INGREDENCE: 30dkg mletého masa, 2 rozstrouhané brambory syrové, 2 žloutky, sůl, pepř, česnek a majoránka podle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme a nakonec vmícháme čtyři bílky. Do rozpáleného tuku vhazujeme po lžičkách směs a upravíme ji na placičky, které rychle po obou stranách opečeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí roštěnky nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pak si plátky rozdělíme na dvě poloviny. Na jedny dáme salám a žampióny a přehneme a na druhé dáme plátek šunky a plátek sýra a opět přehneme. Plátky dáme s kouskem másla na pekáč a pečeme doměkka.Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s hranolky a oblohou. ..
INGREDIENCE: Půlka slepice, sůl 2 kuličky pepře,1 cibule, 1 stroužek česneku 30g petržele 50g mrkve ,30g celeru, 50g růžičkové kapusty 1 malá zelená paprika 1 rajče, 1 lžíce hrášku, 50g polévkových nudlí, petrželka, 50g žampiónů.POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř a česnek a vaříme na mírném ohni, až maso změkne. 20 minut před koncem varu vložíme zeleninu a žampióny. Měkkou slepici vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme na porce a spolu s nakráje ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1,5kg), 1,5dl bílého vína, sůl, majoránka.NÁDIVKA: 80g slaniny, 1 cibule, 200g mletého vepřového masa, 200g čerstvých nebo 20g sušených hub, játra z 1 kuřete, 2 housky, mléko, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, muškátový oříšek, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme na prsou a na stehnech uvolním kůži a kuře osolíme a uvnitř poprášíme majoránkou. Kuře naplníme nádivkou v dutině břišní i pod uvolněnou kůží, vložíme do pekáče, podlijeme bílým vínem, přiklopíme vrchním díl ..
INGREDIENCE: 1 květák, 1 sterilovaná okurka, 1 cibule, trochu kopru nebo petrželky, sůl, 2 lžíce citrónové šťávy a 200g okořeněné majonézy. PŘÍPRAVY: Květák vložíme na chvíli do osolené,slabě okyselené vody. Očištěný květák i s košťálem a okurkou nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekaný kopr nebo petrželku, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme s majonézou. Hotový salát upravíme na mísu a zdobíme hl.salátem, ředkvičkou, paprik ..
INGREDIENCE: 600g zadního hovězího masa, 60g slaniny, 1 cibule, česnek, 80g rajčat, 2 papriky(nebo 100g konzervovaného leča), 1,5dl suchého vína, majoránka, mletý pepř, estragon, saturejka, sůl, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso naklepeme a nakrájíme na hranolky. Slaninu pokrájíme na kostičky vyškvaříme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Doplníme rozetřeným česnekem, oloupanými pokrájenými rajčaty, pokrájenými paprikami a nakonec masem. Vše podlijeme vývarem, ochutím ..
INGREDIENCE: 3 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 6 zelených masitých paprik, 8 pevných rajčat, 8 sázených vajec.POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek utřeme se solí, přidáme na pánev do oleje a vtom prudce opečeme, na osminky nakrájené papriky a rozpůlené rajčata rozdělíme na talíře a navrch položíme horká sázená vejce. Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 8 velkých plátků šunky, 8 tyčinek chřestu z plechovky, 8 malých naložených okurek,6 vajec uvařených natvrdo, 1/2 l čistého vývaru(BUJONU), ocet, sůl, pepř, víno-nejlépe sherry, 1 balíček želatinyOd(6 listů), 1 svazek pažitky.POSTUP PŘÍPRAVY: Chřest zabalíme do šunky. Okurky podélně rozpůlíme a vyřízneme jadřince, vejce nakrájíme na plátky a ty rozpůlíme. Z masového vývaru a želatiny připravíme tekutinu a silně ji ochutíme kořením. Do nákypové formy s rovným dnem a svislými stěnami n ..
INGREDIENCE: 400g jehněčího masa z kýty, 3 lžíce rozinek 1 malý sušený nebo naložený lusk chilli(1lžička mletého koření, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, pepř, 1 vejce, 1 lžíce strouhané citrónové kůry, sůl, koriandr, 5 lžic strouhanky, 1/8 l oleje na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky a rozemeleme 2x na masovém strojku společně s rozinkami a očištěným luskem chilli, nebo lžičkou mletého koření. Nasekáme cibuli, utřeme česnek, cibuli na jedné lžíci oleje krátce ..
INGREDIECE: 10dkg kaše, 3dl vody, 20dkg masových zbytků, sůl, pepř, 2 vejce, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, trochu hrubé mouky nebo strouhané housky. Na obalení 1 vejce, strouhanka, na smažení 100% tuk.POSTUP PŘÍPRAVY: Masové zbytky umeleme a smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme ploché řízky, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a na tuku smažíme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA