Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | KVĚTÁK S HOUBAMI A VEJCI.

INGREDIENCE: 1 větší, ve slané vodě uvařený květák, 50 g másla, 1 větší cibule, 300 g očištěných čerstvých hub, kmín, mletý pepř, sůl a 4 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený květák rozebereme na malé růžičky nebo nadrobno pokrájíme a košťál nakrájíme na kostičky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní dáme na plátky nakrájené houby, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Po vysmahnutí šťávy přimícháme uvařený připravený květák, přilijeme rozkvedlaná vejce a směs m ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 1 menší květák, asi 250 g vařených brambor, 2 žemle, 1/4 l mléka, 120 g čerstvých na kostičky nakrájených a na másle podušených hub (houby hřibovité, klouzky, holubinky i jiné houby, zvláště ve směsi), 2 vejce, jemné rozsekaná petrželka, pepř, na drobné kostičky nakrájený salám nebo uzené vařené maso, sůl, mletý pepř a strouhanka podle potřeby. Mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej na vysmažení. POSTUP PŘPRAVY: Uvařený květák, oloupané vařené brambory, rozkrojené, v mléce nam ..

ZELENINA | ČERNÝ KOŘEN SE ŽAMPIÓNOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 800g černého kořene, ocet, sůl, citrónová šťáva, a žampiónová omáčka.POSTUP PŘÍPRAVY: Omytý černý kořen oškrábeme nebo oloupeme a ihned vkládáme do okyselené vody, aby nezhnědl. Pak jej v osolené vodě uvaříme doměkka. (Doba varu potřebná k změknutí černého kořene závisí na jeho tloušťce a trvá 25 až 40 minut.) Uvařený černý kořen nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 cm, vložíme je do připravené žampiónové omáčky, zakapeme citrónovou šťávou a krátce povaříme. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | FONDULE Z DRŮBEŽÍHO MASA.

INGREDIENCE: 4 porce kuřecích prsou, olej, sůl, pepř, paprika, kari koření, pažitkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Porce kuřecích prsou rozkrájíme na malá sousta a každý je napichuje na vidlici a vkládá u stolu do rozehřátého oleje. Potom je obalí v koření a namočí do křenové nebo pomerančové omáčky (Podáváme s bílým pečivem ..

SALÁTY | CELEROVÝ MÍCHANÝ SALÁT.

POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařený celer nařežeme s větší mrkví a jablkem na nudličky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme vlašské ořechy, pokrájené na čtvrtky, přisolíme a osladíme. Ozdobíme polovičkami ořechových jader. ..

ZELENINA | JÍDLO Z JEDNOHO HRNCE.

INGREDIENCE: 600g kedlubnů, 200g mrkve, 100g kořenové petržele, 500g brambor, 20g másla nebo tuku, 50g cibule, pepř, jeden a půl litru masového vývaru, sůl, 250g lámaných fazolí, fazolové lusky, kerblík, 4 párky, 1 svazek petržele.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu a brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a podusíme v rozpáleném tuku. Přidáme brambory a zeleninu, 5 minut podusíme. Doplníme masovým vývarem a pod pokličkou necháme 10 minut povařit. Přidáme očiš ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | HRACHOVÁ POLEVKA S UZENOU NOŽIČKOU.

INGREDIENCE: 200g hrachu, 1 kus uzeného vepřového kolena, 2 větší brambory, 150g kořenové zeleniny, 1 cibule, 3 bobkové listy, celerová nať, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Přes noc namočený hrách scedíme, zalijeme studenou vodou a vaříme spolu s bobkovým listem a masem. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky stejně jako zeleninu, cibuli a brambory. Ke hrachu dolijeme 1/2 l vody a vše znovu povaříme. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | NEJNOVĚJŠÍ RECEPT NA SKOPOVÉ.

INGREDIENCE: 1kg skopové kýty, 2 cibule, olej, hovězí vývar, trochu hladké mouky, mletý pepř, sůl, kari, 1/8 l sladké a 1/4 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na menší proužky, cibuli na kostičky. Obojí dáme opražit na oleji, trochu podlijeme a zaprášíme moukou. Po chvíli opepříme, osolíme a přidáme kari. Nyní přilijeme tolik hovězího vývaru, že je v něm maso ponořeno. Vydusí-li se, přidáme jej po třetí. Nakonec zjemníme omáčkou sladkou smetanou a poté přilijeme k ..

SALÁTY | SALÁT Z ŘAPÍKOVÉHO CELERU.

INGREDIENCE: 1 řapíkový celer(400g), 3 středně velká rajčata, 10 oliv, paprikový lusk, 100ml kyselé smetany, bílý pepř, 1 lžíce netučného tvarohu, cukr, 1 lžička citrónové šťávy, 1/2 lžičky nastrouhaného křenu, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer omyjeme, očistíme, případně sloupneme vláknitou pokožku. Rozkrájíme na malé kousky včetně zelených řapíků. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a rozdělíme na osminky. Olivy rozkrájíme na kolečka. Ostatních přísad připravíme ve ..

HOUBY | HOUBY SMAŽENÉ JAKO ŘÍZKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Velké, ale pevné kloboučky z hřibů (komu nebude vadit tmavá barva, použije i křemenáče) nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, osolíme je a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhané housce a smažíme jako řízky. Výborné jsou řízky z velké pýchavky, ale můžeme smažit i menši ploché hlavičky poddoubníků či rozkrojené hlavičky bedel a růžovek, které se nasolením rozloží v plátek. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz