Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | HOUBY SMAŽENÉ.

INGREDIENCE: 600g tvrdších čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, hřiby přívěskaté, holubinky mandlové, ryzce syrovinky, kloboučky hřibů dutonohých, křemenáče, bedly, muchomůrky růžovky, pýchavky, čirůvky havelky atd.) a sůl. Hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej nebo sádlo na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdší houby nakrájíme na silnější plátky (nejméně 3/4 cm tlusté, žampiónové kloboučky ponecháme vcelku, pouze je oloupáme. Připravené houby nejdříve namočíme na 10 minut do mléka a pak ..

HOUBY | ŽAMPIÓNY SMAŽENÉ S MANDLEMI.

INGREDIENCE: 400g čerstvých, pokud možno menších žampiónových kloboučků, 2 lžíce citrónové šťávy a oleje, sůl, asi 3 vejce, lžíce škrobové moučky, 6 lžic strouhanky, 2 lžíce spařených, sloupnutých a jemné nastrouhaných mandli a olej na smažení. (Nemáme-li čerstvé žampióny, můžeme použít žampióny sterilované.) POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé žampiónové kloboučky sloupneme, dáme je do misky, trochu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme je v chladničce asi hodinu marinovat. Vejce rozklep ..

GULÁŠ RŮZNÝ | HOUBOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 900g čerstvých hub (hřiby pravé modráky, křemenáče, smrže obecné, holubinky, kozáky, klouzky, lišky, lišák zprohýbaný, čirůvky havelky).80g másla nebo sádla, 100g.cibule, 15g mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, trochu kmínu, sůl ,40g hladké mouky, asi 1/2 l světlého vývaru z hovězího masa nebo vývar z kostky masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozehřejeme tuk, v něm do světle žluta osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme kmín, utřen ..

HOUBY | MÍCHANÁ VEJCE S HOUBAMI (houbová smaženice).

INGREDIENCE: 400g čerstvých hub, nejlépe ve směsi, 80g másle nebo slaniny, 50g cibule, 8 vajec, sůl, kmín a mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle nebo na dróbno nakrájené a rozškvařené slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na tenké plátky, posypeme je kmínem a dusíme. Když jsou houby měkké a šťáva téměř vydušená, nalijeme na ně dobře rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání je na mírném ohni necháme tak dlouho, až směs zhoustne. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | HOUBOVÝ PAPRIKÁŠ.

HOUBOVÝ PAPRIKÁŠ. INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (hřiby pravé nebo ostatní houby hřibovité, klouzky, bedly, lišky), 50g másla, 120g cibule, 70g mleté sladké papriky, sůl, trochu vývaru z kostky masoxu, 2 dl kysané smetany a 20g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na větší kostičky. V kastrole na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájené houby, osolíme, opaprikujeme a dusíme doměkka, jsou-li houby hodné suché, podlijeme je trochou vývaru, povařím ..

HOUBY | PERKELT Z HUB.

INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (hřiby pravé, křemenáče, bedly, muchomůrky růžovky atd.), 70gslaniny, 80g cibule, 10 g mleté sladké papriky, sůl, 40g protlaku z rajčat a 1/8 l vývaru připraveného z kostky masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na silnější nudle. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme do ní pak vložíme nakrájené houby a krátce podusíme. Potom houby osolíme, opaprikujeme, přidáme protlak z rajčat, podlijem ..

HOUBY | HŘIBY PEČENÉ PO PROVENSÁLSKU.

INGREDIENCE: 800g čerstvých hřibů (mohou to být také pečárky nebo muchomůrky růžovky), 60g oleje, 1 středně velká cibule, 4 stroužky česneku, 30g strouhanky, sůl, ml. pepř, půl lžičky cukru,citrónová šťáva a petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: 700 g hřibů nakrájíme na silnější plátky a v rozehřátém oleji s vyšší teplotou je rychle opečeme. Pak k nim přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozsekaný česnek, nadrobno rozsekané zbylé hřiby, strouhanku, promícháme, osolíme, opepříme, přisladíme a ještě krátce vš ..

HOUBY | HOUBOVÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE:K přípravě houbového šašliku používáme hlavně menší kloboučky žampiónů, hříbků i křemenáčů, dále pak rohlíky, drůbeží nebo telecí játra, sůl mletý pepř a olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kloboučky hub očistíme. Žampiónové kloboučky navíc ještě sloupneme. Rohlíky nakrájíme na plátky tlusté asi 3/4 cm. Játra nakrájíme na plátky tlusté asi 1/2 cm, ve stejné velikosti plátků rohlíků a kloboučků hub. Pak kloboučky hub, plátky rohlíků a jater střídavě napichujeme na rožňovou jehlu nebo na špejli, o ..

HOUBY | HOUBY PEČENÉ NA GRILU.

INGREDIENCE: 800g klobouků z čerstvých hub (hřiby pravé, muchomůrky růžovky, ryzce syrovinky, žampióny),120g másle, sůl, mletý pepř a petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Středné velké kloboučky hub očistíme a semenice (lupeny nebo trubky), jsou-li větší, odstraníme. Potom je dáme do kastrolu vedle sebe, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme asi hodinu stát. Pak je z másla vyjmeme a celkem asi 10 minut na grilu po obou stranách pečeme.Při opékání potíráme kloboučky máslem. Upečené osolíme a opepříme, p ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz