Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | HOUBY PEČENÉ NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 300g čerstvých hub (hřiby pravé, žampióny, ryzce syrovinky. muchomůrky růžovky), 50g sádla nebo oleje, 4 stroužky česneku a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Pro pečení jsou nejvhodnější středné velké klobouky hub. Tlustší klobouky naplocho rozkrojíme. Připravené houby potřeme česnekem utřeným se solí a v rozehřátém tuku s vyšší teplotou rychle opečeme tak, aby křupaly. Příloha: slaný rohlík a salát ze syrové zeleniny. ..

HOUBY | HOUBY PEČENÉ JAKO LEDVINKY.

INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (nejvhodnější je muchomůrka růžovka neboli masák), 80g oleje nebo sádla, sůl, mletý pepř a pokud možno čerstvé umletý kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané klobouky masáků nakrájíme na plátky asi 6 mm tlusté posypeme kmínem a rychle je opečeme v rozehřátém tuku s vyšší teplotou do růžova. Pak je podle chuti osolíme, opepříme, upravíme na misku a ozdobíme hlávkovým salátem. Příloha: opečené brambory nebo chléb, popř. vaječné topinky. ..

HOUBY | ŠKVARKY Z BEDEL.

INGREDIENC ..

HOUBY | HOUBY PEČENÉ NA PLOTNĚ NEBO V PŘÍRODĚ.

INGREDIENCE: Ryzce, syrovinky, ryzce pravé a ryzce peprné sůl a kmín.POSTUP PŘÍRAVY: Očištěné klobouky hub osolíme, posypeme čerstvé umletým kmínem a na okraji plotny pečeme po obou stranách, až zhnědnou. Mohou se také péci v pánvi na rozehřátém oleji s vyšší teplotou. V přírodě se pečou nabodnuté na větvičce nad žhavými uhlíky ohníčku. Opečené na plotně nebo nad ohněm a potřené máslem jsou pro milovníky houbových pokrmů lahůdkou. Příloha: chléb nebo slané rohlíky. ..

NÁPOJE KOKTEJLY | PUNČ Z ČERVENÉHO VÍNA.

INGREDIENCE: Lžička medu, 4 dl vína, sáček koření do svařeného vína, plátky citrónu, 2cl rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice s ouškem dáme lžičku medu. Svaříme víno s kořením (až se začne dělat pěna), vlijeme horké víno na med, vložíme velký plátek citrónu a přidáme rum. ..

VEJCE | NÁKYP Z MLADÝCH VÝHONKŮ, VAJEC A SÝRA.

INGREDIENCE: 500g mladých výhonků, 500g pórku, 200g celeru, 150g uzené slaniny, sůl, mletý pepř, tuk na vysypání formy, 2 lžíce strouhanky, 6 vajec, 250 g smetany ke šlehání, 1-2 lžíce pikantní hořčice, 100g sýra (ementál, čedar apod.) POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé výhonky opláchneme a dáme okapat. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Celer oloupeme, opereme a nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, které na pánvi opečeme. Po chvilce k nim přidáme celer a na mír ..

SALÁTY | SALÁT Z MLADÝCH VÝHONKŮ A PEČENÉHO MASA.

INGREDIENCE: 200 g mladých výhonků, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vermutu Tesavela, 1 malý stroužek česneku, na špičku nože mleté pálivé papriky, 300g libového vepřového, telecího nebo drůbežího pečeného masa, 200g mrkve, sůl, svazeček pažitky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíce jahodového sirupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé výhonky opereme dáme okapat. V misce rozmícháme jednu lžíci sójové omáčky vermut, pálivou papriku a rozetřený česnek. Touto marinádou zalijeme na tenké proužky nakrájen ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KATALÁNSKÁ POLÉVKA.

POSTUP: Na pánev dáme trochu oleje a do měkka podusíme jemně nakrájený celer a 5 šalotek, 100 g nasekané šunky, trochu květu, 1 bobkový list. Pak zalijeme sklenkou bílého vína, necháme přejít var a vše nalijeme do silného vývaru. Mírné povaříme. V míse ušleháme 2 vejce a horkou polévkou zalijeme. ..

VEJCE | OMELETA S MLADÝMI VÝHONKY.

INGREDIENCE: 50g cibule, 250g mladých výhonků, 200g šunky nebo 200g vařeného uzeného masa, hrst pažitky nebo petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, špetka cukru, mletý pepř, 40g másla nebo rostlinného tuku, 8 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme a nakrájíme na tenké kroužky. Mladé výhonky opláchneme, zbavíme ulpívajících slupek a dáme je okapat. Šunku nebo uzené maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme asi dvě třetiny výhonků a jednu minutu, za stál ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | POLÉVKA ZE SLEZINY.

INGREDIENCE: 20g tuku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 malý kořen petržele, 1 středně velká cibule, 20g hladké mouky, 250g sleziny, 1 l vody (nebo masového vývaru), sůl, mletá sladká paprika, majoránka, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme nadrobno rozkrájenou cibuli, přidáme dobře očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vše chvilku společné dusíme. Jakmile zelenina přijme barvu (zezlátne), přidáme k ní na nudličky nakrájenou slezinu, promícháme, zasypeme moukou, zalijeme vodou ne ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz