Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MORTADELA.

INGREDIENCE: 1,5kg mletého vepřového bůčku, 6 syrových vajec, 2 lžičky vegety, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme vejce a ostatní přísady. Řádně promícháme a uložíme do lednice do druhého dne. Potom vložíme do mikrotenového sáčku a vytvoříme šišku, zavážeme a dáme do vřící vody vařit,jak voda začne opět vařit snížíme teplotu a vaříme zvolna 1,5 hodiny. Po odstranění sáčku a částečném ochlazení obalíme hotovou mortadelu ve sladké paprice. Příloha bramborový knedlík a salát. ..

SALÁTY | KVĚTÁKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 150g mraženého hrášku, 500g květáku. 500g brokolice, sůl, 4 vejce, 4 rajská jablíčka, 2 lžíce slunečnicových jader, 1 svazek kerblíku, 1/2 svazku petrželky, 100ml mléka,75g plnotučného jogurtu, 3 lžíce arašídového másla.PŘÍPRAVY: Hrášek necháme rozmrazit. Květák a brokolici dobře očistíme a rozebereme na velmi malé růžičky. Všechno vložíme do vařící osolené vody a asi4 minuty blanšírujeme. Vejce vaříme zhruba deset minut natvrdo. Potom je oloupeme a nakrájíme na osminky. Rajská jabl ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ STEHNA OBALENÁ OŘÍŠKY.

Ingredience: 8 kuřecích stehen, 1 zelená pálivá paprika, 1 červená pálivá paprika, 150g nesolených pražených buráků, 2lžíce smetany na šlehání, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, olej do pekáče.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nařízneme, zbavíme zrnek a najemno usekáme. Také buráky najemno nasekáme a smícháme s paprikami. Ve smetaně na šlehání rozkvedláme vejce. Stehýnka opláchneme a osušíme, obalíme v mouce, ve vaječné smetaně a ještě v burácích a paprikách. ..

MASO TELECÍ | TELECÍ NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 500g telecí plece, 3 lžíce rostlinného tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1/2 l vývaru z masoxu, 1/2 lžičky soli, špetka kmínu, 3 kuličky celého pepře, 50ml mléka, 10ml plnotučné smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na 2 polévkových lžících tuku. Přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme a potom zalijeme půl litrem vývaru z masoxu. Osolíme a přidáme koření. Základ zavaříme a pak do něho vložíme na drobnější kostky nakrájenou telecí p ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ KÝTA NA PIVĚ.

INGEDIENCE: 2kg skopové kýty s kostí, 35dkg cibule, 1/4 l světlého piva, 15dkg sádla, 10dkg másla, 8dkg hladké mouky, 1/2 l kyselé smetany,citrónová kůra, nové koření, zrnka pepře, bobkový list, rozmarýn. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopovou kýtu vykostíme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách do červena.nyní ji položíme na světlý cibulový základ do kterého jsme přilili světlé pivo a přidali zrnka pepře, nové koření,rozmarýn,bobkový list a kousek citrónové kůry. Dušenou kýtu vyjmeme a omáčku zahust ..

SALÁTY | SALÁT Z CUKÍN.

INGEDIENCE: 400g mladých cukín, sůl, šálek smetany, několik lžic biokysu, citrónová šťáva, kopr,4 rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře omyté neloupané cukíny nastrouháme na hrubší nudličky a osolíme. Smetanu trochu zředíme biokysem, ochutíme citrónovou šťávou a promícháme jemně s jemně nakrájeným koprem. Rozdělíme do misek a ozdobíme osminkami rajčat. ..

POMAZÁNKY | CELEROVÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 150g syrového celeru, 150g tvrdého sýra na strouhání, kelímek majonézy, 1 cibule,1 mrkev, sůl, ocet, cukr podle chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: celer oloupeme, omyjeme a spolu se sýrem nastrouháme nahrubo. Mrkev a cibuli nastrouháme najemno a všechny suroviny smícháme opatrně s majonézou, octem a cukrem. Osolíme a je to hotové ! ..

BRAMBORY | NASTAVOVANÁ KAŠE.

INGREDIENCE: 1kg brambor, kmín, 150g trhaných krupek, 1/4 l mléka, 20g másla, sůl, majoránka, česnek, 1 cibule, 100g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, na půlky nakrájené brambory uvaříme s kmínem v osolené vodě. Krupky propláchneme a potom uvaříme s máslem v osolené vodě do měkka. Během vaření krupkami mícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme a přidáme k nim uvařené krupky. Promícháme, přidáme trochu majoránky a stroužek utřeného česneku a opět vše zamícháme. Zd ..

BRAMBORY | JIHOČESKÁ LEPENICE.

INGREDIENCE: 1kg brambor,400g kysaného zelí, kmín, špetka cukru, 2 lžíce sádla, 1 cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a dochutíme špetkou cukru. Na sádle osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory scedíme, rozmačkáme a do horkých brambor vmícháme zelí a osmaženou cibulku. Dobře promícháme. Hodí se jako příloha k masitým pokrmům,párkům nebo klobásám. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz