INGREDIENCE: 800g brambor, 150g hrubé mouky, 150g krupice, 2 vejce, sůl, strouhanka, máslo, popřípadě mletý mák, strouhaný tvaroh nebo perník, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené oloupané brambory nastrouháme na vál, posypeme moukou a krupicí, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme válečky a znich krájíme stejné kousky, které tvarujeme do šišek. Do vařící osolené vody dáme šišky a vaříme 5 minut. Když vyplavou,vyndáme je cedníkem a necháme okapat. Lehce je pomastíme máslem, aby ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, pepř, 1/4 l piva (Plzeň-Budvar),2 lžíce oleje, 1 cibule, citrónová šťáva z 1/2 citrónu, kmín, mletá paprika, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme pivem a vložíme na hodinu do ledničky proležet. Poté na pánvi osmáhneme na kroužky nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce kapra a zobou stran zprudka osmáhneme. Pak přilijeme zbylé pivo, přidáme citrónovou šťávu, kmín, podle chuti mletou papriku a zvolna asi 18 minut dus ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, sterilovaná okurka, cibule, hořčice, sůl, 2dkg maizena nebo solamyl,1/2 l bílého vína, pepř, pálivá paprika , podle chuti feferonky, olej. POSTU PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a zakapeme olejem. Na osmaženou cibuli dáme maso, na drobno nakrájenou okurku, feferonky , hořčici a podusíme. Měkké maso zaprášíme maizenou přidáme víno. Příloha se podává kari rýže. ..
INGREDIENCE: 500g brambor vařených ve slupce, 250g zmrazeného rybího filé, 40g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, trochu jemně nasekané pažitky, 150g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: zmrazené filé pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pažitkou a necháme částečně rozmrazit. poté rybou osušíme, osolíme a v rozehřátém tuku upečeme. To trvá asi 10 minut. Upečenou rybu necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostičky, přidáme k nim vychladlou ..
INGREDIENCE: 200g sterilovaného zelí v sladkokyselém nálevu, 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, lžička cukru, 2 lžíce spařených rozinek, 1 křehké jablko a 1 pomeranč.POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí překrájíme, dáme do mísy, přidáme ocet, olej, cukr, rozinky, na kostičky nakrájené jablko, na plátky nakrájený pomeranč a lehce promícháme. Hotový salát upravíme do hlubší skleněné misky a ozdobíme dílky pomeranče nebo grapefruitu. Podáváme k studené pečené drůbeži, k paštice z králíka, k pečenému srnčímu hřbetu, k p ..
INGREDIENCE: 400g drůbeží paštiky z konzervy, 2 lžíce rostlinného másla, 1 měkký roztíratelný sýr, špetku soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Tavený sýr našleháme s máslem, přidáme paštiku a utřeme do krému. Nakonec dochutíme solí a mletým pepřem. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva šprotů (250g), 2 lžíce rostlinného másla, 1 lučina,1 naťová cibulka,po špetce bílého pepře, soli a mletého rozmarýnu.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo našleháme s lučinou a přidáme utřené šproty bez oleje. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Čerstvou zelenou cibulku posekáme nadrobno a vmícháme ji do pomazánky. ..
INGREDIENCE: 350g měkkého tvarohu, 4 lžíce rostlinného másla, 3 lžíce posekané pažitky, špetka soli, 1 lžíce bílého jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo našleháme s jogurtem a přidáme prolisovaný tvaroh. Osolíme a vmícháme drobně nasekanou pažitku. ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 1 cibule, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, špetku soli, 3 lžíce čerstvého posekaného kopru.POSTUP PŘÍPRAVY: vejce ponoříme do studené vody a vaříme natvrdo- asi 9 minut od doby varu. Zatím nasekáme cibuli nadrobno. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Zchladlá vejce nakrájíme na kousky.Vše promícháme a přidáme kopr i cibuli. ..
INGREDIENCE: 1 masová konzerva, 1 cibule, 1 lžíce kremžské hořčice,1/2 čerstvé papriky,po špetce soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z konzervy můžeme umlít nebo je rozšleháme, aby bylo co nejjemnější, přidáme hořčici, drobně nasekanou cibuli a nakrájenou papriku nejlépe na kostičky. Pak ochutíme solí a pepřem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA