Recepty na xkuchtik.cz

LUŠTĚNINY | FAZOLE SE SLANINOU A CIBULÍ.

INGREDIENCE: 500g bílých fazolí, 3 cibule, 100g slaniny, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme vařit 2 l vody a do vřící vody dáme propláchnuté fazole. Stáhneme z plotny, přiklopíme poklicí a necháme 30 minut odstát. Dáme je na rozpálenou plotýnku a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na kolečka a ta ještě na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme ji na ohni a přidáme k ní pokrájenou cibuli. Osmáhneme, až začne zlátnout. Fazole scedíme, přidáme slaninu a cibuli, vše dobře promícháme a ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | PLZEŇSKÝ ŠPÍZ.

INGREDIENCE: 300g svíčkové, 300g panenské vepřové, 300g anglické slaniny, 150g moravské klobásy, 120ml rostlinného oleje, 12 stroužků česneku, 200ml plzeňské dvanáctky, 250g červené kapie, 4 cibule, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou a panenskou vepřovou očistíme a nakrájíme z nich malé medajlonky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a s kousky slaniny a kolečky klobásy střídavě napichujeme na špíz. Ten vložíme na rozpálený olej, prudce opečeme ze všech stran a dáme do trouby zvolna dop ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | VAŘENÉ HOVĚZÍ MASO

INGREDIENCE: 500 g hovězího žebra, špíčky nebo péra, 1 cibule, 1 rovná polévková lžíce soliNa polévku: 1 čajová lžička nakrájené zelené petrželky, 1 čajová lžička nakrájené celerové natě, 50 g nakrájeného celeru, 30 g nakrájené petržele, 20 g nakrájené mrkve.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve dáme vařit osolenou vodu do většího hrnce. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme utěrkou, pak mír- ` ně naklepeme paličkou na vodou navlhčeném prkénku (suché dřevo vpíjí Šťávu z masa} a vložíme do vařící vody, ..

PŘEDKRMY | Ženevské řezy

INGREDIENCE:10 plátků šunky, 10 plátků sýra eidam, 250 g másla, 4 lžíce mléka, lžíce sardelové pasty, citron, sladké mandle, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom ho do hladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku si nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě natíráme pastou a vršíme na sebe asi 4 vrstvy (ukončíme šunkou). Dobře vychladíme a druhý den zdobíme kopečkem ochuceného másla, mandlí a petrželkou ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | MORAVSKÝ BRABEC.

INGREDIENCE: 500g vepřového vykostěného bůčku (ramínko, plecko),1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky o hraně asi 3 až 4cm a vložíme do kastrolu, osolíme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, utřený česnek, okmínujeme, podlijeme 1dl studené vývaru nebo vody a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Podle potřeby doléváme vysmáhlou šťávu troch ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | RAGŮ PO DEBRECÍNSKU.

INGREDIENCE: 400g vepřového plecka, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 2 kapie, 150g měkkého salámu nebo klobásy, 50g vepřového sádla, 1/16 l smetany, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso v celku omyjeme a po osušení je nakrájíme na menší kostičky o hraně 1,5-2 cm.Nakrájenou cibuli a s trochou soli utřený česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme protlak, promícháme a vložíme maso. Podusíme, osolím ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | Hrachová polévka

INGREDIENCE: 200 g hrachu, 500 ml vody, 30 g mrkve, 30 g petržele, 30 g celeru, 30 g másla, 30 g hladké mouky, špetka majoránky, špetka soli, česnek, špetka pepře, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme do měkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme. Před podáváním polévku okořeníme ..

PŘEDKRMY | Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, lžička cukru, necelý 1/4 l mléka, 2 žloutky, 60 g sádla, sůl, vejce na potření, sůl a mák nebo sůl a kmín na posypání, ztužený tuk na plech POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s trochou mouky. Necháme na teplém místě vzejít. Přidáme žloutky, rozehřátý a prochladlý tuk a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme vykynout. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ.

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ. INGREDIENCE: 750 hovězího masa ( ze svíčkové nebo kýty), 70g slaniny, 100g rostlinného tuku nebo másla, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1/4 čajové lžičky tymiánu, 1 lžíce hrubé mouky, 1/4 l sladké nebo zakysané smetany, 1 lžíce soli, nakládané brusinky nebo rybízový džem. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Omyté a ..

ZELENINA | ZELNÉ LISTY PLNĚNÉ MASEM.

INGREDIENCE: 250g vepřového masa z plecka, 250g telecího plecka, 600g hlávkového zelí, 75g cibule, 60g rýže, 40g rajčatového protlaku, 1 lžíce petrželové natě, 1 syrové vejce, 1/8 l kyselé smetany, 1 lžička solamylu, 125g vepřového sádla, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1g pepře, 1 lžička sladké papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Celou hlávku zelí vložíme na 5 minut do vroucí vody spařit. Po vyjmutí z vody rozebereme na jednotlivé listy (vývar nevyléváme, budeme jej potřebovat). Střední žebro listu lehce ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz