Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | MAJONÉZA ZE ŽERVÉ.

INGREDIENCE: 2 tvarohové žervé ("gervais") ve váze dohromady asi 20 g, 1 žloutek, 100 g oleje, šťáva z půl citrónu, sůl, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme žervé a žloutek a mixujeme asi 15 vteřin. Potom začneme přilévat otvorem ve víčku mixéru olej a mixujeme ještě asi 1 minutu. Hotovou majonézu podle chuti přisolíme, přisladíme a okyselíme. Tato lehká majonéza se hodí zvláště na rybu a zeleninu.. ..

OMÁČKY | RYCHLÁ OLEJOVÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 2 vejce, 150 g oleje, lžička plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru, špetka soli a příp. i pepře, šťáva z 1 citrónu nebo ocet .POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce (žloutek i bílek, ale bez skořápky), dále citrónovou šťávu, sůl a hořčici dáme do mixéru a mixujeme, přiléváme zvolna slabým proudem olej otvorem ve víčku mixéru. Celkem mixujeme asi 3 minuty. Dostaneme poměrně hustou, již ochutněnou majonézu, kterou podle potřeby ředíme. ..

OMÁČKY | MLÉČNÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 1/4 litru mléka, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce oleje, sůl, citrónová šťáva, špetička bílého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko svaříme s moukou na hladkou řídkou kaši, prochladlou dáme do mixéru, přidáváme jedno vejce za druhým i olej a mixujeme. Zhoustlou majonézu pak ochutíme citronem a kořením. ..

OMÁČKY | TVAROHOVÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 100 g tvarohu, 5 lžic mléka, 1, žloutek, 1 lžíce oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru a soli, 1/2 lžičky hladké hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme mléko, přidáváme po částech tvaroh, žloutek, olej, citrónovou šťávu, hořčici a nakonec cukr. Dostaneme netučnou majonézu. ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BURGUNSKÉ MASOVÉ FONDULE.

INGREDIENCE: 800 g roštěnce nebo zadního hovězího masa,1 láhev aleje; worcesterská omáčka, tatarská omáčka, křenová omáčka, kečup,cibulky, okurky . POSTUP PŘÍPRAVY: Na stůl rozestavíme již hotové koupené omáčky, talířek s rozkrájenými okurkami a mističku s cibulkami. Zapálený vařič dáme do středu stolu a na něj postavíme již rozehřátý olej v misce nebo kotlíku. Maso předem rozkrájené postavíme v misce vedle nádoby na fondule. Každý z hostu si napichuje na vidlici kousek masa, ochutí jej worcest ..

POMAZÁNKY | Jarčiná pomazánka

INGREDIENCE: 500 g měkkého salámu, 100 g majolky, 1 cibule, 2 sterilované okurky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce jemného kečupu, lžíce worchesteru, 3 kostky cukru POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky cukru svaříme. Po vychladnutí zamícháme do umletého salámu a přidáme majolku. Opět dobře promícháme ..

RYBY RŮZNÉ | TUŇÁK ZAPÉKANÝ (Maguro-jaki)

INGREDIENCE:500 g tuňáka, 1 dl koňaku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička cukru,1/2 lžičky soli, 1 oloupaný citrón, 1 lžíce oleje POSTUP PŘÍPRAVY:Do ohnivzdorné zapékací misky vymazané olejem urovnáme plátky tuňáka a zalijeme koňakem, sójovou omáčkou, posypeme cukrem a solí. Navrch dáme plátky citrónu zbavené kůry. Dáme do vyhřáté trouby. Hned jak se šťáva začne vařit, plátky citrónu obrátíme. Zapékáme 20-30 minut. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem. ..

RYBY LOSOS EXOTICKÉ | PEČENÝ LOSOS S VEJCEM A CITRÓNEM (Sake no mušijaki)

INGREDIENCE:400 g filé z lososa (lze použít jiné ryby s bílým masem), 1 oloupaný citrón, 4 natvrdo vařená vejce Zálivka: 5 lžic rýžového vína, 2 lžičky soli, glutasol. V dřívějších dobách se losos pekl na dřevěném uhlí, dnes se peče v alobalové fólii. POSTUP PŘÍPRAVY:Filé z lososa nakrájíme na porce a namočíme do zálivky. Ponecháme marinovat nejméně pět minut. Vařená vejce nakrájíme na půlky a citrón na plátky. Alobal nastříháme na ,čtyři čtverce a na každý z nich položíme porci filé, dvě polov ..

RYBY RŮZNÉ | TUŇÁK SE SOJOVOU OMÁČKOU [Terijaki)

INGREDIENCE: 500 g čerstvého tuňáka, mouka, olej, 1 okurka, 2 lžíce rýžového nebo bílého vína, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce cukru,1/2 hrnečku sanbai-zu: 4 lžíce 8% octa, 2 lžíce cukru,1/2 lžičky sójové omáčky, 1/2 lžičky soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka nakrájíme na čtyři plátky a obalíme v mouce. Okurku oloupeme a rozpůlíme, nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme marinovat v omáčce sanbai-zu. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj plátky tuňáka. Na mírném ohni necháme opéci, slijeme olej a ..

SALÁTY | SALÁT MNOHÁ CHUTÍ.

INGREDIENCE: 2 mrkve, 1 salátovou okurku, 1 svazek kopru, 250g rajčat, 1 svazek ředkviček, 1 svazek naťových cibulek nebo menší pórek, 3 listy hlávkového salátu, 1 lžíce sekaných lístkových ořechů, 1 stonek čerstvé bazalky či 1 lžičku sušené, petrželku na ozdobení.NA ZÁLIVKU: 4 lžíce octa,sůl, mletý pepř, na špičku nože hořčice, 1 cibuli, 4 lžíce oleje.NA HUSTOU OMÁČKU: 4 lžíce salátové majonézy 175g netučného jogurtu sůl, pepř sladkou papriku,cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev nakrouháme nahrubo, okur ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz