INGREDIENCE: 500g mrkve, 100g cibule 60g rostlinného tuku, sůl, pepř; 20 g cukru, 5 lžíce bílého vína, 250 g jablek POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev oloupáme a nakrájíme na. jemná kolečka. V kastrolu rozpustíme 40 g tuku, zpěníme na něm cibuli, přidáme mrkev. Osolíme, dost opepříme a ochutíme špetkou cukru. Přilijeme víno, přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a 20 minut dusíme. Zeleninu několikrát v zakrytém kastrolu protřepeme. Mezitím oloupeme jablka, vyjmeme z nich jádřince a rozkrájíme je na silněj ..
INGREDIENCE: 500g syrového drůbežího masa, 800g brukve 300g mrkve, sůl, cukr, 500 g malých brambor, pepř. trochu koriandru, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Brukev a mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Oboje vaříme 10 minut v malém množství vody, do níž jsme přidali sůl a 1/2 lžičky cukru. Zvlášť uvaříme omyté a oloupané brambory. Drůbeží maso nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme a okořeníme koriandrem. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran do ..
INGREDIENCE: 800g mrkve, 80g slaniny, 500g vepřového plecka, 250g malých cibulek, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka cukru, 1větší pórek. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev opereme, oškrábeme, znovu opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, vepřové maso na větší kousky. Cibulky oloupeme. Slaninu rozpustíme ve větší hluboké pánvi, vložíme do ní maso a po všech stranách je opečeme. Přidáme cibulky, oloupaný a jemně rozkrájený česnek a necháme za stálého obracení ze ..
INGREDIENCE: 1 Králík o hmotnosti asi I 200 g. Marináda: 100 ml bílého vína, 1 lžíce octa (nejlépe vinného), 2 lžíce pikantní hořčice, 3 lžíce oleje, špetka tymiánu, 1 malý bobkový list. 100g uzené slaniny rozkrájené nu kostičky, 3 středně velké mrkve, 8 malých jarních cibulek. 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vina, 200 ml masového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Přísady k přípravě marinády promícháme a králíka jimi potřeme. Pak jej zabalíme do alobalu a necháme ( ..
INGREDIENCE: 400g těstovin,(nap. Kolínek), 4 lžíce hl. mouky. 4 vejce, 3/8 1 mléka, sůl pepř, 150g vařeného uzené masa nebo salámu, 1 větší pórek, 3 lžíce oleje, 3 mrkve, štáva z jednoho citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme v hojném množství prudce se vařící osolené vody dopoloměkka musí zůstat na skus pevné. Rychle je pod proudem studené vody propláchneme, aby dále neměkly. Mouku, vejce a mléko rozšleháme na hladké těstíčko, osolíme je a opepříme. Uzené maso nebo salám rozkrájíme na ten ..
INGREDIENCE. 500 g malých cibulek, 250 g mrkve, 1 kuře (o hmotnosti asi 1250g), 2 lžíce oleje, ,sůl, čerstvě mletý pepř, 60g másla 1 lžička tymiánu, 2 bobkové.listy, 4 lžíce kuřecího bujónu, 100 g krémového sýra žervé, rozšlehaného s trochou smetany nebo mléka na hustotu polotekuté smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme, mrkev očistíme, oškrábeme, opereme a nakrájíme na silnější kolečka. Rozmrazené kuře dobře opereme, dosucha otřeme a rozdělíme na osm dílů. Na větší pánvi se silným dnem rozehř ..
INGREDIENCE: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu (asi 200 ml): Těsto: 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 kelímek cukru, krupice, 1 balíček vanilinového cukru, 4 vejce, 2 kelímky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, citrónová kůra z jedné poloviny dobře omytého, chemicky neošetřeného citrónu, tuk a mouka na plech.Poleva: 125 g másla 1 kelímek cukru krupice, 1 sáček vanilinového cukru, 4 lžíce mléka, 200g oloupaných nahrubo nasekaných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu nalijeme do hlubší ..
INGREDIENCE: 250g mrkve, 300g vyloupaných jader vlašských ořechů nebo lískových oříšků (výborná je směs 150g mandlí a 150 g oříšků), 5 vajec, 300 g cukru, kůra z chemicky neošetřeného, důkladně omytého citrónu, 80g polohrubé mouky (tj. asi 8 rovných lžic), 1 rovná lžička prášku do pečiva, 1 lžička másla nebo rostlinného tuku, 1 lžíce strouhanky.Poleva: 200 g moučkového cukru, 1 lžíce horké vody, 2 lžtce citrónové šfávyPOSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev důkladně omyjeme, očistíme a jemně nastrouháme. Oříšky ..
INGREDIENCE: 2-3 banány, 250g měkkého tvarohu, 30g změklého másla, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, 50g pískového cukru, 1 citrón, 1 bílek, 1/8 l šlehané smetauy, 100 g hořké čokolády, 1/4 1 mléka, 1 žloutek, 10g maizeny nebo solamylu.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh třeme s máslem, mlékem, žloutkem a cukrem do hladkého krému. Banány rozmělníme vidličkou, hned pokapeme šťávou z citrónu a přidáme je do tvarohového krému. Nakonec lehce vmísíme tuhý sníh ušlehaný z bílku. Krém rozdělíme do misek, zalijeme vychladl ..
INGREDIENCE: 3 pomeranče, 1 vanilkový pudink, 5 lžic cukru, 1/2 l mléka, 2 vejce, 4 lžíce tvarohu, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce nahrubo usekaných ořechů nebo oloupaných maudlí (nemusí být), vanilinový cukr, 1/l8 l šlehané smetany, asi 50g čokolády.POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranče omyjeme, osušíme, rozpůlíme. Lžičkou z nich vyjmeme nad miskou dřeň, zbavíme ji jadérek a bílých vláken a na talířku ji nakrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme na cedníčku rozinky, necháme je okapat a smícháme je s pomeran ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA