INGREDIENCE: 400 g filé z mořské štiky, 250 g čerstvé okurky, 1 citron, 1 hlávkový salát, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce nasekaného pórku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na ryby POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ochutíme kořením na ryby, mírně podlijeme asi 1 dl vody a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Na talíři připravíme krájený salát s ostatní zeleninou, pokapeme citronem, olejem a vložíme plátky ryby. Ze zbytku vývaru připravíme pikantní zálivku přimícháním hořčice, oleje, citornu, podle chuti přis ..
INGREDIENCE: 8 kedlubnů, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 cibule, 50g másla nebo tuku, 200g zbytků šunky a salámu, 1 vejce, bílý pepř, 2 lžíce čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce strouhaných ořechů, 1/3 l vývaru, muškát.POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě se solí a s jednou lžíci citrónové šťávy tak dlouho , až je můžeme lehce napíchnout. Odřízneme víčka a dužinu vyškrabeme.Pro náplň nasekáme cibuli,v 10g másla nebo tuku jí podusíme, šunku a salám velmi jemně nasekáme, promícháme s nas ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvařené brambory(asi 600g) nastrouháme, přidáme k ním 150g mouky, lžíci soli a 40g másla nebo sádla,které v mouce rozdrobíme. Jedním vejcem spojíme všechno v těsto,které dobře propracujeme. Pak je vyválíme na pomoučněném vále na stéblo silně, nakrájíme čtverce, které uprostřed plníme tuhými povidly nebo tvarohem.Kraje přeložíme do trojúhelníku a prsty přitiskneme, aby se těsto spojilo. Vaříme asi 7 minut. Uvařené taštičky omastímesádlem nebo máslem a posypeme osmaženo ..
INGREDIENCE: 300 listů pampelišek, 1cl oleje, 1/2 l vody, ocet, lžička hořčice, sůl, pepř, špetka cukru, lžička pokrmového koření, estragon.POSTUP PŘÍPRAVY: Listy omyjeme, necháme odkapat na sítku a nakrájíme na proužky. Z ostatních přísad připravíme marinádu, kterou smícháme s pampeliškami. Nakonec vše posypeme jemně nasekaným estragonem. Používají se jen mladé lístky,staré jsou hořké. ..
Menší květák uvaříme ve slané vodě, vychladlý posekáme do mísy.Přidáme 2 žloutky, 2 lžíce polohrubé mouky a ze 2 bílku nakonec sníh.Lehkou hmotu podle chuti přisolíme, po lžících Klademe hromádky do rozpáleného tuku, které po obou stranách osmažíme. ..
INGREDIENCE: 5 velkých brambor, 5 rohlíků, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové, oloupané brambory se nastrouhají na jemném struhadle.Rohlíkynakrájíme na kostičky. Vše dohromady smícháme v míse , osolíme, uděláme menší knedlíkya vaříme 1/4 hodiny nebo 20 minut, podle velikosti, ve slané vodě. Knedlíky jsou dalekonejrychlejší a nejlepší bez mouky. Se zelím a sekanou jsou výborné. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové mleté maso nejprve udusíme na cibulce. Na nízký pekáč vymažeme máslem, dáme vrstvu bramborové kaše od včerejška, na ní zbylé mleté /sekané/ vařené nebo pečené maso, o něhož jsme vmíchali smaženou Cibulku a syrové vejce, dochutíme vrstvu masa přijdou zase brambory, máslo a zapečeme do zlatova. V polovině zapékání lze přidatstrouhaný sýr, aby vytvořil další vrstvu. ..
Smažíme li tučnější sýr obalíme je po obou stranách krájenou šunkou nebo salámem, a tak předejdeme nepříjemnému roztékání sýra. ..
Vložíme do osolené vody na pět dnů. Jádra se pak lehce vylupují a mají lepší chuť ..
INGREDIENCE: 100g prorostlé slaniny, 20g másla nebo tuku, 750g cibule, sůl, kmín cayennský pepř, 4 vejce, 200g kyselé smetany, 150g strouhaného sýra(Gouda).POSTUPPŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostky a na ohnivzdorné pánvi jí na tuku opečeme. Cibuli nakrájíme na kroužky a podusíme se slaninou a kořením do sklovité konzistence. Vejce rozkvedláme se smetanou a sýrem, okořeníme a přelijeme přes cibuli.Gratinujeme 30 minut v troubě při teplotě 200°;C ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA