Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ MASO SE SÓJOVOU OMÁČKOU A MLADÝMI VÝHONKY.

INGREDIENCE: 500 g libového masa bez kostí (nebo 650 g vepřového masa s kostí), 2 lžíce oleje, 300g mladých výhonků, 2 Žilce bílého vína, 2 lžíce smetany ke šlehání (33%), 4-5 lžic sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40g máslaPOSTUP PŘÍPRAVY: Maso, je-li třeba, vykostíme a nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm za stálého obracení ze všech stran do zlatohněda opečeme. Pak k němu přidáme opláchnuté výhonky, společně 2 minuty opékáme. Poté postupně přiléváme víno, ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | TELECÍ POLÉVKA- HAŠE.

INGREDIENCE: 1 l vody, 250g telecího masa, 20g másla 20g cibule, 40 g hladké mouky, sůl, 1 kostka slepičího bujónu, 1/4 l mléka, 1 žloutek, mletý pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme doměkka omyté telecí maso, pak je umeleme na masovém strojku. Z másla a mouky přepravíme bledou jíšku, do níž přidáme nadrobno rozsekanou cibuli. Jakmile zežloutne, zalijeme ji vývarem z telecího masa a přidáme kostku bujónu. Na malém ohni 10 minut vaříme, do polévky vložíme mleté maso, opepříme ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ KÝTA PO VÍDEŇKU.

INGREDIENCE: 1 menší skopová kýta (může být i vykostěná), 100g slaniny, 100-200 g uzeného jazyka nebo uzeného masa, 1 lžíce másla, 200g sterilovaných okurek, 2 cibule, 200g kořenové zeleniny - mrkve, celeru i petržele, 3 zrnka pepře, 2 hřebíčky, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, sůl 2 lžíce másla a mouky na jíšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopovou kýtu dobře odblaníme a popřípadě zbavíme tuku. Nožem nebo protýkací jehlou uděláme v mase otvory a protýkáme polovinou slaniny nakrájené na hranolky uzeným ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | RUSKÝ BORŠČ.

INGREDIENCE: 200g kostí, 500g hovězího masa, 1 uzené koleno nebo klobása, sůl, 50g másla, červená řepa 1 velký brambor, kousek celeru. 1 mrkev, půl petržele, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, hrst šťovíku. 200 ml kysané smetany,2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, bobkový list, petrželka, cukr, popřípadě ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso s kostmi uvaříme doměkka. Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (kromě šťovíku) a brambor, přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme kořen ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | ARABSKÁ TVAROHOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 500g hovězího masa. 2 lžíce krájené polévkové zeleniny, 1 bobkový list, 2-3 hřebíčky, 1 cibule,1 stroužek česneku, 500g netučného tvarohu, 2 žloutky, hovězí vývar, sůl, čerstvě mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, do které postupně přidáme sůl, bobkový list, hřebíčky, cibuli, česnek, jemně rozkrájenou očištěnou polévkovou zeleninu, maso a vše na mírném ohni (podle stáří a jakosti masa) asi 2 hodiny vaříme. Hotovou polévku přelijeme sítem, zeleninu do ní p ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | CELEROVÁ POLÉVKA S OPEČENOU HOUSKOU.

INGREDIENCE: 1 celer (asi 800 g), 80 g másla 3 drobné cibulky, 1/8 l smetany ke šleháni kousek citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu, 3/4 l masového vývaru, sůl, mletý POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, opereme, rozkrájíme na dílky, které oloupáme a rozkrájíme na kostky. V 50 g rozpuštěného másla zpěníme na malé kousky krájené oloupané cibulky, přidáme celer a oboje dusíme dozlatova. Přilijeme smetanu, vložíme kousek omyté citrónové kůry a vaříme na malém ohni, dokud celer nezměkne. Pa ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTY S MORTADELOU.

INGREDIENCE: 600g očištěné růžičkové kapusty, 50g másla nebo rostlinného tuku, 1/2 l vývaru (i z masoxu), 200 g mortadely (příp. veronského nebo jiného podobného salámu), sůl, čerstvý mletý pepř, muškátový oříšek, 200 g kysané kremovité 18% smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo nebo tuk rozehřejeme v kastrolu a podusíme na něm polovinu množství růžičkových kapustiček. Zalijeme je vývarem a zakryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím rozkrájíme salám na proužky. Vývar s uvařenými kapus ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | CHLEBOVÁ POLÉVKA SE ZELENINOU A VEJCI.

INGREDIENCE: 4-6 krajíčků suchého chleba nebo celá patka, 1 větší mrkev, 1/4 kapusty, kousek celeru, 1 vetší cibule, 2 lžíce sádla, hovězí vývar (nebo vývar z masoxu), muškátový květ a zázvor, 1 -4 vejce, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokud máme chléb v krajačkách, předem je na sádle osmažíme dozlatova. Je-li zbytek ve větším kousku, pak jej dáme hned do hrnce, zalijeme vodou a přidáme dobře očištěnou zeleninu. Máme-li vývar, použijeme vývar. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ŘEDKVIČKOVÁ POLÉVKA.

ŘEDKVIČKOVÁ POLÉVKA. INGREDIENCE: 1 cibule (asi 100 g), 2 svazky ředkviček s pěknými nepoškozenými listy, 2 svazečky petrželky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru muškátový oříšek, 1/8 l smetany ke šlehání, 1 žloutek, 1/8 1 bílého vína (Ludmila, Ryzlink) POSSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli, oprané lístečky z ředkviček a opranou a okapanou petrželku drobně rozsekáme a krátce podusíme na rozpuštěném tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JABLEČNÝ KOLÁČ.

INGREDIENCE: 60 g másla, 160g hladké mouky, větší špetka soli, asi 4 lžíce studené vody, 800 g nakyslých jablek, mouka na vál, tuk na vymaštění formy, 50 g cukru krupice.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo vyjmeme z chladničky alespoň hodinu předtím, než začneme s přípravou těsta. Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme máslo a po částech vpracujeme vodu. Všechny přísady lehce prsty zpracujeme v hladké těsto, uděláme bochánek, zakryjeme jej čistou utěrkou a necháme při pokojové teplotě asi l hodinu odpočinout. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz