Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | OŘECHY V CUKRU JAKO KOMPOT.

POSTUP PŘÍPRAVY: použijeme ořechy nedozrálé, takové které můžeme dobře překrojit nožem. Ponecháme je celé a ve velké sklenici je zalijeme vodou. Vodu (studenou) musíme každý den měnit. Asi po 20 dnech získají ořechy tmavou barvu. Potom je dáme vařit. Zkoušíme jehlou, zda jsou dobře uvařené. Potom je vkládáme do sklenic. Prosypeme cukrem a zalijeme převařenou vodou. Uzavřeme víčky a sterilujeme ještě asi 30 minut při teplotě 85°C a potom je uložíme v temnu. ..

SALÁTY | SALÁMOVÝ SALÁT S BRAMORÁKY.

INGREDIENCE: 350g měkkého salámu(junior), 3 cibule, 3 kyselé okurky, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 1kg brambor, 1 svazek kopru, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Salám nakrájíme na nudličky. Oloupeme 2 cibule a spolu s okurkami je nakrájíme na drobné kostičky. Vše společně smícháme, zakápneme olejem s octem, dostatečně osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a jemně je nastrouháme. Oloupeme zbylou cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Opereme a osušíme kopr. Je ..

POMAZÁNKY | Olomoucká tvarohová pomazánka

INGREDIENCE: 250 g tvarohu, balíček olomouckých tvarůžků, několik lžic smetany nebo jogurtu, cibule, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžíce másla, pepř, 2 lžíce posekané pažitky, 8 krajíčků chleba POSTUP PŘÍPRAVY: Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem, doplníme pomazánkou a ozdobíme drobně posekanou petrželkou. ..

ZELENINA | Cuketové řízečky

INGREDIENCE: 400 g cukety, 1 vejce, 3 lžíce vody, 100 g sýra parmezán, 75 g strouhanky, 75 g hladké mouky, rostlinný olej na smažení, svazek petrželky POSTUP PŘÍPRAVY: Ke smažení jsou nejvhodnější středně velké a nevyzrálé plody. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku, ale neloupeme je. Ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky silné asi 5 mm. 5ízečky dostatečně osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vejce se třemi lžícemi chladné vody. Nasrouháme parmezán a smísíme se strouhankou. Plátky cuket obalíme nejp ..

RYBY FILÉ | Zapečené filé na špenátě

INGREDIENCE: 500 g špenátu, 2 cibule, lžíce másla, sůl, pepř, 800 g rybího filé, 1/4 l vývaru ze zeleniny, 100 ml bílého vína, 3 rajčat, 1 citrón, 250 g sýra gouda, rostlinný olej, špetka tymiánu POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut ulež ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | HOVĚZÍ GULÁŠ S BRAMBOREM.

INGREDIENCE: 400g hovězí plece, 40g rostlinného tuku DELIKA, 80g cibule, 100g brambor, 1 lžíce rajčatového protlaku, kmín, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: sekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na stejně velké kousky a krátce po všech stranách osmahneme. Posolíme, popepříme, pokmínujeme, podlijeme horkou vodou a přiklopené pokličkou dusíme. K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, jemně nastrouhané brambory, dobře rozmícháme a dodusíme maso do měkka. Podle chuti přisolí ..

SALÁTY | ZELENINOVÝ SALÁT SE ŠPAGETAMY.

INGREDIENCE: 200g mrkve, 1 salátová okurka, 200g špaget, 1 žloutek, 60g oleje, ocet nebo citrónová šťáva, lžička cukru, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme teplou vodou a necháme odkapat. Potom promastíme olejem a necháme vychladnout. Mrkev uvaříme do měkka a rozkrájíme ji šikmo na nudličky, salátovou okurku na tenké plátky. Ze žloutku a oleje připravíme majonézu ochutíme špetkou cukru, mletým pepřem, octem a solí. Studené špagety promícháme s r ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ V MRKVI.

INGREDIENCE: 400g hovězího masa, 400g mrkve, 40g rostlinného tuku, 20g hladké mouky, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na stejné kousky a osmáhneme na části tuku. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. Ze zbývajícího tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme ji spolu s mrkví k téměř měkkému masu a dodusíme do měkka. Nakonec okořeníme petrželkou,podle potřeby přisolíme a podáváme s vařenými brambory. ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT S KEDLUBNOU.

INGREDIENCE: 2 svazky ředkviček, 2 kedlubny, pažitka nebo petrželka, 1bílý jogurt nebo biokys, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané ředkvičky a kedlubny nakrájíme na tenké plátky, smícháme se sekanou pažitkou, osolíme, přelijeme bílým jogurtem a dobře vychladíme ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA S BRAMBOROVÝMI KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: Hovězí vývar, 100g kořenové zeleniny, sůl, 300gbrambor uvařených ve slupce, 20g másla, 1 vejce, petrželka, 40g cibule, rostlinný tuk ceres soft na osmažení knedlíčků, strouhanka na obaleníPOSTUP PŘÍPRAVY: Do přecezeného vývaru přidáme drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, osolíme a uvaříme do měkka. Brambory oloupeme rozstrouháme, přidáme sekanou petrželku sekanou cibuli zpěněnou na másle, vejce, špetku soli a dobře promícháme. Můžeme okořenit pepřem. Ze směsi lžičkou odkraj ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz