INGREDIENCE: Těsto: 250 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 150 ml mléka, 2 vejce, tuk na vymazání pekáčku. Náplň: 300 g mletého masa, 1 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 1 malý pórek, 150 g tvrdého sýra, petrželka, POSTUP PŘÍPRAVY: Do hladké mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl a olej. Přidáme mléko a vejce. Vypracujeme v míse hladké těsto, které rozválíme a upravíme do vymazané mísy nebo pekáčku. ..
INGREDIENCE: 1/2 l vody, 100 g zeleniny, 50 g hladké mouky, 1 polévková kostka, sůl, zavářka.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a na kousky nakrájenou syrovou kořenovou zeleninu mixujeme na kaši. Mezitím si připravíme z tuku a mouky hladkou zlatou jíšku, zalijeme ji studenou osolenou vodou a asi 20 minut povaříme. Do hotové polévky přidáme zeleninovou kaši, polévkovou kostku a necháme přejít var. Do polévky zavaříme rýži, nočky nebo těstoviny. Vaříme ji ovšem se zeleninou co nejméně, abychom uchovali vi ..
INGREDIENCE: 2 až 3 vařené brambory, 2 menší mrkev, 2 větvičky celerové natě, 1 velký pór, 3/4 l vody, sůl, případně pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, zeleninu a osolenou vodu rozmixujeme; přendáme do kastrolu a jen krátce povaříme (5 - 6 minut). Nepřidáváme jíšku, hustotu polévky zajišťuje rozmixovaná zelenina. ..
INGREDIENCE: 350 g zmrazeného špenátu, 50 g mouky, 3 žloutky, asi půl hrníčku mléka, sůl, sníh ze 4 bílků. Pomazánka : 4 vejce, 1/2 cibule, 1 lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme žloutky, mléko a sůl, pak po částech zmrazený a již rozmrzlý špenát. Rozmixujeme, míšeninu přendáme do mísy, přidáme dobře ušlehaný sníh z bílků a nakonec 5 dkg hrubé mouky. Na plech dáme čistý papír, potřeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Směs natřeme na papír a pečeme nejprve ve vyhřáté troubě, za několik ..
INGREDIENCE: 100 g měkkého tvarohu, 20g másla, 1 žloutek, 1 až 2 lžíce mléka, 10g hrozinek,podle chuti cukrPOSTUP PŘÍPRAVY: Mléko a tvaroh nejprve v mixéru spojíme, pak přidáme žloutek, nahřáté máslo a cukr. Před koncem mixování vhodíme dovnitř hrozinky, aby se jen mírně rozsekaly. Při mixování užíváme gumovou stěrku. ..
INGREDIENCE: 1/8 kg dietního tvarohu, 20 g másla, 1 lžička mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 20 g mandlí, 1 menší jablko, 2 bílky, lžíci citrónové šťávyPOSTUP PŘÍPRAVY: Mandle spaříme a loupáme. Do mixéru dáme mléko a mandle a mixujeme asi půl minuty. Pak přidáme máslo, tvaroh, oloupané a nakrájené jablko, cukr, žloutek a mixujeme ještě minutu. Vyndáme na misku, do krému vmícháme dva pěkně ušlehané bílky. Ihned podáváme. Můžeme ta připravit s čerstvým rybízem, malinami, brusinkami apod. ..
INGREDIENCE:1/2 kg měkkého tvarohu, 1/4 kg protlaku z čerstvých rajčat, (mixovaného), nebo větši konzerva rajského protlaku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše dohromady důkladně rozmixujeme. Užíváme pryžovou stěrku. ..
INGREDIENCE: 1/4 kg brynzy, 1menšl cibule, kmín, červená paprika, 1krabička olejových oček, 60 g másla, 2 Lžíce mléka.POSTUP: Do mixéru dáme sardelová očka a po částech přidáváme mléko a brynzu. ..
INGREDIENCE: 200g vařených brambor, 50g zeleniny nebo 50 g šťávy z rajčat, 1/2 šálku mléka,10g másla a žloutek; případně i zbytek telecího masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme mléko, žloutek, máslo, sůl a pak na několikrát přidáme brambory a syrovou zeleninu. Krátce mixujeme. Máme-li zbytek telecího masa, můžeme ho do bramborové kaše rozmixovat. Kaše je řidší a je zlepšená syrovou zeleninou a žloutkem, případně masem. ..
INGREDIENCE: 6 stejně velkých rajských jablek; náplň - salát z vajec s majonézou nebo bramborový salát s majonézou, rybí salát s majonézou.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata dobře omyjeme,.otřeme, vršek seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme. Směs k plnění zčásti připravíme v mixéru ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA