychl ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ S MRKVÍ PO ANGLICKU.

INGREDIENE: 500g hovězího masa na dušení, 300g (3 středně velké) cibule, 3 lžíce oleje, 1/4 l černého piva, 1/4 l vody, sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, hrst čerstvého nebo 1 lžička sušeného tymiánu, 800g mrkve. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm po všech stranách na větším ohni spolu s cibulí opečeme. Přilijeme pivo s vodou, ochutíme solí a pepřem a přidáme bobkový ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE DUŠENÉ NA KYSANÉM ZELÍ SE SUŠENÝMI HŘÍBKY.

INGREDIENCE: 15 g sušených hub, nejlépe hříbků 1 větší kuře ( 2000 g), 2 lžičky kmínu, 1 lžička soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 tuba rajčatového protlaku (130 g), 2 krémové sýry žervé rozmíchané mlékem na hustotu polotekuté smetany, 250g cibule, 1 kapie čerstvá nebo zmrazená, 150g libovějšího vepřového bůčku, 800g kysaného zelí, 150g uzené slaniny nakrájené na tenké plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby vložíme do šálku vlažné vody a necháme je nabobtnat. Kuře rozpůlí ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OŘECHOVÝ ZÁVIN Z TAŽENÉHO TĚSTA.

INGREDIENCE: Těsto: 300g hladké mouky, špetka soli, špetka cukru. ( vejce (B), trochu oleje, 100 ml vody, mouka na vál, tuk na vymazání plechu. Náplň: 600 g jader vlašských ořechů, 100 g piškotů, 50 g rozinek, 20 g medu, 60 g cukru, 1/4 l mléka, kůra z dobře omytého, chemicky neošetřeného citrónu, 1 lžička mleté skořice, 150g másla nebo rostlinného tuku, 30g moučkového cukru na posypáni.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vložíme mouku, sůl, cukr a vejce a po částech přidáváme asi 1 dl vody. Zpracujeme těs ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA HOŘČICI.

INGREDIENCE: 1 větší králičí hřbet s kýtami (předek ponecháme k jinému použití), 2 mrkve, 1 velká cibule, 1 malý celer, 3 kořeny petržele (místo petržele nelze použft pastiňáku), na špičku kulatého nože tymián, 1 bobkový líst, špetka rozmarýnu, 60 g másla 100 ml bílého vína (Ludmila, rulandské, ryzlink apod. 1/8 l smetany ke šlehánt (33%), 100 g pikantní hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí maso osolíme, opepříme, potřeme máslem, vložíme do horké trouby a za častého podlévání horkou vodou 30 min ..

SALÁTY | SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY PODLE UZENÁŘE.

INGREDIENCE: 500g vařené červené řepy, 250g točeného salámu, 1 lžíce hořčice, 3 lžíce octa, 6 lžic oleje, 3 šalotky, větší dávka jemně krájené petrželky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, salám rovněž. Cibuli oloupeme a nadrobno rozsekáme. Petrželku propláchneme, utěrkou osušíme a jemně nakrájíme. Ze dvou lžic octa, čtyř lžic oleje, soli a pepře upravíme zálivku, zalijeme jí červenou řepu a necháme ji v zálivce 30 minut odležet. Ze zbytku octa, oleje, hořči ..

SALÁTY | ČÍNSKÝ SALÁT Z DRŮBEŽÍHO MASA.

INGREDIENCE: 500 g bílého drůbežího masa (bez kůže), 3 lžíce bílého vína, 3 lžičky škrobové moučky, 1 bílek, 1 kg pórku (čisté váhy, asi 1 300g váhy hrubé), 6 lžic oleje, 4 lžíce sójové omáčky, 50g cukru, sůl, čerstvě mletý pepř, 50g oříšků kešu, možno nahradit burskými oříšky.POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží maso nakrájíme na úhledné kousky. Do bílého vína přidáme škrobovou moučku a lehce ušlehaný bílek a do této směsi maso alespoň na půl hodiny vložíme. Mezitím očistíme a dobře opereme pórek. Použijem ..

ZELENINA | DUŠENÁ MRKEV.

POSTUP PŘÍPRAVY. Máme-li z mrkve připravit chutnou přílohu k masu, nesmíme ji nikdy vařit, jenom opatrně dusit. Postupujeme následovně: Jednu oloupanou a nakrájenou cibuli necháme zpěnit na rozpuštěném tuku. K cibuli přidáme opranou, očištěnou a na nudličky nakrájenou mrkev ochutíme ji trochou Vegety, přidáme 1 lžičku cukru, 2 lžíce vody a hrnec těsně přiklopíme. Na malém plameni mrkev 15-20 minut dusíme. Hrnec neotvíráme, jen jím během dušení několikrát zatřepeme. Důležité je abychom pracovali ..

ZABIJAČKA PŘÍLOHY | MRKEV S JABLKY.

INGREDIENCE: 500g mrkve, 100g cibule 60g rostlinného tuku, sůl, pepř; 20 g cukru, 5 lžíce bílého vína, 250 g jablek POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev oloupáme a nakrájíme na. jemná kolečka. V kastrolu rozpustíme 40 g tuku, zpěníme na něm cibuli, přidáme mrkev. Osolíme, dost opepříme a ochutíme špetkou cukru. Přilijeme víno, přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a 20 minut dusíme. Zeleninu několikrát v zakrytém kastrolu protřepeme. Mezitím oloupeme jablka, vyjmeme z nich jádřince a rozkrájíme je na silněj ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz