INGREDIENCE: 300 g brambor, 150 g květáku, 60 g masa (telecí nebo libové vepřové), 1 vejce, 2 lžíce mléka, sůl, 10 g másla, 10 g strouhaného sýra,petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené, oloupané, prochladlé brambory nakrájíme na plátky, květák uvaříme v osolené vodě a rozebereme na růžičky, dušené nebo uvařené maso nakrájíme na kostičky. Do vymazané ohnivzdorné misky rozložíme vrstvu brambor, osolíme, vrstvu květáku a masa, posypeme sekanou petrželkou, poklademe kousky másla, posypeme sýrem, zalij ..
INGREDIENCE: Husí drůbky, 100 g slaniny, 100 g husího sádla, 100 g cibule, 10 g sladké papriky, 20 g soli, 50 g mouky, 1 l sladké smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné husí drůbky rozsekáme na úhledné díly a dáme dusit na sádlo s osmahlou drobně nakrájenou cibulí a s paprikou. Dusíme je pod pokličkou mírně zalité vodou. Než jsou měkké, necháme vysmahnout. Hotové drůbky dáme zvlášť do vhodné nádoby. Šťávu vysmahneme až na tuk a zaprášíme moukou znovu osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Při ..
INGREDIENCE: 2 bažanti, 4 cibule, 100g sádla, 20g papriky, špetka kmínu, 150g rajčatového protlaku, 1 kg brambor, 3 mrkve, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na sádle usmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme papriku, kmín, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Oškubané, vykuchané a oprané bažanty rozdělíme, přidáme je k cibuli a dusíme při občasném podlévání vodou do poloměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou mrkev, rajčatový protlak a vše za občasného po ..
INGREDIENCE: 300 g sterilovaných zelených fazolek, 4 stroužky česneku, olej, citrónová šťáva, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky pokrájíme, okořeníme, vmícháme prolisovaný česnek a vše zakapeme olejem a citrónovou šťávou. Salát necháme odležet 2 hodiny v chladničce. ..
INGREDIENCE: 6 vajec uvařených natvrdo, 2 brambory uvařené ve slupce a oloupané, 3 sterilované sladkokyselé okurky, 7 cibulek šalotek sterilovaných nebo podušených nebo l velká cibule podušená na lžíci másla, 3 lžíce majolky, l lžíce hořčice, l lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, vetší špetka cukru, l lžička citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařená a vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do salátové mísy a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájené okur ..
INGREDIENCE: 1 vejce, 30 g hrubé nebo polohrubé mouky, sůl, vařící mléko nebo vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Promícháme vejce s moukou, těstíčko osolíme a dobře propracujeme. Těsto nalijeme za stálého míchání slabým praménkem do vařící vody a povaříme. Kapání dáváme do polévek nebo do mléka. ..
1.) Ak vás škriabe v hrdle, poškriabte si ucho. Stimulovanie nervov v uchu vytvára reflex a pohyb svalstva v hrdle. Táto reakcia odstráni pocit svrbenia. 2.) Nepočujete niekoho na párty alebo v telefóne? Použite pravé ucho. Je lepšie v rozpoznávaní reči. Zato ľavé ucho lepšie rozpozná hudobné tóny. (pozn.: Toto môžem potvrdiť, gitaru ladím ľavým uchom ) 3.) Ak si potrebujete súrne uľaviť, ale nenachádzate sa v blízkosti toalety, premýšlajte o vzťahoch. To zamestná mozog a ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Špička nebo hlava od svíčkové rozkrájí se drobně, nechá se na opečené cibulce a omastku asi 5 minut rychle škvařit, osolí, opepří a přidá se pálivá paprika. Několik uvařených brambor, rozkrájených na malé plátky, opeče se na slanině, smísí s masem, dá se do vhodné nádoby, nalijí se na ní 2 rozkvedlané lehce solené vejce, a nechá se v troubě dodělat. ..
INGREDIENCE: 500 g poloh. mouky, 30 g droždí, 60 g mouč. cukru, 2 dl mléka, 1 vejce, citronová kůra, 50 g tuku (Hera nebo Dukát), sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlažného mléka, droždí, trochu cukru a mouky připravíme kvásek. Do prosáté mouky dáme vejce, zbylý cukr, nastrouhanou citr. kůru, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, zbylou dávku vlažného mléka, vykynutý kvásek a směs promícháme, vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Poté na pomoučněném vále rozválíme těsto na 15 mm silný a skleničkou vykrajujem ..
INGREDIENCE: 100 g sušených hub, 6 housek, 1 dl mléka, 4 lžíce krupice, 4 vejce, 40 g sádla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, ml. pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby namočíme na několik hodin do studené vody. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme a nadrobno nakrájíme. Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí, přidáme vejce a zlehka promícháme. Podle potřeby přidáme vodu, ve které jsme vařily houby. Na části sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, utřený ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA