INGREDIENCE: 150g rajčat, 2 cibule, l petržel, 1 mrkev, 1/2 l vývaru z kostí, 1/2 l šťávy z kysaného zelí, zelená petržel, 1 vejce, 1/2 šálku smetany. Knedlíčky: 200g umletého hovězího masa, 4 plátky chlebíčkové veky, 20g másla, 2 cibule, 1 vejce, špetka pepře a soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, Rajčata oloupáme, zbavíme jadérek a nakrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme na poloviční plátky a vše dáme vařit do osoleného vývaru z kostí. Když je zelenina vařená, svaříme šť ..
INGREDIENCE: 400 g hovězího masa předního, 300 g hovězích kloubových kostí, 1 1/4 l vody (při vaření doléváme),2 mrkve, 2 petržele, malý kousek celeru, 2 cibule, lžíce tuku, 5 kuliček pepře, podle chuti sůl, 3 zrnka nového koření,2 lžíce rajčatového protlaku, 3 citróny, petrželová nať, 3 středně velké brambory. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekané kloubové kosti dáme vařit do osolené vody, přidáme maso a koření. Kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na větší nudle a vše podusíme na části tuku s cibulí ..
INGREDIENCE: 350g hlávkového zeli, 200g mrkve, 150g brambor, 150g cibule, 100g špeku bez kůže, 40g sádla,1 1/4 l Vývaru z kostí, 80g tvrdého sýra na strouhání, podle chuti sůl, lžička cukru, 4 krajačky chleba, celerová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na sádle. Pak přidáme cukr, sůl, zalijeme vývarem z kosti a uvaříme. Měkkou zeleninu propasírujeme zpět do polévky. V přiměřeně velkém hrnku opečeme na kostičky krájenou slaninu a zalijeme pr ..
INGREDIENCE: 1/4 litru kyselé smetany, 1 litr vody, 4 vejce, 30g másla, lžíce hladké mouky, podle chuti sůl,1 bobkový list, 3 citróny, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou a dobře rozšleháme, osolíme, přidáme bobkový list a dobře provaříme. Provařenou jíšku přecedíme přes síto, zašleháme kyselou smetanu a citrónovou šťávu, při vedeme do mírného varu, do naběračky vyklepneme celé vejce a jedno po druhém do polévky zavaříme tak, aby se nám ..
INGREDIENCE: 400g srnčí plece bez kostí, 200g čočky, 30g slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, podle chuti sůl,2 cibule, 40g másla, malý kousek celeru, 2 petržele, 2.mrkve, 3 citróny, 1 litr vývaru z kostí. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme ve vodě, ve které jsme ji den předtím namočili, přidáme k ní zeleninu, osmahnutou na másle a vše uvaříme do měkka. Srnčí plec bez kostí dusíme na cibuli, osmažené na slanině, s přidáním koření a soli. Když máme obě části vařené, čočku i maso semeleme jemně n ..
INGREDIENCE: 1 1/2 litru mléka, 20g loupaných mandlí, 2 lžíce cukru, 1 proutek vanilky, lžička škrobu, 2 vejcePOSTUP PŘÍPRAVY: V troše mléka rozšleháme vejce a škrobovou moučku. Zbývající mléko přivedeme do varu, osolíme, osladíme, vložíme strouhané mandle. Do vařícího mléka za stálého šlehání pomalu vlijeme škrobovou moučku s vajíčky. ..
INGREDIENCE:600g ryby (může být kapr nebo rybí filé),250g rýže, 2 lžíce kari, 5 dl masového vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce sherry, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka glutamátu (může být vegeta), 3 cibule, 3 lžíce nesladkého vína nebo saké. POSTUP PŘÍPRAVY. Rýži připravíme obvyklým způsobem. Vykostěné rybí maso rozkrájíme na kousky velké jako jedno sousto, přelijeme směsí bílého vína nebo saké a sherry a necháme asi půl hodiny odležet. Do zahřátého oleje v kastrolu přidáme ..
INGREDIENCE:1 kapr, mouka, vejce na obalení, olej na smažení, 1 hrneček hrášku, 1 hrneček sterilovaných fazolek, 1 mrkev, 1 pórek, 1 cibule, 1 hrneček sójové omáčky,1/2 lžičky cukru,1/2 lžíce octa, kečup, sůl POSTUP PŘÍPRAVY:Kapra očistíme, stáhneme z ..
INGREDIENCE: 4 porce ryby (na tento pokrm je nejvhodnější použít lososa, ale lze jej připravit i z kterékoli jiné mořské ryby, např. z makrely, l lžička soli, 8 plátků oloupaného citrónu, 1 středně velká salátová okurka, 2 lžíce vývaru,l/2 líce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY:Rybu nasolíme a necháme 10 minut odležet. Na pánev dáme vývar a olej a směs zahřejeme. Do horké tekutiny přidáme rybu a položíme na ni čtyři plátky citrónu. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10 minut. Okurku oloupeme, omy ..
INGREDIENCE: 4 plátky tresčího nebo jiného rybího filé ( asi po 125g),2 lžíce citrónové šťávy, 1 konzervu loupaných rajských jablíček, 2 cibule, 5 lžic oleje, 250g dlouhozrnné rýže, 200ml čirého vývaru z kostky, 2 vejce, sůl, 150g hladké mouky, černý p ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA