Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ FONDUE SE SLADKOKYSELOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 600 g kuřecích řízku, 1 láhev oleje, 1 lžička hladké mouky,1 lžička solamylu, 1 vejce, sůl, 50 g mandli, 2 lžíce najemno rozsekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku promícháme se škrobem a vejcem, osolíme a rozdělíme na čtyři porce. Do každé vmícháme porci malých tenkých plátečků masa a upravíme před hosta. Zároveň do středu stolu položíme misku s rozsekanou petrželkou a oloupanými rozsekanými opraženými mandlemi. Olej v kotlíku nebo fondue misce rozehřejeme asi na 130 °C a horký upr ..

SALÁTY | MKVOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 200 g mrkve (syrové a nakrájené na drobno), hrníček vody, 1 citrón, 2 lžíce cukru, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme vodu s cukrem, citrónem a solí a po částech přihazujme jemně nakrájenou otištěnou mrkev. Mixujeme asi 4 minuty. Čím jemnější je před mixováním mrkev nakrájena či nastrouhána, tím lépe. ..

SALÁTY | DĚTSKÝ MRKVOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 2 až 3 mrkve (syrové a nakrájené na drobno), 1 žloutek, šťáva z 1 citrónu, kousek citrónové kůry, podle chuti med.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky mixujeme několik vteřin s medem, citrónovou šťávou a kůrou. Pak přidáme jemné nakrájenou mrkev. Salát hned podáváme. . ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 4 svazky ředkviček, několik mladých cibulek, kopr, citrónová šťáva, cukr, 1 biokys, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí, osolíme, osladíme, necháme přikryté chvíli odpočinout a potom ochutíme citrónovou šťávou. Nakonec promícháme s biokysem a posypeme nadrobno rozsekaným koprem. Salát na povrchu můžeme ozdobit kouskem vejce uvařeným natvrdo. ..

SALÁTY | KAROTKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 2 svazky karotky, 1 malý meruňkový kompot, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: 0čištěnou karotku nastrouháme a promícháme s rozkrájenými meruňkami a šťávou z kompotu ochucenou citrónovou šťávou. Salát podáváme vychlazený. ..

SÝRY | BERNSKÉ FONDUE.

INGREDIENCE: 400 strouhaného sýra Primátor, 1 větší stroužek česneku na špičku nože glutasolu, 400 ml vína, 20 ml třešňovice, 1/2 lžičky kari koření, bílý chleb pšeničný, nebo veka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme bílé víno, přivedeme k varu, přidáme rozetřený česnek, rozstrouhaný sýr, glutasol, koření kari a promícháme za stálého zahřívání, nevaříme. Nakonec do horké sýrové kaše vmícháme třešňovici. Podáváme s bílým chlebem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | CHALUPÁŘSKÁ POCHOUTKA.

INGREDIENE: 150 g sýra Primátor, 3 trojúhelníčky taveného sýra, 1 stroužek česneku, 400 ml bílého kořeněného vína (vermutu), 50 g solamylu, špetka muškátového květu, špetka zázvoru, chlebíčková veka, 300 g vařeného hovězího libového masa z polévky.POSTUP PŘÍPRAVY: Misku vytřeme česnekem, nalijeme do ní víno a přidáme rozstrouhané sýry. Přidáme v trošce vína rozmíchaný solamyl a zahříváme při stálém mícháni až vznikne hladká sýrová hmota. Potom ji okořeníme, promícháme a upravíme na vařič do stře ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SÝROVÁ FONDUE S PAPRIKOU.

INGREDIENCE: 400 g sýra Primátor, špetka pepře, větší stroužek česneku, špetka zázvoru, sůl, 250 ml bílého vína, 250 ml vody, na špičku nože glutasol, 1 lžíce maizeny, očištěné plátky paprik a na kolečka rozkrájené rohlíky jako na jednohubky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu převaříme, přidáme do ní víno, rozstrouhaný sýr, pepř, zázvor, glutasol, rozetřený česnek a v malém množství vody rozmíchanou maizenu. Směs zahříváme, ale nevaříme. Rozmíchanou hmotu upravíme na lihový vařič do středu stolu a podávám ..

ZELENINA | LEČO S KLOBÁSOU A VEJCI.

INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200grajčat, 100 g cibule, 200g klobásy, 4-5 vajec, sůl, pepř, tuk (pokud můžeme, dáme 60g sádla).POSTUP PŘÍPRAVY: Na hodně rozpálený tuk dáme na plátky nakrájenou cibuli, oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu, na nudličky nakrájené papriky zbavené jader a vše dusíme. Po několika minutách dušení (za častého míchání, aby se směs nepřipálila) přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme, opepříme, několik minut dusíme, přidáme vejce a dusíme míchám ..

MASO TELECÍ | TELECÍ SRDCE PLNĚNÉ HOUBAMI.

INGREDIENCE: 2 telecí srdce, 1/2 malého celeru, 1 syrové vejce, 2 zralá rajčata, 6 špekových plátků velikosti 10 – 15 cm, 50g másla, 1 cibule, 25g hříbků nebo jiných tvrdých hub, 1 rohlík, 3 lžíce hovězího vývaru nebo vody, 1 lžíce kyselé smetany, 0,5dl Malaga nebo šumavského vína,1 lžíce soli, 30g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce pečlivě zbavíme zbytků krve a pak je na 10 minut namočíme do studené vody. Mezitím nakrájíme cibuli a celer na drobné kousky a podusíme dozlatova na másle. Pak př ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz