POSTUP PŘÍPRAVY: 3cl tmavého rumu, 3cl světlého rumu, 2cl 73% rumu,2cl creme de Cassis, 4cl maracuja džusu a 5cl pomerančového džusu rozmixujeme a podáváme ve vysokých sklenicích ..
INGREDIENCE: Kuřecí stehýnka, 2 vejce, 1 dl piva, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce Solamylu, sójová omáčka, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme výše uvedené přísady. Kuřecí stehýnka vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na malé plátky a promícháme s připravenou směsí a necháme nejméně 3 hodiny uležet. Pak jednotlivé plátky vyndáme i s těstíčkem a prudce smažíme na oleji. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše. ..
Trik s přesolenou polévkou Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou ..
INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 50dkg vepřových kůží, 15dkg hovězí kližky, 5 l vody, sůl, 10dkg cibule, 10dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),15 zrn celého pepře, 3 zrna nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1/4 l octa, 3 bílky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližku opereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové kůry, na kolečka nakrájenou cibuli a ..
INGREDIENCE:1 zelená a 1 červená paprika, 1 karotka, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkviček Zálivka: 1 svazek pažitky, 1 svazek kopru, 1 stroužek česneku, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce červeného vína, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Potom je omyjeme a nakrájíme na proužky. Karotku, okurku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rajče omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Omyjeme jarní ..
INGREDIENCE: 4 velké kedlubny, 2 polévkové lžíce mouky, pepř, sůl, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 25g ztuženého tuku(másla).POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny očistíme, oloupeme, a celé je v malém množství slané vody 20 minut povaříme. Necháme okapat a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Smícháme mouku s pepřem a solí, rozkvedláme vejce. Kedlubnové plátky obalíme v mouce, pak ve vejci, nakonec ve strouhance a lehce naklepeme. Rozpálíme tuk a steaky do zlatova osmažíme. ..
INGREDIENCE: 500g rybího filé, 2 cibule, 1 velký jogurt, 1 sýr lučina, malá sklenka sterilovaného celeru, 1 citrón, 1 lžíce hořčice, bylinková sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu uvaříme do měkka v osolené vodě spolu s cibulí a šťávou z půlky citrónu. Scedíme, vychladíme a nakrájíme na drobné kousky. Zalijeme bílým jogurtem s majonézou, lžíci hořčice s nadrobno usekanou čerstvou cibulkou. Sterilovaný celer scedíme, necháme okapat a pak jemně vmícháme do salátu. Dochutíme bylinkovou solí, citrónovou šťávou ..
INGREDIENCE: 2 kuřecí stehna, 5 hrnků vody, 100g ředkve, trochu hub, 100g karotky, 3 lžíce bílého vína, 1 pórek, sůlPOSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí stehna vaříme ve vodě, až maso odpadne od kosti. Sebereme mastnotu z vývaru. Maso nakrájíme na malé kousky, dáme zpět do vývaru, přivedeme do varu a zmírníme plamen. Karotku , ředkev a houby nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme do polévky. Přidáme víno, sůl a vaříme, až se obsah polévky zmenší na polovinu. Navrch polévky dáme drobně rozsekaný pórek a do ..
INGREDIENCE: 8 zelených paprik, 6 tvrdších rajčat, 2 cibule, 1 menší čerstvá okurka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 80g balkánského sýra a pažitkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, které dáme do salátové mísy. K tomu přidáme sloupnutá a na kostičky nakrájená rajčata, na drobné kostičky nakrájenou cibuli, oloupanou a na hrubo nakrouhanou okurku, salátovou směs osolíme, opepříme, ochutíme octem a olejem a dobře promícháme. Posypeme nastrouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 4 zelené dužnaté papriky, 1 salátová okurka, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 2 vrchovaté lžíce zelených natí(petrželka, pažitka, kopr), sůl a 1 bílý jogurt.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme stopek a semen nakrájíme na jemné nudličky, dáme do mísy, přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, utřený se solí, jemně nasekané zelené natě a dobře promícháme. Nakonec do salátu vmícháme rozšlehaný jogurt a salát podle chuti osolíme. Dobře vychlazený sal ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA