Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | Rybí salát s pikantní zálivkou

INGREDIENCE: 400 g filé z mořské štiky, 250 g čerstvé okurky, 1 citron, 1 hlávkový salát, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce nasekaného pórku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na ryby POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ochutíme kořením na ryby, mírně podlijeme asi 1 dl vody a necháme zvolna vařit asi 10 minut. Na talíři připravíme krájený salát s ostatní zeleninou, pokapeme citronem, olejem a vložíme plátky ryby. Ze zbytku vývaru připravíme pikantní zálivku přimícháním hořčice, oleje, citornu, podle chuti přis ..

ZELENINA | KEDLUBNY SE ŠUNKOU.

INGREDIENCE: 8 kedlubnů, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 cibule, 50g másla nebo tuku, 200g zbytků šunky a salámu, 1 vejce, bílý pepř, 2 lžíce čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce strouhaných ořechů, 1/3 l vývaru, muškát.POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě se solí a s jednou lžíci citrónové šťávy tak dlouho , až je můžeme lehce napíchnout. Odřízneme víčka a dužinu vyškrabeme.Pro náplň nasekáme cibuli,v 10g másla nebo tuku jí podusíme, šunku a salám velmi jemně nasekáme, promícháme s nas ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ POVIDLOVÉ TAŠKY:

POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem uvařené brambory(asi 600g) nastrouháme, přidáme k ním 150g mouky, lžíci soli a 40g másla nebo sádla,které v mouce rozdrobíme. Jedním vejcem spojíme všechno v těsto,které dobře propracujeme. Pak je vyválíme na pomoučněném vále na stéblo silně, nakrájíme čtverce, které uprostřed plníme tuhými povidly nebo tvarohem.Kraje přeložíme do trojúhelníku a prsty přitiskneme, aby se těsto spojilo. Vaříme asi 7 minut. Uvařené taštičky omastímesádlem nebo máslem a posypeme osmaženo ..

SALÁTY | SALÁT Z PAMELIŠEK.

INGREDIENCE: 300 listů pampelišek, 1cl oleje, 1/2 l vody, ocet, lžička hořčice, sůl, pepř, špetka cukru, lžička pokrmového koření, estragon.POSTUP PŘÍPRAVY: Listy omyjeme, necháme odkapat na sítku a nakrájíme na proužky. Z ostatních přísad připravíme marinádu, kterou smícháme s pampeliškami. Nakonec vše posypeme jemně nasekaným estragonem. Používají se jen mladé lístky,staré jsou hořké. ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÉ SMAŽENKY:

Menší květák uvaříme ve slané vodě, vychladlý posekáme do mísy.Přidáme 2 žloutky, 2 lžíce polohrubé mouky a ze 2 bílku nakonec sníh.Lehkou hmotu podle chuti přisolíme, po lžících Klademe hromádky do rozpáleného tuku, které po obou stranách osmažíme. ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | JOZEFČINY CHLUPATÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 5 velkých brambor, 5 rohlíků, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové, oloupané brambory se nastrouhají na jemném struhadle.Rohlíkynakrájíme na kostičky. Vše dohromady smícháme v míse , osolíme, uděláme menší knedlíkya vaříme 1/4 hodiny nebo 20 minut, podle velikosti, ve slané vodě. Knedlíky jsou dalekonejrychlejší a nejlepší bez mouky. Se zelím a sekanou jsou výborné. ..

BRAMBORY | HAŠE PARMENTIER

POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové mleté maso nejprve udusíme na cibulce. Na nízký pekáč vymažeme máslem, dáme vrstvu bramborové kaše od včerejška, na ní zbylé mleté /sekané/ vařené nebo pečené maso, o něhož jsme vmíchali smaženou Cibulku a syrové vejce, dochutíme vrstvu masa přijdou zase brambory, máslo a zapečeme do zlatova. V polovině zapékání lze přidatstrouhaný sýr, aby vytvořil další vrstvu. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | SÝR.

Smažíme li tučnější sýr obalíme je po obou stranách krájenou šunkou nebo salámem, a tak předejdeme nepříjemnému roztékání sýra. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | STARŠÍ VLŠSKÉ OŘECHY:

Vložíme do osolené vody na pět dnů. Jádra se pak lehce vylupují a mají lepší chuť ..

PŘEDKRMY | CIBULOVÁ OMELETA

INGREDIENCE: 100g prorostlé slaniny, 20g másla nebo tuku, 750g cibule, sůl, kmín cayennský pepř, 4 vejce, 200g kyselé smetany, 150g strouhaného sýra(Gouda).POSTUPPŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostky a na ohnivzdorné pánvi jí na tuku opečeme. Cibuli nakrájíme na kroužky a podusíme se slaninou a kořením do sklovité konzistence. Vejce rozkvedláme se smetanou a sýrem, okořeníme a přelijeme přes cibuli.Gratinujeme 30 minut v troubě při teplotě 200°;C ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz