INGREDIENCE: 1,5kg mletého vepřového bůčku, 6 syrových vajec, 2 lžičky vegety, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme vejce a ostatní přísady. Řádně promícháme a uložíme do lednice do druhého dne. Potom vložíme do mikrotenového sáčku a vytvoříme šišku, zavážeme a dáme do vřící vody vařit,jak voda začne opět vařit snížíme teplotu a vaříme zvolna 1,5 hodiny. Po odstranění sáčku a částečném ochlazení obalíme hotovou mortadelu ve sladké paprice. Příloha bramborový knedlík a salát. ..
INGREDIENCE: 150g mraženého hrášku, 500g květáku. 500g brokolice, sůl, 4 vejce, 4 rajská jablíčka, 2 lžíce slunečnicových jader, 1 svazek kerblíku, 1/2 svazku petrželky, 100ml mléka,75g plnotučného jogurtu, 3 lžíce arašídového másla.PŘÍPRAVY: Hrášek necháme rozmrazit. Květák a brokolici dobře očistíme a rozebereme na velmi malé růžičky. Všechno vložíme do vařící osolené vody a asi4 minuty blanšírujeme. Vejce vaříme zhruba deset minut natvrdo. Potom je oloupeme a nakrájíme na osminky. Rajská jabl ..
Ingredience: 8 kuřecích stehen, 1 zelená pálivá paprika, 1 červená pálivá paprika, 150g nesolených pražených buráků, 2lžíce smetany na šlehání, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, olej do pekáče.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nařízneme, zbavíme zrnek a najemno usekáme. Také buráky najemno nasekáme a smícháme s paprikami. Ve smetaně na šlehání rozkvedláme vejce. Stehýnka opláchneme a osušíme, obalíme v mouce, ve vaječné smetaně a ještě v burácích a paprikách. ..
INGREDIENCE: 500g telecí plece, 3 lžíce rostlinného tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1/2 l vývaru z masoxu, 1/2 lžičky soli, špetka kmínu, 3 kuličky celého pepře, 50ml mléka, 10ml plnotučné smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na 2 polévkových lžících tuku. Přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme a potom zalijeme půl litrem vývaru z masoxu. Osolíme a přidáme koření. Základ zavaříme a pak do něho vložíme na drobnější kostky nakrájenou telecí p ..
INGEDIENCE: 2kg skopové kýty s kostí, 35dkg cibule, 1/4 l světlého piva, 15dkg sádla, 10dkg másla, 8dkg hladké mouky, 1/2 l kyselé smetany,citrónová kůra, nové koření, zrnka pepře, bobkový list, rozmarýn. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopovou kýtu vykostíme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách do červena.nyní ji položíme na světlý cibulový základ do kterého jsme přilili světlé pivo a přidali zrnka pepře, nové koření,rozmarýn,bobkový list a kousek citrónové kůry. Dušenou kýtu vyjmeme a omáčku zahust ..
INGEDIENCE: 400g mladých cukín, sůl, šálek smetany, několik lžic biokysu, citrónová šťáva, kopr,4 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře omyté neloupané cukíny nastrouháme na hrubší nudličky a osolíme. Smetanu trochu zředíme biokysem, ochutíme citrónovou šťávou a promícháme jemně s jemně nakrájeným koprem. Rozdělíme do misek a ozdobíme osminkami rajčat. ..
INGREDIENCE: 150g syrového celeru, 150g tvrdého sýra na strouhání, kelímek majonézy, 1 cibule,1 mrkev, sůl, ocet, cukr podle chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: celer oloupeme, omyjeme a spolu se sýrem nastrouháme nahrubo. Mrkev a cibuli nastrouháme najemno a všechny suroviny smícháme opatrně s majonézou, octem a cukrem. Osolíme a je to hotové ! ..
INGREDIENCE: 1kg brambor, kmín, 150g trhaných krupek, 1/4 l mléka, 20g másla, sůl, majoránka, česnek, 1 cibule, 100g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, na půlky nakrájené brambory uvaříme s kmínem v osolené vodě. Krupky propláchneme a potom uvaříme s máslem v osolené vodě do měkka. Během vaření krupkami mícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme a přidáme k nim uvařené krupky. Promícháme, přidáme trochu majoránky a stroužek utřeného česneku a opět vše zamícháme. Zd ..
INGREDIENCE: 1kg brambor,400g kysaného zelí, kmín, špetka cukru, 2 lžíce sádla, 1 cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a dochutíme špetkou cukru. Na sádle osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory scedíme, rozmačkáme a do horkých brambor vmícháme zelí a osmaženou cibulku. Dobře promícháme. Hodí se jako příloha k masitým pokrmům,párkům nebo klobásám. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA