Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ ŠIŠKY.

INGREDIENCE: 800g brambor, 150g hrubé mouky, 150g krupice, 2 vejce, sůl, strouhanka, máslo, popřípadě mletý mák, strouhaný tvaroh nebo perník, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené oloupané brambory nastrouháme na vál, posypeme moukou a krupicí, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme válečky a znich krájíme stejné kousky, které tvarujeme do šišek. Do vařící osolené vody dáme šišky a vaříme 5 minut. Když vyplavou,vyndáme je cedníkem a necháme okapat. Lehce je pomastíme máslem, aby ..

RYBY KAPR | KAPR NA PIVU III

INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, pepř, 1/4 l piva (Plzeň-Budvar),2 lžíce oleje, 1 cibule, citrónová šťáva z 1/2 citrónu, kmín, mletá paprika, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme pivem a vložíme na hodinu do ledničky proležet. Poté na pánvi osmáhneme na kroužky nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce kapra a zobou stran zprudka osmáhneme. Pak přilijeme zbylé pivo, přidáme citrónovou šťávu, kmín, podle chuti mletou papriku a zvolna asi 18 minut dus ..

VEPŘOVÉ KÝTA | OHNIVÉ MASO.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, sterilovaná okurka, cibule, hořčice, sůl, 2dkg maizena nebo solamyl,1/2 l bílého vína, pepř, pálivá paprika , podle chuti feferonky, olej. POSTU PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a zakapeme olejem. Na osmaženou cibuli dáme maso, na drobno nakrájenou okurku, feferonky , hořčici a podusíme. Měkké maso zaprášíme maizenou přidáme víno. Příloha se podává kari rýže. ..

SALÁTY | BRAMBOROVÝ SALÁT S RYBOU PO NORSKU.

INGREDIENCE: 500g brambor vařených ve slupce, 250g zmrazeného rybího filé, 40g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, trochu jemně nasekané pažitky, 150g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: zmrazené filé pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pažitkou a necháme částečně rozmrazit. poté rybou osušíme, osolíme a v rozehřátém tuku upečeme. To trvá asi 10 minut. Upečenou rybu necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostičky, přidáme k nim vychladlou ..

SALÁTY | PESTRÝ ZELNÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 200g sterilovaného zelí v sladkokyselém nálevu, 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, lžička cukru, 2 lžíce spařených rozinek, 1 křehké jablko a 1 pomeranč.POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí překrájíme, dáme do mísy, přidáme ocet, olej, cukr, rozinky, na kostičky nakrájené jablko, na plátky nakrájený pomeranč a lehce promícháme. Hotový salát upravíme do hlubší skleněné misky a ozdobíme dílky pomeranče nebo grapefruitu. Podáváme k studené pečené drůbeži, k paštice z králíka, k pečenému srnčímu hřbetu, k p ..

POMAZÁNKY | PAŠTIKOVÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 400g drůbeží paštiky z konzervy, 2 lžíce rostlinného másla, 1 měkký roztíratelný sýr, špetku soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Tavený sýr našleháme s máslem, přidáme paštiku a utřeme do krému. Nakonec dochutíme solí a mletým pepřem. ..

POMAZÁNKY | RYBÍ POMAZÁNKA ZE ŠPROTŮ.

INGREDIENCE: 1 konzerva šprotů (250g), 2 lžíce rostlinného másla, 1 lučina,1 naťová cibulka,po špetce bílého pepře, soli a mletého rozmarýnu.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo našleháme s lučinou a přidáme utřené šproty bez oleje. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Čerstvou zelenou cibulku posekáme nadrobno a vmícháme ji do pomazánky. ..

POMAZÁNKY | TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S PAŽITKOU.

INGREDIENCE: 350g měkkého tvarohu, 4 lžíce rostlinného másla, 3 lžíce posekané pažitky, špetka soli, 1 lžíce bílého jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo našleháme s jogurtem a přidáme prolisovaný tvaroh. Osolíme a vmícháme drobně nasekanou pažitku. ..

POMAZÁNKY | VAJEČNÁ POMÁZÁNKA S KOPREM.

INGREDIENCE: 5 vajec, 1 cibule, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, špetku soli, 3 lžíce čerstvého posekaného kopru.POSTUP PŘÍPRAVY: vejce ponoříme do studené vody a vaříme natvrdo- asi 9 minut od doby varu. Zatím nasekáme cibuli nadrobno. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Zchladlá vejce nakrájíme na kousky.Vše promícháme a přidáme kopr i cibuli. ..

POMAZÁNKY | MASOVÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 1 masová konzerva, 1 cibule, 1 lžíce kremžské hořčice,1/2 čerstvé papriky,po špetce soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z konzervy můžeme umlít nebo je rozšleháme, aby bylo co nejjemnější, přidáme hořčici, drobně nasekanou cibuli a nakrájenou papriku nejlépe na kostičky. Pak ochutíme solí a pepřem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz