INGREDIENCE: 1 menší kuře, 100g cibule, 1 pórek, 100g mrkve, 100g hub nebo žampiónů, 2 dl kysané smetany, 2 stroužky česneku, 60g rostlinného tuku DELIKA, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY. Kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme, vložíme do kastrolu se zahřátým tukem a lehce osmáhneme. Přidáme plátky česneku, sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem z drůbků a přiklopené pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme očištěné rozkrájené houby, mrkev a kolečka pórku. Dodu ..
INGREDIENCE: 1/2 zadku zajíce, 10dkg slaniny, sůl, 4dkg a 10dkg másla na potírání, 2 menší cibule, 6 celých pepřů, 1 lžička mouky. POSTUP PŘÍPRAVY. Maso se zbaví blan a šlach, protáhne se na kýtách i hřbetě slaninou a solí se. Na pekáči se zpění máslo s cibulí nakrájenou na tenké plátky a nechá s jemně zažloutnout. Pak se vloží do pekáče zajíc, okoření se pepřem a podlije slabší hovězí polévkou, přikryje se a nechá asi 1/2 hodiny dusit. Dopeče se za stálého potírání rozpáleným máslem v dobře ..
INGREDIENCE: 1kg zvěřiny, 10dkg slaniny, žemle, 3 vejce, 1dl vína, 3dkg másla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: polovina zvěřiny se nakrájí na tenké plátky, z masa se odstraní blány,plátky se naklepou a prosolí. Druhá polovina zvěřiny se rozemele se slaninou a žemlí namočenou v mléce, přidají se 3 žloutky, osolí a přilije se 1dl madeirského vína. Vše se dobře promíchá a přidá sníh ze 3 bílků. Kastrol se vymaže máslem, obloží plátky slaniny a na ně se pokládají plátky zvěřiny proslaněnou stranou ke dnu. Na ..
INGREDIENCE: 8 žloutků, po 3/8 litru plnotučného mléka a smetany, 15 lístků bílé želatiny, 2 pevné hlávky salátku, hrst čerstvého kerblíku, sůl, 20g másla nebo tuku, 200g mrkve, 125g čerstvých fazolek, 1 citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s mlékem a smetanou a za stálého míchání zahříváme až těsně pod bod varu. Připravíme podle návodu želatinu a rozpustíme jí horké vaječné hmotě. Saláty opereme, natrháme na kousky a vaříme je prudce jednu až dvě minuty ve slané vodě. Potom je ochladíme v l ..
INGREDIENCE: 2 krabičky tresčích jater, 60g cibule, 2 vejce, sůl pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: tresčí játra rozetřeme s jemně sekanou cibulí, přidáme natvrdo uvařená a nastrouhaná vejce, sekanou pažitku, osolíme a dobře rozmícháme. Mažeme na chléb či pečivo. Můžeme obložit plátky rajčat, ředkviček, zelené papriky. ..
INGREDIENCE: 400 g filé z mořské štiky, 250 g čerstvé okurky, 1 citron, 1 hlávkový salát, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce nasekaného pórku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na ryby POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ochutíme kořením na ryby, mírně podlijeme asi 1 dl vody a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Na talíři připravíme krájený salát s ostatní zeleninou, pokapeme citronem, olejem a vložíme plátky ryby. Ze zbytku vývaru připravíme pikantní zálivku přimícháním hořčice, oleje, citornu, podle chuti přis ..
INGREDIENCE 400g těstovin sůl,20g rostlinného tuku,100g šlehačky,50g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme podle návodu výrobce, scedíme, jemně osolíme a promícháme s rostlinným tukem. Na každou porci nastříkáme 20g šlehačky a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme k drůbežím minutkám. ..
INGREDIENCE: 600g čerstvé ryby, 3 lžíce sójové omáčky, 1 menší zelená okurka, 2 bílé ředkve, 8 ředkviček,4 karotky.POSTUP PŘÍPRAVY: vykuchanou rybu očistíme, rozdělíme na porce a osušíme. Jednotlivé porce potřeme za pomocí štětce sójovou omáčkou. Ploutve posolíme a zabalíme do alobalu ( jen ploutve), necháme asi 20minut v chladničce proležet. Potom jednotlivé porce grilujeme při teplotě 220-250°C po každé straně asi 4 minuty(podle velikosti). Grilované porce obkládáme nakrájenou zeleninou. ..
INGREDIENCE: 6 velkých cibulí, 4-5 rajčat, 2 velké zelené papriky, 1 svazek dužnaté celerové natě, 1 hlávka zelí, 1 bujón v kostce.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Vaříme 10 minut, potom dáme na sporo a mírně dovaříme až zelenina změkne. Můžeme polévku dochutit kořením, kari, pepř, sůl, petrželku.Za týden zhubnete o 5 až 8 kg. ..
INGREDIENCE: 1500 g zvěřiny, sůl, 4 stružky česneku, 150 g slaniny, 100 g másla, 1 lžíce octa, 1/4 l kyselé smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřina (nejlépe z kýty) se protká hustě na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem. Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na něj vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme zvolna, přikryté, a po 1/2 hodině podlijeme slabě vodou se lžíci octa. Když zvěřina začíná měknout, dopečeme jí zprudka v troubě do červena a přitom jí poléváme kyselou smetanou. Příloha br ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA