Recepty na xkuchtik.cz

MASO TELECÍ | KROKETY Z TELECÍHO MASA.

INGREDIENCE: 1/4 kg telecího masa, 80g másla, 1/8 l mléka, 1cibule, 50g hladké mouky, 2 vejce, 70 g strouhané housky, sůl, muškátový květ.POSTUP PŘÍPRAVY:  Telecí maso uvaříme v trošce osolené vody. Z jednoho deka mouky a stejného množství tuku připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme trochou mléka a vývarem z masa; připravíme tak hustý bešamel. Do mixéru dáme trošku mléka, prochladlé kousky masa a bešamelovou omáčku, 1 vejce a směs okořeníme. Mixujeme jednu až dvě minuty; přendáme do misk ..

OMÁČKY | OMÁČKA Z RYZCŮ.

INGREDEIENCE: 150 až 200g pravých ryzců, 30g másla, sůl, kmín, 1dl vývaru připraveného z kostky masoxu, 1/2l základní omáčky bílé, trochu citrónové šťávy a 1/8 l kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryzce nadrobno pokrájíme, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Při dušení podléváme vývarem. Měkké ryzce vmícháme i se šťávou do připravené základní omáčky bílé, okyselíme citrónovou šťávou a ještě krátce povaříme. Nyní omáčku s plotny odstavíme a vmícháme ..

OMÁČKY | OMÁČKA ZE ŽAMPIÓNŮ.

INGREDIENCE: 150 g žampiónů (pečárek), 40 g másla, 20 g cibule, trochu citrónové šťávy, trocha mletého bílého pepře, sůl, 3/4 l základní omáčky bílé, 1/8 l smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole zpěníme na rozehřátém másle nadrobno nakrájen cibuli, přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, zkapeme citrónovou šťávou, opepříme a dusíme doměkka. Podušené žampióny vložíme do připravené základní omáčky bílé, osolíme krátce povaříme. Hotovou omáčku zjemníme smetanou. Podáváme k masitým, rybí ..

MASO TELECÍ | PYRÉ Z TELECÍHO MASA.

INGREDIENCE: 1/2 hrníčku vody, 200g telecího masa, 2 vejce, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu a na kousky nakrájené syrové telecí maso mixujeme 1 až 2 minuty. Rozmixované přendáme do kastrolu a dusíme asi 10 minut. Pak vrátíme směs nazpět do mixéru a znovu mixujeme, přidáme 2 vejce, sůl, kousíček citrónové kůry a i to rozmixujeme. V kastrolku, znovu na ohni, umícháme do husta. Pyré je lahodné a rozplývavé. ..

OMÁČKY | BYLINKOVÁ OMÁČKA S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 750 g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, muchomůrka růžovka, holubinky), 50 g cibule, 5 g petrželky a 40 g másla. NA JÍŠKU: 70 g másla s 60g hladké mouky, 3/4 l hnědého vývaru z hovězího masa nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, trochu kerblíku a estragonu, asi 2 lžíce citrónové šťávy a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby a cibuli nadrobno rozsekáme přidáme jemné rozsekanou petrželku a směs na rozehřátém másle krátce podusíme. Z másla a mouky si připravíme tmavší jíšku, postupné ji p ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | DRŮBKOVA POLÉVKA

INGREDIENCE: 400g drůbků (křidla, krk, žaludek, srdce), malý kousek celeru, 1mrkev, 1 malá cibule, lžíce másla, podle chuti sůl, 5 kuliček pepře, zelená petržel, 1 vejce, šálek kyselého mléka, 1 kávová lžička hladké mouky, 1 1/4 litru vývaru z drůbků.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené množství drůbků opaříme, opálíme chmýří, očistíme a namočíme do vlažné vody na patnáct až dvacet minut, pak dobře vypereme a vložíme do hrnce s vlažnou vodou, přidáme sůl, celý pepř a zvolna vaříme do měkka. Na kousky krájen ..

HOUBY | ŽAMPIÓNOVÉ KLOBOUČKY NADÍVANÉ PO PRAŽSKU.

INGREDIENCE: 20 větších žampiónů, citrónové šťáva, sůl, 2 lžíce oleje, 120g žemli, 100g másla, 50g cibule, petrželka, 150g šunky nebo zbytků pečeně, 1 vejce, mletý pepř, mletá paprika, trochu strouhanky a 60g nastrouhaného ementálu. Listy hlávkového salátu a rajčata ne zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme a třeně opatrně vykrojíme. Kloboučky sloupneme, v místech, kde byly třeně, je lžičkou trochu vydlabeme, pak kloboučky pokapeme citrónovou šťávou a trochu osolíme. Do kastrolu nalijeme o ..

HOUBY | HOUBOVÁ NÁDIVKA II.

INGREDIENCE: 200g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, ostatní houby hřibovité, smrže obecné, bedly, májovky, křemenáče), 60g másla, 20g cibule, 10g petrželky, 20g hladké mouky, asi 1/8 l světlého vývaru z hovězího masa, nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, sůl, popř. trocha mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, přidáme na tenké plátky nebo na nudličky nakrájené houby a dusíme doměkka. Měkké hou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz