INGREDIENCE: 500 g rybího filé,1/2 hlávky čínského zelí (dá se nahradit naším zelím, ale nutno odstranit košťál), hrneček vody,1/2 hrnečku rýžového vína nebo bílého vína, 1/3 hrnečku vývaru, 2 1/2 lžíce cukru, 1 1/2 lžíce sójové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánev dáme rýžové nebo bílé víno a do něj vložíme na plátky nakrájené rybí filé. Přidáme hrneček vody a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni vaříme asi čtyři minuty a přidáme cukr. Vaříme další čtyři minuty a přidáme polovinu množství sój ..
INGREDIENCE: 400g telecího hrudí, 1 petržel, malý kousek celeru, 1 mrkev, 1 malá cibule, petrželová nať, 1 1/4 litru vody, sůl, 1 pálivá paprika, S kuliček pepře, 2 vejce, 1/2 šálku kyselé smetany, 3 citróny.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na díly a vaříme v osolené vodě. Když je maso zpola měkké, přidáme celou kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř a mletou papriku. Jakmile maso změkne, vyjmeme je z polévky spolu se zeleninou a rozdělíme s vařenou rýží do talířů. Polévku zahustíme žloutky, rozšl ..
INGREDIENCE: 400g slepice, 2 lžíce másla, 4 lžíce rýže, cibule, mrkev, 1 petržel, zelená petržel, kávová lžička hladké mouky, 2 vejce, 1/2 šálku kyselého mléka, špetka mletého pepře, 2 citróny, 8 lžic polévkových nudlí, 11/4 litru vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře vypranou slepici dáme vařit do vlažné vody, přidáme sůl a pepř. Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na másle spolu s drobně nakrájenou cibulí a vložíme do vývaru. Když je slepice téměř měkká, zavaříme spařenou, dobře vy ..
INGREDIENCE: 250g kapra, 250g štiky, 250g candáta a nebo jiných ryb, 1 lžíce hladké mouky, 100g cibule, trochu mleté papriky, sůl, 5cl smetany, bobkový list, kmín, stroužek česneku, 125g paprikových lusků, 200g rajčat, 50g tuku. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby rozkrojíme tak, abychom na každou porci měli díl od každého druhu. Ryby vložíme do vařící vody se solí, kmínem, třeným česnekem, bobkovým listem, na kolečka krájenou cibulí, zmírníme oheň a necháme velmi pomalu vařit. Když jsou ryby zpola vařené, t ..
INGREDIENCE: 400g drůbků (křidla, krk, žaludek, srdce), malý kousek celeru, 1mrkev, 1 malá cibule, lžíce másla, podle chuti sůl, 5 kuliček pepře, zelená petržel, 1 vejce, šálek kyselého mléka, 1 kávová lžička hladké mouky, 1 1/4 litru vývaru z drůbků.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvedené množství drůbků opaříme, opálíme chmýří, očistíme a namočíme do vlažné vody na patnáct až dvacet minut, pak dobře vypereme a vložíme do hrnce s vlažnou vodou, přidáme sůl, celý pepř a zvolna vaříme do měkka. Na kousky krájen ..
INGREDIENCE: 200 g skopového masa s kostí, 1 l pitné vody, podle chuti sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 3 mrkve, malý kousek celeru, 2 petržele, 3 listy kapusty, špetka sladké papriky, 1 kávová lžička rajčatového protlaku, špetka mletého pepře, vývar z kostí, 2 bobkové listy, 2 rajčata, 3 paprikové lusky, 100g brambor, 2 lžíce sterilovaného hrášku,40g sterilovaných fazolových lusků, 1 kávová lžička 8% octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažné osolené vody vložíme skopové maso, nasekané na menší kousky (3 n ..
INGREDIENCE: 1 1/4 litru vody, 400g hovězího předního masa, 2 cibule, 50 g sádla, 1 lžička mleté papriky, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 4 rajčata, 2 zelené papriky, 1/2 šálku kyselé smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí přední maso nakrájíme na malé kostičky a dáme dusit na cibulový základ, který jsme připravili z jemně krájené cibule, osmažené na sádle, s přidáním mleté papriky a pepře. Když je maso měkké, dolijeme potřebné množství vody, zavaříme a přidáme rozkrájená oloupaná rajčata a zele ..
INGREDIENCE: 1 1/4 l vody, podle chuti sůl, 500g rajčat, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 50g rýže, 3 zelené papriky, 2 vejce, zelená petržel.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli, přidáme hladkou mouku. Cibulovou jíšku rozšleháme vodou, zavaříme, přidáme oloupaná nakrájená rajčata a zelené papriky a vaříme. Rýži uvaříme zvlášť ve slané vodě, přecedíme, necháme odkapat a přidáme do polévky, pak do vajec zašleháme trochu prochladlé polévky a spojíme s ostatní ta ..
INGREDIENCE: 30 g mrkve, 70 g jablek, 100 g tvarohu, rovná lžička cukru, hrneček mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme lžíci mléka, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájená jablka. Zpracováváme a postupné přidáváme tvaroh. Je zdravý dezert pro děti místo kynutých moučníků. ..
INGREDIENCE: 500 g lístkového těsta, mouka na vyválení těsta, 4 rajčata, 2 cibule, 1 konzerva ryb v oleji, 1 matjesový řez, 2 sterilované kapie, 300 g sýra Žumbera, 2 lžičky dobromyslu nebo majoránky, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové těsto rozdělíme na čtyři díly a z nich na moukou posypaném vále vyválíme koláče. Potom je urovnáme na vodou postříkané plechy a okraje přehneme. Na těsto rozložíme rajčata pokrájená na plátky, cibuli rozkrájenou na nudličky a na drobné kousky nakrájené ryby ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA