INGREDIENCE: 540 g hovězí kližky (nebo jiné hovězí maso na guláš), 504 g cibule, I rovná polévková lžíce majoránky, 2 stroužky česneku,1 lžíce sójové omáčky, podle chuti sůl, pepř a kmín Na bramborák: 6 velkých syrových brambor, 1 syrové vejce, 1 rovná polévková lžíce majoránky, 2 stroužky česneku, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 1/2 rovné čajové lžičky kmínu, vepřové sádlo nebo olej podle potřeby POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle orestujeme maso nakrájené na hranolky (velikosti bramborových hranolků n ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 50g slaniny, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 3 lžíce oleje, 200g šalotek, 2 stroužky česneku, 2 větší žampióny, 1 bobkový list, špetka tymiánu, snítka petrželky, 1/4 l červeného vína(nejlepší je burgundské), puškvorec.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na čtvrtky, proklínkujeme polovinou slaniny, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a na oleji po obou stranách opečeme. Dáme na mísu, do zbylého oleje dáme rozškvařit zbytek na kostičky nakrájené slaniny, přidáme nadrobno nakrá ..
INGREDIENCE: 500g čirůvky májové, 1 lžíce margarínu, 1 větší cibule, pepř, sůl, 1 lžíce tekutého houbového koření,1/2 l smetany, 1/4 l vody, 2 lžíce zahradní řeřichy.POSTUP PŘÍPRAVY: Májovky očistíme a vaříme asi 5 minut ve větším množství vody. Houby necháme odkapat, povařenou vodu již nepoužijeme. V menší míse na margarínu podusíme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájené májovky. Ochutíme pepřem, solí a houbovým kořením, mísu doplníme kyselou smetanou a vodou a necháme jednorázově ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na špeku usmažíme řidší vaječinu, mírně přisolíme a vmícháme drobně nakrájené kyselé zelí. Ještě jednou prohřejeme a podáváme s vekou ..
INGREDIENCE: 200 g sýra Eidamu (či jiného, který smíme), 80 g ananasového dia kompotu bez nálevu, 50 g sterilované kapie, 60 g kečupu, 20 g oleje, špetička chilli koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr a ananas nakrájíme na menší hranolky nebo kostičky a spojíme s ostatními přísadami, tedy promícháme s nakrájenou kapií, kečupem, olejem, a chilli kořením. Většinou podáváme na listu hlávkového salátu jako lehkou letní večeři, ale můžeme využít i jako slavnostnější předkrm. Uvedené množství surovin upravíme p ..
INGREDIENCE:4 plátky roštěnky zhruba po 100-150 g, 60 tuku (kdo může, použije sádlo), 2 střední cibule, 40 g rajčatového protlaku, 60-120 g anglické slaniny (či podobné maso), 100-150 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 40 g hladké mouky, 1 dl červeného vína, drcený pepř, sůl, voda, 1 kostka masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájené na plátky odblaníme, naklepáme, okraje asi na 3 místech nařízneme (aby se roštěnky při opékání nekroutily) a po obou stranách osolíme a opepříme. Takto připravené r ..
INGREDIENCE: 600g žampiónů, sůl, mletý pepř, tuk as smaženi. Těstíčko: 130 g hladké mouky asi 1dl piva, 2 lžíce oleje, 2 vejce sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Pro tento pokrm vybereme zdravé, stejně velké Klobouky hub. Opláchneme, třeně odřízneme. Osolíme je, poprášíme pepřem, namočíme ve středné hustém těstíčku a usmažíme v horkém Tuku. Podáváme s rýží. Příprava těstíčka: Mouku. rozmícháme s pivem, olejem, žloutky a solí a přidáme sníh ušlehaný z bílků. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového masa bez kosti (nebo kuřecích prsíček), 2-3 stroužky česneku,špetku koriandru (není nutné),1 lžička soli,1-2 lžičky citrónové šťávy, 0,5 dl vody, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1 menší cibule, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVZ: Zhotovíme marinádu z česneku a nadrobno nakrájené cibule - obojí rozetřeme širokým nožem nahrubo se solí , z koriandru, citrónové šťávy (případně místo ní 2 lžičky octa), vody, sójové omáčky a cukru. Do této řádně promíchané ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA