Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak lehko oloupat salam

Snadno oloupané uzeniny Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáz ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak lehce nastrouhat sýr

Snadno nastrouhaný sýr Máme-li sýr tvrdý, a ještě k tomu rozdrobený na kousky, pak nejde téměř vůbec strouhat. Existuje ale snadná pomoc. Struhadlo lehce potřeme jedlým olejem, a pak se dějí doslova zázraky. Je-li sýr okoralý potom ho namočíme na potřebnou dobu do mléka, kde znovu krásně zvláční ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Palačinky jako peřina

Nadýchané palačinky Pokud do těsta přidáme trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, budou palačinky nadýchané jako obláček. Je ale potřeba, nechat těsto alespoň hodinu ležet, aby mouka mohla nabobtnat. Bude potom stravitelnější. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Vylepšené a chutné řízky

Pikantní řízky Chuť klasických řízků vylepšíme tak, že je před obalováním v klasickém trojobalu potřeme troškou pikantní hořčice nebo stroužkem utřeného česneku. Pokud je maso tvrdé, pokapeme je před obalováním citrónovou šťávou. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Co s vybouleným dortem

Pokud nemá upečený dort pěkný rovný povrch, překlopíme jej ještě ve formě, když je teplý, na vál. Dort se vyrovná a po 15 minutách můžeme začít se zdobením ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak na kečup v láhvi

Pokud nemůžeme dostat kečup z láhve ani třepáním či klepáním, stačí, když do ní zastrčíme až ke dnu brčko. Tím se do láhve dostane vzduch a kečup vyteče ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Banán vždy jako dezert

Po ostrém a kořeněném jídle je vhodné servírovat jako dezert banán. Ten dokáže vyrovnat ostrou chuť jídla a neutralizuje. Pálení v ústech po něm okamžitě přejde. ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | KŘEPELKY (KOROPTVE) NA HNÍZDĚ.

INGREDIENCE: 6 křepelek, 30dkg slaniny, 1 menší cibule, 10dkg másla, 1/2kg telecího masa, 2 vejce, 2 žemle, z 1/2 citrónu kůra i šťáva, 1/2 citrónu nakrájeného na kolečka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné křepelky zašpejlíme, obložíme plátky slaniny, osolíme a zavážeme nití. Zvolna pečeme na másle s kolečky cibule Mezitím umeleme telecí maso, přidáme k němu syrová vejce, namočenou a vymačkanou žemli, osolíme, okořeníme citrónovou kůrou a šťávou a dobře prohněteme. Z hmoty uděláme tolik oválných tenkýc ..

PŘEDKRMY | Grilovaný toast se sýrem

INGREDIENCE: 8 plátků toastového chleba, 150 g debrecínské pečeně, 50 g cibule, 50 g rajčat, 50 g kapie, 100 g žampionů, 100 g kečupu, 100 g strouhaného eidamu, 50 g oleje, chilli, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Chléb opečeme v toustovači nebo bez tuku v troubě. Na oleji zlehka opražíme usekanou cibulku, žampiony, kousky rajčat a kapií. Vmícháme kečup a dochutíme solí a chilli kořením. Touto směsí namažeme toast, překryjeme plátkem debrecínky, posypeme sýrem a lehce zapečeme v troubě. ..

POMAZÁNKY | Míchaná sýrová pomazánka

INGREDIENCE: 100 g sýra eidam, 50 g másla, 100 g brynzy, lžička sladké papriky, lžička plnotučné hořčice, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo a brynzu a přimícháme strouhaný sýr. Dochutíme sladkou paprikou, hořčicí a solí. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz