Recepty na xkuchtik.cz

NÁPOJE POHÁRY | GUGSY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 3cl tmavého rumu, 3cl světlého rumu, 2cl 73% rumu,2cl creme de Cassis, 4cl maracuja džusu a 5cl pomerančového džusu rozmixujeme a podáváme ve vysokých sklenicích ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ RARÁŠKY.

INGREDIENCE: Kuřecí stehýnka, 2 vejce, 1 dl piva, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce Solamylu, sójová omáčka, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme výše uvedené přísady. Kuřecí stehýnka vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na malé plátky a promícháme s připravenou směsí a necháme nejméně 3 hodiny uležet. Pak jednotlivé plátky vyndáme i s těstíčkem a prudce smažíme na oleji. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak na přesolenou polévku

Trik s přesolenou polévkou Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou ..

PŘEDKRMY | ASPIK.

INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 50dkg vepřových kůží, 15dkg hovězí kližky, 5 l vody, sůl, 10dkg cibule, 10dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),15 zrn celého pepře, 3 zrna nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1/4 l octa, 3 bílky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližku opereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové kůry, na kolečka nakrájenou cibuli a ..

SALÁTY | Salát ze syrové zeleniny

INGREDIENCE:1 zelená a 1 červená paprika, 1 karotka, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkviček Zálivka: 1 svazek pažitky, 1 svazek kopru, 1 stroužek česneku, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce červeného vína, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Potom je omyjeme a nakrájíme na proužky. Karotku, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rajče omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Omyjeme jarní ..

ZELENINA | STEAKY PRO VEGETARIÁNY.

INGREDIENCE: 4 velké kedlubny, 2 polévkové lžíce mouky, pepř, sůl, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 25g ztuženého tuku(másla).POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny očistíme, oloupeme, a celé je v malém množství slané vody 20 minut povaříme. Necháme okapat a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Smícháme mouku s pepřem a solí, rozkvedláme vejce. Kedlubnové plátky obalíme v mouce, pak ve vejci, nakonec ve strouhance a lehce naklepeme. Rozpálíme tuk a steaky do zlatova osmažíme. ..

SALÁTY | RYBÍ SALÁT S CELEREM.

INGREDIENCE: 500g rybího filé, 2 cibule, 1 velký jogurt, 1 sýr lučina, malá sklenka sterilovaného celeru, 1 citrón, 1 lžíce hořčice, bylinková sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu uvaříme do měkka v osolené vodě spolu s cibulí a šťávou z půlky citrónu. Scedíme, vychladíme a nakrájíme na drobné kousky. Zalijeme bílým jogurtem s majonézou, lžíci hořčice s nadrobno usekanou čerstvou cibulkou. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat a pak jemně vmícháme do salátu. Dochutíme bylinkovou solí, citrónovou šťávou ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | KUŘECÍ POLÉVKA (TORI DŽIRU).

INGREDIENCE: 2 kuřecí stehna, 5 hrnků vody, 100g ředkve, trochu hub, 100g karotky, 3 lžíce bílého vína, 1 pórek, sůlPOSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí stehna vaříme ve vodě, až maso odpadne od kosti. Sebereme mastnotu z vývaru. Maso nakrájíme na malé kousky, dáme zpět do vývaru, přivedeme do varu a zmírníme plamen. Karotku , ředkev a houby nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme do polévky. Přidáme víno, sůl a vaříme, až se obsah polévky zmenší na polovinu. Navrch polévky dáme drobně rozsekaný pórek a do ..

SALÁTY | ŠOPSKÝ ZELENINOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 8 zelených paprik, 6 tvrdších rajčat, 2 cibule, 1 menší čerstvá okurka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 80g balkánského sýra a pažitkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, které dáme do salátové mísy. K tomu přidáme sloupnutá a na kostičky nakrájená rajčata, na drobné kostičky nakrájenou cibuli, oloupanou a na hrubo nakrouhanou okurku, salátovou směs osolíme, opepříme, ochutíme octem a olejem a dobře promícháme. Posypeme nastrouhaným sýrem. ..

SALÁTY | BULHARSKÝ SALÁT „TARATOR“.

INGREDIENCE: 4 zelené dužnaté papriky, 1 salátová okurka, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 2 vrchovaté lžíce zelených natí(petrželka, pažitka, kopr), sůl a 1 bílý jogurt.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme stopek a semen nakrájíme na jemné nudličky, dáme do mísy, přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, utřený se solí, jemně nasekané zelené natě a dobře promícháme. Nakonec do salátu vmícháme rozšlehaný jogurt a salát podle chuti osolíme. Dobře vychlazený sal ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz